אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

הוועידה הכלכלית

שרגא ברוש: "לא ניתן לבסס כלכלה חזקה בלי לבסס מנועי צמיחה"

נשיא התאחדות התעשיינים בוועידה הכלכלית הלאומית של כלכליסט: "בהודו ראש הממשלה דורש הקמה של מפעלים אצלם - אצל ההודים. ומי ישלם את המחיר? מי שחי בישראל. 250 מפעלים קטנים ובינוניים"

02.09.2019, 14:19 | תומר הדר

"הצמיחה ממדגמים מבוססת על ליסינג, על אשראי שמשקי בית לוקחים מהבנק, אך לא משהו שאמור להישאר לטווח רחוק. מספיק אם נסתכל אחורה לפני עשור כשהצמיחה היתה כחמישה אחוז, היצוא גדל ב-12% בשנה. הקמנו מפעלים, הגענו לפריפריה, תקופה זו חלפה מהעולם וכעת אנו שואלים כיצד יסגר הגרעון?", כך לדברי שרגא ברוש נשיא התאחדות התעשיינים בוועידה הכלכלית הלאומית 2019 של כלכליסט.

שרגא ברוש נשיא התאחדות התעשיינים, צילום: עמית שעל שרגא ברוש נשיא התאחדות התעשיינים | צילום: עמית שעל שרגא ברוש נשיא התאחדות התעשיינים, צילום: עמית שעל

עוד הדגיש ברוש: "ברור לכולנו שמסים יוטלו, שרותים יצומצמו ועם זה נצטרך להסתדר. אם כלכלה שמפתחת מנועי צמיחה לא תוקם אז לא נצא מהברוך. אני מקווה שבשנתיים הקרובות, שנות התכווצות, ניתן גז בנושא הצמיחה ברת הקיימא, מה שלא קרה בעבר לצערי. גם כשאני מסתכל בתקופה הנוכחית אני סבור שיש להכיר בעובדה שהעולם נוהג אחרת ממה שהינו רגילים. כיום ציוץ טוויטר קובע מה יקרה בשוק המניות, כיום כשעשרות ראשי בנקים מתערבים במטבע, למשל בשוויץ או בסקנדינביה, הם מורידים את הריבית מתחת לאפס, קונים מטבע, כי הם מבינים שיש לחזק את הכלכלה המקומית והתעשייה המקומית. יש להבין שחוקי הכלכלה הולכים ומשתנים ולא ניתן לבסס כלכלה חזקה בלי לבסס מנועי צמיחה - תעשייה ישראלית. יש לבנות כאן חמישים אלף דירות בשנה, להקים כל שנה עשרה או חמישה עשר מפעלים חדשים לחלוטין. בשנים האחרונות מפעלים חדשים לא הוקמו ולכן התעשייה היא בעיניי הבסיס לצמיחה כלכלית אמיתית, להגדלת פיריון המשק, ליצירה של מקומות עבודה יצרניים, אלה יבטיחו לנו עתיד טוב יותר".

עוד הדגיש ברוש: "כמובן, הויכוח על העתיד הכלכלי הוא בלתי נגמר. אנו רוצים התערבות של בנק ישראל שיסייע לנו לקיים מפעלים. אנשי כלכלה, ובראשם אלה של משרד ראש הממשלה לעומת זאת יטענו שלא צריך להתערב ושעלינו להתרגל למצב. בהודו ראש הממשלה דורש הקמה של מפעלים אצלם, אצל ההודים. ומי ישלם את המחיר? מי שחי בישראל. 250 מפעלים קטנים ובינוניים. בארצות הברית הסכם הסיוע שלנו כולל מצב בו האמריקאים לא מאפשרים לנו יותר להמיר מיליארדי דולרים לשקלים, משנת 2025 - וזה אומר שמיליארדים לא יושקעו יותר. הצרפתים מעדיפים את תוצרתם, את המפעלים שלהם. מדינות בעולם הבינו שעליהן לנהוג אחרת, כשכל העולם נוהג אחרת ואנו היחידים שרוצים לדבוק בכלכלה שלא מתערבת, כנראה שמנוע הצמיחה הזה לא ימשיך להוביל את הכלכלה הישראלית".

עוד הוסיף ברוש: "אני מקווה שראש הממשלה שיבחר ישב עם התעשיינים, עם ההסתדרות וימצא כלים לסגור גרעונות במשק ומצד שני להניע מנועי צמיחה של ענפים יצרניים - כי כשנצא מתקופה זו נזדקק לצמיחה הזו, צמיחה ברמת קיימא שתזניק את מדינת ישראל".

תגיות