אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
סקר: בני דור ה-Y מחליפים עבודה כל שנתיים צילום: שאטרסטוק

סקר: בני דור ה-Y מחליפים עבודה כל שנתיים

לפי הסקר שנערך בקרב מנהלי הגיוס, רובם מעידים כי בני דור המילניום שורדים עד שלוש שנים בכל מקום עבודה; לעומת זאת, 55% השיבו כי בני ה-35 ומעלה נשארים יותר משלוש שנים בארגון

02.09.2019, 11:23 | מעין מנלה

עובדים מדור ה-Y, בני 25-35, מחליפים מקום עבודה כל שנתיים, כך עולה מסקר שנערך בקרב כ-100 מנהלות ומנהלי גיוס מחברות הייטק, תעשייה, קמעונאות ומסחר. לפי אנשי הגיוס בארגונים, הצעירים שנכנסים לשוק העבודה מחפשים בראש ובראשונה "תחושת משמעות" ורק לאחר מכן: שכר ובונוסים, שעות עבודה גמישות או אפשרות לעבודה מהבית.

קראו עוד בכלכליסט

45% מהמנהלים בני דור ה-Y עוזבים את מקום העבודה לאחר שנתיים בלבד, 27.4% מהמנהלים השיבו שהצעירים נשארים עד שלוש שנים, 12.3% העידו כי הם עוזבים אחרי שנה בלבד ורק 8.2% ענו כי הם נשארים יותר משלוש שנים, כך לפי הסקר שנערך על ידי חברת Jobit, העוסקת בהשמה וייעוץ קריירה לבני דור ה-Y וה-Z. לעומת זאת, אצל עובדים מבוגרים יותר הנורמה היא להישאר למעלה משלוש שנים במקום העבודה. 55% מהמנהלים השיבו שעובדים בני 35 ומעלה מועסקים בממוצע מעל לשלוש שנים, 36% השיבו כי הם נשארים עד שלוש שנים ורק 9.6% עוזבים אחרי שנתיים.

עוזבים עבודה כל שנתיים, בני דור ה-Y, צילום: שאטרסטוק עוזבים עבודה כל שנתיים, בני דור ה-Y | צילום: שאטרסטוק עוזבים עבודה כל שנתיים, בני דור ה-Y, צילום: שאטרסטוק

כאשר נשאלו מה לדעתם הדברים החשובים ביותר לשכירים בני דור ה-Y במקום העבודה השיבו 57.2% מהמנהלים כי תחושת משמעות היא החשובה ביותר ומיד אחריה (56.2%) שכר ובונוסים. עם זאת, גם תנאים מפנים כמו תן ביס, אספרסו וכו' נחשבים חשובים לעובדים (41%) וכך גם גמישות בשעות העבודה ואפשרות לעבודה מהבית (40%). תרבות ארגונית, כיף ופנאי וכן תנאים נלווים כמו רכב או קרן השתלמות (כולם כ-30%). לדעת מנהלי הגיוס הדבר הכי פחות חשוב לבני דור ה-Y במקום העבודה הוא הטייטל (11%).

הדרישה לתואר ראשון בקבלה לעבודה עדיין קיימת אם כי חשיבותו פוחתת. 38% מהמשיבים העידו כי אין חובה לתואר ראשון בקבלה לתפקידי מטה ואילו 14.1% השיבו שתואר ראשון הוא חובה רק בגיוס בכירים. עוד בנוגע לגיוס עובדים מצא הסקר כי מקור הגיוס האפקטיבי ביותר הוא 'חבר מביא חבר' (66% מהנשאלים) אחר כך גיוס דרך רשתות חברתיות (35%) הד-האנטינג וסורסינג (25%) והיעיל פחות מכולם - לוחות דרושים (14.1%).

תומר כהן, צילום סיוון פאראג תומר כהן | צילום סיוון פאראג תומר כהן, צילום סיוון פאראג

"בני דור ה-Y מחליפים עבודה בתדירות גבוהה מאוד, השאלה המרכזית היא מה המעסיקים יכולים לעשות לגבי זה? והתשובה היא שיש מה לעשות, והרבה", אומר תומר כהן, מנכ"ל Jobit; "הדבר החשוב ביותר הוא לייצר לעובדים תחושת משמעות בעבודה. לא כמצג שווא, אלא כחלק בלתי נפרד מהעשייה היומיומית של העובדים שלהם. לצד תחושת המשמעות חשוב להכיר בעשייה של העובדים, לייצר להם הצלחות ולוודא שהמעסיקים עוזרים להם להתפתח וללמוד".

לדבריו, ככל שמעסיקים ייצרו לעובדים שלהם תחושת עצמאות בעשייה שתוביל למצב שהם לא "עוד בורג במערכת", הסיכוי לשמר אותם במקום העבודה ולהגדיל את הפרודוקטיביות שלהם גדל משמעותית. "תנו לעובדים שלכם עצמאות ותייצרו להם אפשרות להשפיע על תהליך ביצוע העבודה. תגדירו יחד איתם מטרות אישיות כחלק מהעשייה שלהם ותרתמו אותם למטרות הצוותיות ולמטרות החברה. החל מיעדים "קרים" חודשיים ועד לתהליכי עומק הדורשים עבודת מטה ממושכת. כל עוד אתם תעזרו להם להפוך ליותר טובים במה שהם עושים ולהתפתח אישית, הם יישארו במקום העבודה ויעניקו לכם פרודוקטיביות גבוהה יותר".  

תגיות

17 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

לכל התגובות