אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
ירוק עד: תה המאצ'ה הוא חומר הגלם המושלם צילום: יונתן בן חיים

ירוק עד: תה המאצ'ה הוא חומר הגלם המושלם

התה המסורתי היפני, התגלגל למשקה טרנדי במערב, ועתה נהפך לחומר גלם בידי קונדיטורים ושפים

28.08.2019, 08:38 | רעות ברנע

עד לפני שנתיים־שלוש אף אחד בישראל לא הכיר את האבקה הירוקה הזאת. אבל היום מאצ'ה, תה ירוק יפני טחון, נמצאת במנות רבות. "במשך מאות שנים משתמשים היפנים במאצ'ה בתור סוג של ממריץ", מסביר השף יובל בן־נריה ("טאיזו", "יא־פאן ו"מיאזאקי").

קראו עוד בכלכליסט

"הם מייבשים בעדינות את עלי התה, טוחנים אותם לאבקה, מקציפים אותה עם מים חמים ושותים. היפנים שותים מאצ'ה בדרך כלל באמצע היום. שיעור הקפאין שלה גבוה יחסית לתה, ולכן משתמשים בו כדי לתת בוסט של אנרגיה למחצית השנייה של היום.

היא נחשבת גם מאוד בריאה ועשירה בנוגדי חימצון. עם השנים הבינו שהפוטנציאל של זה גדול יותר והתחילו להשתמש במאצ'ה כבסיס למשקאות שונים כמו המאצ'ה לאטה, שפופולרי היום במערב אבל גם ביפן.

משם היא חילחלה לקינוחים יפניים מסורתיים כמו המוצ'י, גלידה עטופה בבצק אורז - וממנה לקינוחים נוספים. גם היום כמעט שלא מוצאים מאצ'ה במנות שאינן מתוקות, יש לה טעם מאוד חזק ומשתלט עם מרירות מאוד גבוהה, ועם מתוק זה כנראה עובד יותר טוב".

 

עולים לרום: הונולולו

“טי טיים”: קוקטייל על בסיס רום, מאצ’ה, מי קוקוס, ג’ינג’ר וכורכום. 44 שקל.

כיכר דיזנגוף, בן עמי 13, תל אביב.

טי טיים - הונולולו, צילום: אפיק גבאי טי טיים - הונולולו | צילום: אפיק גבאי טי טיים - הונולולו, צילום: אפיק גבאי

אפיקומן: דיסקו טוקיו

”מאצ’ה בריי”: קרואסון פודינג בקרם אנגלז עם גלידת מאצ׳ה. 42 שקל.

הרצל 16, תל אביב.

מאצ מאצ'ה בריי - דיסקו טוקיו | צילום: מירב בן לולו מאצ

קר, מתחמם: TYO

“מיסטר בין”: עוגת שעועית אזוקי, קציפת ארל גריי, קרמל נענע חם וגלידת מאצ’ה. 48 שקל.

מונטיפיורי 7, תל אביב.

מיסטר בין - TYO, צילום: יונתן בן חיים מיסטר בין - TYO | צילום: יונתן בן חיים מיסטר בין - TYO, צילום: יונתן בן חיים

טיול ביער: JAI

מסעדת המשלוחים של ניטן תאי

טפיוקה מאצ’ה עם פירות יער וקוקוס קלוי. 38 שקל.

הארבעה 21, תל אביב.

טאפיוקה מאצ טאפיוקה מאצ'ה - משלוחים של ניטן טאי | צילום: אנטולי מיכאלו טאפיוקה מאצ

חמוץ מתוק: Kitto Katto

“רוקו סאוור”: קוקטייל על בסיס ג’ין יפני, יוזו, ליים ואבקת מאצ’ה. 48 שקל.

דיזנגוף 64, תל אביב

רוקו סאוור, קיטו קאטו, צילום: דרור עינב רוקו סאוור, קיטו קאטו | צילום: דרור עינב רוקו סאוור, קיטו קאטו, צילום: דרור עינב

צוואר בקבוק: מילי ונילי

משקה מאצ'ה קר עם חלב שקדים ואורז. 22 שקל.

גן מאיר, תל אביב 

מילי ונילי: מאצ מילי ונילי: מאצ'ה קר | צילום: אוראל כהן מילי ונילי: מאצ

שיתוף בטוויטר שיתוף בוואטסאפ שיתוף בפייסבוק שיתוף במייל

תגיות