אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
שבועיים לפני הבחירות, באב"ד מקדם מינוי סמנכ"ל חדש באוצר צילום: אלכס קולומויסקי

בלעדי לכלכליסט

שבועיים לפני הבחירות, באב"ד מקדם מינוי סמנכ"ל חדש באוצר

מנכ"ל האוצר פועל ליצירת תקן חדש לסמנכ"ל אסטרטגיה שיהיה כפוף לו; באוצר חוששים מפגיעה בסמכויות האגפים. באב"ד: מדובר ביוזמה של משרד ראש הממשלה והאגפים לא ייפגעו; נציבות שירות המדינה: בקשתו של באב"ד נבחנת

29.08.2019, 08:27 | עמרי מילמן

מנכ"ל משרד האוצר שי באב"ד פועל בימים אלו ליצירת תקן חדש לתפקיד של סמנכ"ל אסטרטגיה למשרד שיהיה כפוף ישירות למנכ"ל. יצירת תקן לתפקיד כה בכיר בתקופת בחירות גורמת להרמת גבה, וכן מגבירה את המתח השורר כבר היום בקרב בכירי משרד האוצר בין השאר בעקבות החריגה מיעד הגירעון. חילופי האשמות בנושא הביאו אף לביטול ישיבות של הנהלת המשרד.

החשש באוצר הוא שהסמנכ"ל החדש ידרוך על בהונותיהם של ראשי האגפים השונים כמו אגף תקציבים שאחראי על גיבוש התוכנית הכלכלית, או אגף החשב הכללי שביקש בשנים האחרונות להוביל תוכנית רוחבית של קידום התשתיות.

קראו עוד בכלכליסט

מנכ"ל האוצר שי באב"ד. "יש תמיכה", צילום: אוראל כהן מנכ"ל האוצר שי באב"ד. "יש תמיכה" | צילום: אוראל כהן מנכ"ל האוצר שי באב"ד. "יש תמיכה", צילום: אוראל כהן

ל"כלכליסט" נודע כי ועדה בנציבות שירות המדינה בוחנת בימים אלו את התפקיד החדש שמבקש באב"ד ליצור אולם טרם קיבלה הכרעה בנושא.

באב"ד אמר בתגובה כי מדובר ביוזמה של משרד ראש הממשלה להקמת אגפים לתכנון ומדיניות במשרדי הממשלה, שיצאה לדרך ב־2011 וכבר יושמה במשרדים אחרים. הוא הוסיף כי לסמנכ"ל החדש לא יהיו סמכויות שנכנסות לתחומם של אגפים אחרים וכי רוב ראשי האגפים במשרד תומכים ביצירת התפקיד. עוד אמר באב"ד כי בגלל שמדובר בתקופת בחירות ימונה תחילה לתפקיד באופן זמני אדם מתוך המשרד, וכי לא יקדם את איוש התפקיד ללא אישור של נציבות שירות המדינה.

ממסמך פנימי של האוצר שהגיע לידי "כלכליסט" עולה כי הסמנכ"ל החדש שבאב"ד מבקש למנות יהיה אחראי על "פיתוח והטמעה של תהליכי תכנון אסטרטגי ויישום מדיניות, גיבוש תוכניות עבודה יישומיות והגדרת מדדי תפוקה ויקיים קשר שוטף עם משרדי ממשלה וגופי תכנון אסטרטגי".

החתירה ליצירת התפקיד הבכיר החדש תמוהה לא רק לאור הבחירות, אלא גם מכיוון שבאב"ד הצהיר בעבר כי בכוונתו לעזוב את תפקידו לאחר כינון הממשלה הבאה, וגם חזרתו של כחלון לתפקידו הנוכחי לאחר הבחירות עומדת בסימן שאלה.

מי שאמור לבלום מהלך כזה הוא נציב שירות המדינה דניאל הרשקוביץ, אך אם לשפוט על פי האישור שהעניקה לאחרונה הנציבות לפיטורים השנויים במחלוקת של מנכ"לית משרד המשפטים על ידי השר הזמני בממשלת המעבר אמיר אוחנה - כלל לא בטוח שהנציבות אכן תעשה זאת. בנוסף, רצונה של הנציבות להימנע מעימות נוסף עם מנכ"ל האוצר - נוכח העימות בשנה שעברה שהגיע לכך שבאב"ד איים בעצירת תקציבים לנציבות - עשוי לדרבן אותה לקדם את התקן החדש, וזאת אף שיצירה של תקן כזה במגזר הציבורי לתפקיד כה בכיר אינה תהליך פשוט.

קידום המינוי החדש על ידי באב"ד תואם את המלצות ועדת קוצ'יק שבחנה את סמכויות הנהלת משרד האוצר והמליצה לפני יותר משנה וחצי להקים יחידה לאסטרטגיה ותיאום שתוכפף למנכ"ל. אולם לפי ההמלצות, מי שאמור להרכיב יחידה זו הם עובדי אגפים באוצר שיושאלו לה לכמה שנים. בנוסף, יתר המלצות הוועדה - כמו למשל לקבוע תנאי סף למנכ"ל והיעדר זיקה פוליטית, ושמירה על עצמאות עבודת האגפים שנפגעה שוב ושוב בשנים האחרונות - לא אומצו בפועל על ידי השר כחלון או על ידי באב"ד.

מנציבות שירות המדינה נמסר כי "על פי הנוהל הקיים, הנושא נבחן בימים אלה על ידי ועדת החריגים של נציבות שירות המדינה. הוועדה תבדוק את הסוגיה ותגבש את עמדתה בנושא".

תגיות