אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
אתגרי המעבר לענן: כיצד לעבור מהר יותר, פשוט יותר ומאובטח יותר? צילום: היטאצ'י ונטורה ישראל

אתגרי המעבר לענן: כיצד לעבור מהר יותר, פשוט יותר ומאובטח יותר?

לא רק Lift & Shift, איך לבצע מעבר לענן 66% מהר יותר ולבצע מודרניזציה של האפליקציות והתאמתן לסטנדרטים והכלים החדשים שהענן יכול להציע?

01.09.2019, 10:24 | בשיתוף Hitachi Vantara ישראל

מאת: יהונתן כהן, מומחה פתרונות לתחום הענן ב-Hitachi Vantara ישראל

 

מעבר לענן הינו נושא שעולה כמעט בכל ארגון Enterprise כיום. בין אם העברה של חלק מה-Workload (עומסי העבודה) או רובם. על מנת לעבור לענן בצורה נכונה ובזמן קצר, יש צורך בידע, כישורים והטכנולוגיות הנכונות. שימוש בשירותים מקצועיים ובפלטפורמה המאפשרת אוטומציה לתהליכי ההגירה, יכול לקצר את זמן ההגירה ובכך להשפיע גם על המשאבים והתקציבים הנדרשים לפרויקט רחב היקף זה.

ארגונים רבים בוחרים לבצע את ההגירה אל הענן כ-Lift & Shift במטרה להשלים את התהליך באופן מהיר יותר. בפועל, אכן מתבצעת הגירה של ה-Workload לענן באופן מהיר יחסית, אך הדבר לא שונה משמעותית מהעברה של ה-Workload ל-Data Center חדש. מעבר לאירוח תשתיות והרצת Workload, הענן מאפשר לייצר שיטות עבודה, אוטומציה ושימוש בטכנולוגיות מגוונות ההופכות אותו לפתרון גדול ורחב יותר, הרבה מעבר ל-Data Center שאינו נמצא בחזקת הלקוח.

על מנת לנצל את היכולות האמיתיות של הענן הציבורי, יש להתאים את הארכיטקטורה והאפליקציות כדי להשתלב עם הכלים והיכולות שיש לענן להציע כסביבה ושיטת עבודה.

לפרטים נוספים על שירות הענן לחצו כאן >>> 

 , קרדיט: היטאצ קרדיט: היטאצ'י ונטרה ישראל  , קרדיט: היטאצ

 

ניסיון רב בהגירה לענן

באוקטובר האחרון רכשה Hitachi Vantara, חברת בת בבעלות תאגיד Hitachi, את חברת REAN Cloud, חברה מובילה בשירותי ענן, Premier Partner של AWS ושותפה של מיקרוסופט Azure ו-Google Cloud. רכישה זו מהווה מענה לצרכי לקוחות החברה המיישמים פתרונות של Hitachi Vantara לעולמות התשתיות ועולמות ה-Big Data & Analytics ומעוניינים לאמץ גישות Application Centric.

   

"REAN מביאה עם רכישתה ניסיון רב בהגירה לענן, מודרניזציה של אפליקציות, שירותי DevOps, אוטומציה של תהליכי CI/CD ולקוחות מרוצים רבים", אומר חיים כהן, מנכ"ל Hitachi Vantara ישראל. "כיום, REAN Cloud הינה חלק מ-Hitachi Vantara, ובאמצעות הידע, הפלטפורמה והניסיון, Hitachi Vantara מציעה את השירותים המנוהלים והמקצועיים שלה לסביבות הענן, בנוסף לפתרונות הרבים מעולם התשתיות, פלטפורמות ענן פרטי והיברידי ועולמות ה-Big Data וה-IoT".

בעוד שישנן חברות רבות המספקות שירותים טכניים ומקצועיים לטובת הגירה לענן, שירותי הענן של Hitachi Vantara שמים במרכז את הפלטפורמה המבוססת ממשק גרפי נוח, אשר פותחה על סמך ניסיון רב ותהליכי הגירה רבים ומאפשרת לבצע תהליכים שונים באופן אוטומטי ובכך, למזער משמעותית את כמות שורות הקוד, הזמן, כוח האדם הנדרש ועוד. 

מודרניזציה של אפליקציות היא נדבך חשוב בתהליך ההגירה לענן

חברת המחקר IDC חוזה כי עד 2021, 70% מהאפליקציות החדשות בארגוני Enterprise יפותחו כ-Cloud Native. מודרניזציה של האפליקציות ופיתוח בארכיטקטורת Micro Services הינה חלק בלתי נפרד מחיזוי זה, וכבר כיום ניתן לראות ארגוני Enterprise מכוונים לכך ומשקיעים משאבים רבים בהשגת מטרה זו.

יהונתן כהן, מומחה פתרונות לתחום הענן ב-Hitachi Vantara ישראל, צילום: אלישר יהונתן כהן, מומחה פתרונות לתחום הענן ב-Hitachi Vantara ישראל | צילום: אלישר יהונתן כהן, מומחה פתרונות לתחום הענן ב-Hitachi Vantara ישראל, צילום: אלישר

מודרניזציה של אפליקציה כחלק מתהליך ההגירה אל הענן יכולה להתבצע במגוון רחב של אפשרויות כגון:

 

פיתוח אפליקציות כ-Cloud Native – אחת האפשרויות המרכזיות הינה פיתוח מחדש של האפליקציה בתצורת Cloud Native תוך התאמת הדרישות הן לחדשנות הטכנולוגית והן לאסטרטגיה העסקית של הארגון. שירות ה- Cloud Application Modernization של Hitachi Vantara מאפשר ללקוחותיה להשיג מטרה זו על ידי פיתוח אפליקציות בתצורה זו וניהול Pipelines מרובים לטובת פריסה של הקוד לסביבות מבוססות ענן באופן מהיר ומאובטח.

ביצוע התאמה (Refactoring) – באמצעות ביצוע התאמה של האפליקציה הקיימת ניתן לספק מענה לדרישות קיימות וחדשות. ניתן לבצע את התאמת האפליקציה על ידי חלוקה והפרדה של הארכיטקטורה הקיימת ל-Delivery Pipelines מרובים אשר יאפשרו להפוך את תהליך הפריסה של כל רכיב באפליקציה לאוטומטי. למשל, הפרדה לשרתי אפליקציה, שרתי Web, שרתי מסדי נתונים וכד׳. כמו כן, ניתן להחליף רכיבים קיימים בפתרונות המנוהלים על ידי ספקי הענן השונים, לדוגמא, שימוש בשירות מסדי נתונים מנוהל של הענן הציבורי במקום השרתים במקור.

Hitachi Vantara מספקת פלטפורמה מרכזית המלווה במגוון שירותים מקצועיים לביצוע תהליך זה במהירות ובנוחות. בין היתר, שימוש ב-Accelerator Platform מאפשר בנייה של תהליכי אוטומציה לפריסה של מודולים, ביצוע בדיקות אוטומטיות וסט רחב של כלים לניהול וניטור התהליכים השונים.

Hitachi Cloud Accelerator Platformמספקת פתרון להיבטים שונים מתהליך המודרניזציה והעברה של האפליקציה לענן: מיפוי של תשתית קיימת, יצירת Infrastructure as a code המאפשר לייצר את הסביבה בספקי הענן השונים, אוטומציה לתהליכי פריסה בצורה גרפית ונוחה, ייצוא Blueprints לשימוש חוזר, ביצוע בדיקות אוטומטיות לפני ה-Cut-Over והפקת דוחות לייעול סביבת הענן הקיימת. הפלטפורמה ממנפת טכנולוגיות קיימות ומוכרות כגון Ansible, Jenkins ו-Terraform ותומכת בספקי הענן הגדולים כמו IBM Cloud, AWS, Azure, Google Cloud ו-Oracle Cloud.

ב-16.09.19 יתקיים שולחן עגול של Hitachi Vantara בו יוצגו השירותים והפתרונות השונים של החברה לעולמות הענן.

תגיות