אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
חדשות האוכל: קוקטייל על גג דיזינגוף סנטר ובני הדייג מגיע ל-M הדרך צילום: שי אפגין.

חדשות האוכל: קוקטייל על גג דיזינגוף סנטר ובני הדייג מגיע ל-M הדרך

המיזם החדש "שף מנטור" שיהפוך אותנו לשפים ורשת הגלידריות "אניטה" ממשיכה להתרחב באוסטרליה

03.09.2019, 15:06 | רעות ברנע

שף אונליין: "שף מנטור" הוא מיזם חדש שמטרתו להפוך אותנו לשפים, או לפחות לבשלנים טובים ממש, מבלי לצאת מהבית. מדובר בכיתות אמן אונליין, פורמט שמקובל בעולם ומוכר מהפלטפורמה המובילה ביותר בתחום - "מאסטרקלאס". בגרסה המקומית מדובר באתר שמציע סדנאות אונליין במגוון תחומים אותן מעבירים נבחרת מכובדת של שפים ואנשי קולינריה כמו מאיר אדוני, אורי שפט ("לחמים"), הילה אלפרט, מתן אברהמס ("הדסון") ואחרים. כל אחד ילמד סדנאות הקשורות בתחום הספציפי בו הוא מתמחה, כך למשל מעביר שפט סדנאות אפייה ואברהמס סדנאות בשר שונות. המחיר בשלב הראשון הוא 100 שקל עבור ארבע סדנאות.

 , צילום: צילום מסך צילום: צילום מסך  , צילום: צילום מסך

קוקטייל על הגג: על אחד הגגות המרכזיים בת"א, גג דיזינגוף סנטר, הושק לאחרונה ה"קאנטרי קלאב" - מתחם המכיל 350 מקומות ישיבה הכולל שלושה ברי קוקטיילים, מסעדה ומועדון לילה. כל אחד מברי הקוקטיילים פועל במתכונת שונה מעט - האחד מוגדר כ'טיקי בר' (בר בסגנון הוואי), השני בר ניו יורקי והשלישי 'טאפ בר' בו נמזגים קוקטיילים הישר מברזים מיוחדים, בדומה לברזי בירה. על הצד הקולינרי במתחם מופקד השף תומאס זוהר שעבד במסעדות כמו קפה פופולאר והתאילנדית בסמטת סיני. הקו הקולינרי של זוהר מגיע מבוסס על מטבח סיאמי - כלומר, מטבח תאילנדי והמדינות הסמוכות לתאילנד כמו קמבודיה, סין וויאטנם. על תפריט הקוקטיילים אמונים המיקסולוגים יותם שילה ומוש בודניק, שהם גם אלה שפיתחו בין השאר את הקוקטיילים הנמזגים מחביות.

 , צילום: אמיר מנחם צילום: אמיר מנחם  , צילום: אמיר מנחם

אניטה בעולם: אחרי שפתחו שני סניפים בסידני, אוסטרליה, ממשיכים רשת הגלידריות המקומית "אניטה" להתרחב ויפתחו בקרוב שלושה סניפים חדשים: הראשון יהיה סניף נוסף באוסטרליה, השני בעיר סאן חואן שבפורטו ריקו, יעד יוצא דופן בעיקר כשמדובר ברשת ישראלית, והשלישי, שייפתח בדצמבר במנהטן. הסניף הניו יורקי ימוקם בסמוך לסנטרל פארק ויתפרס על פני 100 מ"ר, בו יוצבו ויטרינות עם 40 טעמי גלידה, עמדת יוגורט וברזי שוקולד.

 , צילום מאי סושיאל צילום מאי סושיאל  , צילום מאי סושיאל

דוד ויוסף צפון: השפים דודו אלמקייס ויוסף שטרית בעלי מסעדת "דוד ויוסף" בת"א עובדים במרץ על פתיחת מתחם חדש בשם "בייקריה TLV". המקום, שייפתח בקרוב במרכז המסחרי המתחדש במערב רחוב איינשטיין בקצה הצפוני של ת"א ישלב בית מאפה המבוסס על טאבון ולצידו מסעדת בשרים כשרה. במאפייה יהיה ניתן למצוא החל מבורקסים, קרואסונים ולחמים, ועד למאפי טאבון ייחודיים, סלטים וארוחות בוקר. מסעדת הבשרים תציע בשרים על שיפודים וסטייקים ולכיוון הרחוב ייפתח אשנב בו אפשר יהיה לרכוש את כל הטוב הזה - בפיתה.

דוד ויוסף, צילום: אפיק גבאי דוד ויוסף | צילום: אפיק גבאי דוד ויוסף, צילום: אפיק גבאי

בני הדייג מתרחב: מסעדת בני הדייג של בני רבא, שהיא כבר מזמן לא מסעדה אחת אלא רשת קטנה שמנתה בשיאה 10 סניפים, פותחת סניף חדש במתחם M הדרך בבית ינאי. מלבד הסניף החדש פועלים היום 5 סניפים נוספים של המסעדה הותיקה, שהחלה את דרכה בנמל יפו לפני קרוב לארבעים שנה. החידוש המרכזי במסעדה החדשה הוא שלראשונה יוגש בה בראנצ', בסופי שבוע בלבד, וגם לחמים שייאפו במקום בטאבון ייעודי. מעבר לזה שומרת המסעדה על התפריט בזכותו היא מוכרת וידועה המורכב ברובו מדגים, וכל זה אל מול הנוף המתאים של הים.

מנה בבני הדייג, צילום: שי אפגין. מנה בבני הדייג | צילום: שי אפגין. מנה בבני הדייג, צילום: שי אפגין.

תגיות