אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

מנכ"ל איכילוב, רוני גמזו: "בינה מלאכותית תהפוך רופאים לטובים יותר"

פרופ' גמזו הסביר בוועידה הכלכלית לאומית של "כלכליסט" כי "רופא לא יכול לעשות אנליזה למאות תיקים שהוא מעורב בהם, ובינה מלאכותית ודיגיטיזציה יעשו זאת בשבילו"

02.09.2019, 18:32 | צלי גרינברג

"מה שניתן לעשות הוא להכניס בינה מלאכותית בתיק הממוחשב. הרי הרופא לא יכול לעשות אנליזה לבד למאות תיקים שבהם הוא מעורב. הבינה המלאכותית תעשה זאת בשבילו ובאופן יעיל יותר", אמר מנכ"ל המרכז הרפואי איכילוב פרופ' רוני גמזו בוועידה הכלכלית הלאומית 2019 של "כלכליסט".

לדברי גמזו, גם תפעולית לא ניתן לשלוט על הכל, ודיגיטיזציה מייעלת התפעול. "דיגיטיזציה חכמה תאפשר לנו להיות רופאים ואחיות יותר טובים. אנחנו מנהלים את המערכת בצורה מאוד פוליטית, והדיגיטיזציה מאפשרת הפחתה של זה".

פרופ פרופ' רוני גמזו | צילום: עמית שעל פרופ

גמזו הוסיף כי מערכות הבריאות עוברות דיגיטיזציה כעת אחרי הרבה מאוד תעשיות שעברו את זה. "אצלנו עדיין מגיעים עם טופס 17, יש תורים, והרבה ניירות. וזה קורה כי כשלוקחים שירות והופכים אותו לדיגיטלי צריך להמציא מחדש את הדרך למתן שירותי בריאות. צריכים להיות הרבה יותר פתוחים עם המידע ולפתח אותו. המטרה של השינויים הדיגיטליים היא להיות יותר מדויקים, שירותיים, מהירים. ואנחנו לא. יש חסמים רבים. אם לקחת את הדוגמה שלנו, באיכילוב, אז הכל נעטף בהגנת המידע על האזרחים. כשפתחתי את המידע שניתן ביציאה מהמיון, כולם קפצו עליי. אבל מאז כולם מקבלים שירות יותר נכון. אז שימוש במידע יאפשר שרות מדויק ויעיל יותר למטופלים".

בהמשך דבריו התייחס גמזו להיבטים אישיים הקשורים למצבו הרפואי. "ביולי קיבלתי את הידיעה שיש לי סרטן בעפעף. למדתי הרבה על מערכת הבריאות עם השנים, אבל לא למדתי לעומק מה המשמעות בחיבור בין המטופל למטפל. במקרה שלי, עם הגילוי בעפעף, הייתי המטופל. כשקיבלתי את הבשורה, רציתי את החיבוק, רציתי את הקרבה. אבל הרופאים מרגישים קצת לא בנוח להתקרב, והם לא מבינים עד כמה המטופלים מחפשים את המגע ורוצים לשים הצדה את המסך".

גמזו מספר כי אחד מהדברים שלמד על המחלה, שהיא סרטן די אלים, שאחרי שנתיים הסרטן הזה לא חוזר. "כשישבתי עם אחד הרופאים, הוא אמר לי שיש מקרי מבחן שהראו שהסרטן יכול לחזור גם עוד 20 שנה. הרופא חזר לכובע המדען אבל כמטופל לא הייתי צריך את זה. להפך. רציתי את האופטימיות. כל דבר שאתה כרופא אומר, מהדהד בעוצמה בלתי רגילה לחולים. אז לקחתי את זה לתשומת לבי. הדיגיטיזציה שאני אנסה לעשות לאיכילוב תהיה עם אמפתיה כלפי החולים".

תגיות