אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
רוצים שינוי? המקומות האלה ישלמו לכם כדי שתעברו לגור בהם צילום: גטי

רוצים שינוי? המקומות האלה ישלמו לכם כדי שתעברו לגור בהם

חופים קסומים, עיירות ציוריות, הרים מושלגים ואגמים מנצנצים - מחפשים הרפתקה מרעננת וחיים במקום שלא הכרתם? יש מקומות יפהפיים ברחבי העולם שמציעים הזדמנות לפתוח דף חדש וגם לקבל על זה כסף, אם רק תעמדו בכמה תנאים

02.09.2019, 21:20 | שירות כלכליסט

לפעמים הצורך בהרפתקאה חדשה, או האפשרות לרילוקיישן, עשויים להיות מפתים מאוד. אם פינטזתם על התחלה חדשה במקום אחר, בלונלי פלנט ערכו רשימה של מקומות שאפילו ישלמו לכם כדי שתעברו אליהם.

קראו עוד בכלכליסט

Antykythera, יוון

אנתיקיתרה, צילום: גטי אנתיקיתרה | צילום: גטי אנתיקיתרה, צילום: גטי

האי היווני אנתיקיתרה מתהדר בחופים יפים, מים צלולים וכפר אחד בלבד, והוא נלהב להגדיל את אוכלוסייתו. למרות יופיו וקרבתו היחסית לכרתים, גרים בו רק 40 תושבים קבועים. אז על מנת להפוך את מגמת ההצטמקות, האי הוציא לדרך קמפיין אכלוס מחדש בתקווה להביא אליו משפחות חדשות. אלה שייבחרו יקבלו בית, שטח אדמה קטן, ו-500 יורו בחודש במשך שלוש השנים הראשונות. היוזמה כבר משכה ארבע משפחות מאתונה השנה, מה שגרם לבית הספר של האי להיפתח סוף סוף מחדש אחרי שנים של חוסר פעילות.

ורמונט, ארה"ב

ורמונט, צילום: שאטרסטוק ורמונט | צילום: שאטרסטוק ורמונט, צילום: שאטרסטוק

אולי תופתעו מכך שוורמונט, על אגמיה, יערותיה וצבעי השלכת היפהפיים שלה, צריכה לפתות תושבים חדשים לעבור אליה, אבל זה בדיוק מה שקורה. המדינה השנייה הכי פחות מאוכלסת בארה"ב - אחרי וויומינג - מנסה כעת להגדיל את כוח העבודה שלה באמצעות תוכנית רילוקיישן שהושקה בינואר השנה. הנרשמים שיתקבלו לתוכנית - שמבוססת על כל הקודם זוכה - יקבלו עד 5,000 דולר בשנה למשך שנתיים של מגורים במדינה.

טולסה, אוקלהומה, ארה"ב

טולסה, אוקלהומה, צילום: שאטרסטוק טולסה, אוקלהומה | צילום: שאטרסטוק טולסה, אוקלהומה, צילום: שאטרסטוק

גם לאוקלהומה יש בעיית אוכלוסייה, והיא חמורה במיוחד בטולסה. העיר השנייה בגודלה באוקלהומה מחפשת עובדים שיארזו את מטלטליהם ויעברו אליה באמצעות ה-Tulsa Remote Program. מי שנרשם ומתקבל יקבל 10,000 דולר כדי להתחיל, וכן שולחן עבודה ב-360 Degrees North, חלל עבודה משותף במרכז העיר, כמו גם מענק לדיור חינם. התוכנית כבר סגורה ל-2019, אך נותרו מקומות ל-2020.

קנדלה, איטליה

קנדלה, צילום: Comune Candela קנדלה | צילום: Comune Candela קנדלה, צילום: Comune Candela

קנדלה שבמחוז פוליה נקראה פעם "נאפולי הקטנה" בזכות רחובותיה הסואנים והצבעוניים, אך מאז שנות ה-90 מספר התושבים בה ירד מ-8,000 ל-2,700. כיום, מבוך רחובות האבן שלה והגבעות מכוסות היער שסביבה מהדהדים את הדממה השוררת בה. ניקולה גאטה, ראש העיר, רוצה להחיות את קנדלה על ידי הצעה של עד 2,000 יורו לאנשים שיעברו אליה: 800 יורו לרווקים, 1,200 יורו למשפחות, 1,800 למשפחות בנות שלושה אנשים, ו-2,000 יורו למשפחות של ארבעה עד חמישה אנשים. כדי להיות זכאי למענק, יש לעבור לגור בעיר, לשכור בה בית ולהחזיק במשרה עם משכורת של לפחות 7,500 יורו בשנה.

סנטיאגו, צ'ילה

סנטיאגו, צילום: גטי סנטיאגו | צילום: גטי סנטיאגו, צילום: גטי

הממשלה הצ'יליאנית הופכת את סנטיאגו, בירתה, למרכז טכנולוגי על ידי מתן מענק של 40 אלף דולר ליזמים שמוכנים לעבור אליה ולהשיק בה את עסקיהם. התוכנית שמכונה סטארט-אפ צ'ילה, הושקה ב-2010. היא כוללת שתי תוכניות, אחת לסטארט-אפים שהוקמו על ידי נשים, והשנייה לסטארט-אפים בני פחות משלוש שנים. אלה שייבחרו לתוכנית יקבלו ויזת עבודה לשנה, חלל עבודה, ורשת קשרים. סנטיאגו היא עיר תוססת למדי, ובעלת כלכלה חזקה ויציבה. התוכנית משכה השנה יזמים מ-12 מדינות, וניתן להגיש מועמדות לשנה הבאה עד דצמבר.

סיציליה, איטליה

סמבוקה, צילום: שאטרסטוק סמבוקה | צילום: שאטרסטוק סמבוקה, צילום: שאטרסטוק

העיירה הקטנה סמבוקה די סיציליה - שנמצאת בערך שעה נסיעה מפלרמו - מציעה בתים בפחות ממחצית מחירה של כוס אספרסו. ב-2016 היא זכתה לתואר העיר היפה ביותר באיטליה, אבל זה לא הספיק לתושבים כדי להישאר בה. במקום גרים 6,000 איש בלבד והאוכלוסייה נמצאת בירידה תלולה. ג'וזפה קצ'יופו, סגן ראש העיר, מנסה למנוע את התרוקנות העיירה על ידי הצעת בתים למכירה תמורת יורו אחד. אבל יש מילכוד – התושבים החדשים חייבים להתחייב לשיפוץ הנכס שלהם תוך שלוש שנים, בעלות של לפחות 15 אלף יורו, ועליהם להפקיד פיקדון של 5,000 יורו שיוחזר להם רק לאחר שהשיפוץ הסתיים.

מיין, ארה"ב

מיין, צילום: שאטרסטוק מיין | צילום: שאטרסטוק מיין, צילום: שאטרסטוק

מיין לא ממש משלמת לתושבים חדשים, אך מציעה להם הקלות במס על הלוואות הסטודנטים שלהם. אוכלוסיית המדינה היא אחת המבוגרות ביותר בארה"ב, והיא מציעה את הקלות המס כדי למשוך בוגרי אוניברסיטאות ומכללות צעירים לעבור לגור בה. מי שעובר למיין זוכה לקיזוז של תשלומי הלוואת הסטודנטים שלו ממס ההכנסה שעליו לשלם. כדי להמתיק את העסקה עוד יותר, בוגרי תוכניות STEM - ראשי תיבות של מדעים, טכנולוגיה, הנדסה ומתמטיקה - יכולים גם לקבל החזרים מהממשלה אם החזרי ההלוואה שלהם גבוהים ממס ההכנסה שעליהם לשלם.

תגיות