אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
בית המשפט הורה ל"ממציא הביטקוין" להעביר 5 מיליארד דולר ליורשי שותפו צילום: BBC News

בית המשפט הורה ל"ממציא הביטקוין" להעביר 5 מיליארד דולר ליורשי שותפו

קרייג רייט, איש אבטחת מידע שטען ב-2016 שהמציא את המטבע הווירטואלי, נתבע בידי מנהלי עזבון שותפו; רייט טען שצבר אוצר ביטקוין עצום, אך בחר לנעול אותו במסמך מוצפן שנשלט בידי קרן נאמנות עיוורת, מטעמי מוסר. השופט לא קנה את ההסבר

28.08.2019, 16:50 | שירות כלכליסט

בית משפט בארה"ב הורה לאוסטרלי שטען כי המציא את המטבע הווירטואלי ביטקוין להעביר מחצית מאחזקותיו במטבע, המוערכות ב-5 מיליארד דולר. קרייג רייט (49), יועץ אבטחת מידע, נתבע על ידי מנהלי עזבונו של דיוויד קליימן, מתכנת שמת ב-2013, בדרישה לנתח מהכנסותיו של רייט בביטקוין; זאת, בטענה כי שניהם היו מעורבים בפיתוח מטבע הקריפטו בשנים 2009-2013.

קראו עוד בכלכליסט

לפי טענת מנהלי העזבון, רייט וקליימן עבדו כשותפים, ולכן משפחתו של קליימן זכאית לחלק מהביטקוין שנכרו על ידי השניים באותה תקופה. עם זאת, רייט הכחיש כי פעלו כשותפים. ואולם, בית המשפט המחוזי בפלורידה פסק כי מחצית ממטבעות הביטקוין שנכרו ומחצית מהקניין הרוחני שבבעלות רייט מאותה התקופה שייכים לקליימן.

קרייג רייט, צילום: BBC News קרייג רייט | צילום: BBC News קרייג רייט, צילום: BBC News

ישנה בעיה אחת בקביעה: לא ברור בכמה מטבעות ביטקוין מחזיק רייט. לפי ההערכות, יורשיו של קליימן עשויים לקבל בין 410-500 אלף מטבעות ביטקוין, שהשווי שלהם נע בין 4.1-5 מיליארד דולר, נכון למועד פרסום הכתבה.

רייט טען בבית המשפט כי אין ביכולתו להעריך את שווי הביטקוין שבאחזקתו כי אין לו רשימה של הכתובות הציבוריות של המטבעות. לדבריו, ב-2011, לאחר שהבין שהמטבע הפך להיות מקושר עם סוחרי סמים וסוחרים בבני אדם, הוא

דייב קליימן, שותפו לכאורה של רייט, צילום: ויקיפדיה דייב קליימן, שותפו לכאורה של רייט | צילום: ויקיפדיה דייב קליימן, שותפו לכאורה של רייט, צילום: ויקיפדיה

הכניס את המטבעות שכרה ב-2009 ו-2010 למסמך מוצפן שנשמר בקרן נאמנות עיוורת. המפתח המוצפן חולק לכמה חתיכות, אותם נתן קליימן לאנשים בקרן.

לפי רייט, פירוש הדבר שאינו יכול לפענח את המסמך כל עוד אין בידיו את כל חלקי המפתח, אותם הוא אמור לקבל רק בינואר 2020. רייט כבר טען זאת כשחשף עצמו כסאטושי נקאמוטו, הכינוי שהוענק לממציא הביטקוין. ואולם, השופט ברוס ריינהרט פסק כי רייט לא הוכיח כי אינו יכול להשיג את מטבעות הביטקוין; לדבריו, רייט מסר הצהרות לא עקביות לאורך המשפט, וכי "לא יעלה על הדעת" שהוא חווה הארה כמו זו של ד"ר פרנקנשטיין כשגילה שהיצירה שלה "עברה לכוחות החושך".

"במהלך מתן העדות ההתנהגות של רייט לא עוררה את הרושם שהוא דובר אמת. כשזה פעל לטובתו, הפגין זיכרון יוצא דופן וירידה מדוקדקת לפרטים, ובמקרים אחרים היה לוחמני והתחמק ממתן תשובות", כתב השופט. ב-2016 טען רייט כי הוא נקאמוטו, אולם מומחים פקפקו במהימנות ההודאה. הוא אמנם הבטיח לספק ראיות נוספות אך נסוג מכך לאחר כמה ימים.

תגיות