אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
המדינה לבג"ץ: לאפשר מינוי אופיר כהן למנכ"ל משרד המשפטים צילום: משה גורלי

המדינה לבג"ץ: לאפשר מינוי אופיר כהן למנכ"ל משרד המשפטים

בתשובה לעתירה נגד המינוי ונגד צו הביניים שהקפיא אותו, טוענת המדינה כי אין מניעה משפטית לבצעו למרות שמדובר בממשלת מעבר ומאחר שמדובר במשרת אמון של השר אוחנה

29.08.2019, 15:38 | משה גורלי

המדינה ביקשה היום (ה') מבג"ץ לדחות את העתירה נגד מינויו של עו"ד אופיר כהן למנכ"ל משרד המשפטים ולבטל את צו הביניים שמקפיא את המינוי.

קראו עוד בכלכליסט

בתגובת המדינה שהוגשה בידי עוה"ד נחי בן אור ויונתן ברמן היא מבקשת לאפשר לממשלה להידרש לשאלת המינוי, כלומר להשלים אותו, לאחר שמועמדות כהן אושרה פה אחד בנציבות שירות המדינה לאחר קבלת עמדת היועץ המשפטי לממשלה, אביחי מנדלבליט, לפיה לא קיימת מניעה משפטית להחליף מנכ"לים במהלך תקופת הבחירות.

אופיר כהן, צילום: גיא קרן אופיר כהן | צילום: גיא קרן אופיר כהן, צילום: גיא קרן

היועץ סבר שיש לתת משקל מוגבר לשאלת יחסי האמון בין השר לבין מנכ"ל משרדו. ולכן, כאשר לשר המשפטים אמיר אוחנה אין אמון במנכ"לית אמי פלמור, אותה הוא הדיחה מתפקידה, ניתן לקיים את החריג בהנחיית היועץ שדורשת איפוק וריסון בתקופת בחירות.

המדינה הדגישה את משך הזמן הרב שנוצר עקב מערכת הבחירות הכפולה שגוזרת הגבלה ארוכה יחסית על פעולות ותפקוד הממשלה. נתון זה מצדיק, לדעת המדינה, גמישות רבה יותר להכלת פעילויות שרים ב"ממשלת מעבר" לפני בחירות. במיוחד במינוי מנכ"ל. "תפקיד מנכ"ל משרד ממשלתי מצריך, כאמור, מערכת יחסי אמון מיוחדת בין מי שמשמש בו, לבין השר העומד בראש המשרד. תפיסה זו, היא שהביאה את המחוקק אף להחריג את משרת המנכ"ל מחובת המכרז, ולאפשר לשר העומד בראש המשרד להציע את המועמד הרצוי לו למינויו על ידי הממשלה", נכתב בתשובת המדינה.

לגבי פלמור נטען כי "הואיל שלא ניתן לחייב אותה להמשיך בתפקידה, אין כל עילה להמשך בירור העתירה ככל שהיא נוגעת לסעד זה, המהווה עניין תיאורטי. כאמור, עמדת המדינה היא כי אין מניעה להבאת מינויו של אל"מ (במיל') עו"ד אופיר כהן לאישור הממשלה".

לפיכך מבקשת המדינה "לבטל את צו הביניים שהוצא ולאפשר לממשלה להידרש לשאלת המינוי, או לחלופין לקבוע דיון דחוף בהתנגדות לצו על תנאי".

תגיות