אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
אנדרואיד 10 הושקה: עשרת החידושים המעניינים בגרסה החדשה צילום: אתר אנדרואיד של גוגל

אנדרואיד 10 הושקה: עשרת החידושים המעניינים בגרסה החדשה

מענה יעיל ונוח להתראות והודעות, ניווט משופר במחוות תנועה, תמלול אוטומטי לסרטונים ופודקאסטים, שליטה משופרת בפרטיות ואפילו שדרוג יכולות האודיו וסינון הרעשים; מערכת ההפעלה החדשה של גוגל הושקה רשמית, ולפניכם השיפורים הבולטים בה

06.09.2019, 08:00 | רפאל קאהאן
גוגל השיקה אתמול (ה') את אנדרואיד 10 באופן רשמי; היא למכשירי הפיקסל של החברה ולאחר מכן לכמה יצרניות שותפות, כגון וואן פלוס ואסנשיאל. הגרסה החדשה של אנדרואיד מיועדת להקל על המשתמש ומספקת כמה חידושים שסובבים סביב הממשק והאינטראקציה שלנו עם המכשיר. להלן עשרת החידושים העיקריים שגוגל מתגאה בהם.

קראו עוד בכלכליסט

1. Smart Reply - תכונה זו היא למעשה שיפור של מערכת ההתראות. היא מפשטת את הליך המענה להתראות שאתם רואים בוילון ההתראות - אותו חושפים על ידי משיכה מלמעלה למטה. היתרון העיקרי הוא שכעת הן חוסכות מהמשתמש את הצורך לענות בנפרד בווטסאפ להזמנה למסיבה ולפתוח במקביל את ווייז כדי לנווט למיקום למשל. התכונה תציע את המענה המתאים במקלדת ותדע לזהות את המיקום אליו אתם תרצו להגיע ולפתוח את הניווט לכתובת הרצויה ישירות. מעין שיפור של מנגנון הבינה המלאכותית של גוגל אסיסטנט אך בלי צורך בניהול ידני.

נעים להכיר: אנדרואיד 10, צילום: אתר אנדרואיד של גוגל נעים להכיר: אנדרואיד 10 | צילום: אתר אנדרואיד של גוגל נעים להכיר: אנדרואיד 10, צילום: אתר אנדרואיד של גוגל

2. עיצוב אפלולי - סכמת עיצוב כהה עבור כל המערכת. זו חוסכת לכם בזמן סוללה במכשירים עם מסכי AMOLED, בנוסף זו תקל על העיניים שלכם בעיקר אם אתם משתמשים במכשיר במיקומים עם תאורה נמוכה או בלילה.

מצב התצוגה האפלולי, צילום: אתר אנדרואיד של גוגל מצב התצוגה האפלולי | צילום: אתר אנדרואיד של גוגל מצב התצוגה האפלולי, צילום: אתר אנדרואיד של גוגל

3. ניווט במחוות - תכונה זו אמנם לא חדשה לחלוטין אך גוגל עבדה עליה מחדש כדי להקל על המשתמשים. בסופו של דבר המחוות מזכירות מאוד שילוב בין האייפון X ושיטות הניווט שוואווי ו-וואן פלוס מציעות במכשירים שלהן.

למשל, סווייפ כלפי מעלה מתחתית המסך יקטין את האפליקציה הפעילה ויעביר אתכם למסך הבית, צילום: אתר אנדרואיד של גוגל למשל, סווייפ כלפי מעלה מתחתית המסך יקטין את האפליקציה הפעילה ויעביר אתכם למסך הבית | צילום: אתר אנדרואיד של גוגל למשל, סווייפ כלפי מעלה מתחתית המסך יקטין את האפליקציה הפעילה ויעביר אתכם למסך הבית, צילום: אתר אנדרואיד של גוגל

4. Live Caption - תכונה זו מצטרפת לתכונת התמלול שהופיעה לפני מספר חודשים כאפליקציה. הפעם זה מאפשר לכם להצמיד כתוביות לסרטונים, פודקאסטים או הודעות קוליות וזאת ללא צורך בחיבור אינטרנט פעיל או בלוטות'. המנוע תמלול מתבסס על אותו אחד של אפליקציית ה-Live Scribe אך מאפשרת להציג את הטקסט המתומלל ככתוביות מעל המדיה הרלוונטית.

התמלול עובד גם בשידורים חיים, צילום: אתר אנדרואיד של גוגל התמלול עובד גם בשידורים חיים | צילום: אתר אנדרואיד של גוגל התמלול עובד גם בשידורים חיים, צילום: אתר אנדרואיד של גוגל

5. הקשחה של גישת האפליקציות למיקום - תכונה זו היא למעשה תגובה לשערוריות הפרטיות האחרונות. גוגל תאפשר למשתמש לשלוט בקלות לאיזו אפליקציה מוענק אישור גישה למיקום המכשיר. נוכל לבחור להגביל את הגישה רק לשלב המדויק בו היא זקוקה למיקום ונקבל התראה ברגע שהיא תבקש גישה מעבר למגבלות שהענקנו. ניתן יהיה גם להגביל את הגישה למיקום אם האפליקציה לא פעילה.

6. הגדרות הפרטיות - אלו עברו סינון והליך הבהרה. כעת כל ההגדרות רוכזו במיקום אחד תחת הכותרת "פרטיות". תוכלו להחליט לכמה זמן המידע יישמר על המכשיר, על ידי איזו אפליקציה ולכמה זמן. כמו כן, תוכלו לבטל מיקוד פרסומות והתאמה אישית שלהן.

תפריטי פרטיות ואבטחה משופרים, צילום: אתר אנדרואיד של גוגל תפריטי פרטיות ואבטחה משופרים | צילום: אתר אנדרואיד של גוגל תפריטי פרטיות ואבטחה משופרים, צילום: אתר אנדרואיד של גוגל

7. עדכוני אבטחה בדחיפה - גוגל כעת תעביר לכם עדכוני אבטחה או תוכנה באופן אוטומטי ובדחיפה ברגע שהם זמינים. מדובר בעדכון חשוב ביותר שיחסוך את הצורך לבצע עדכון מלא של המערכת רק בשביל להטמיע עדכון קטן.

8. תכונת פוקוס - גוגל רוצה לחסוך לכם את השימוש המוגזם במסך כאמצעי להעביר את הזמן. תוכלו להשתיק את ההתראות אם אתם רוצים להתרכז. אפליקציית Family link מותקנת כעת מראש בתוך הגדרות ה-Wellbeing. ניתן להגביל זמני מסך, לחסום גישה לאתרים או אפליקציות לא ראויות או לקבל דיווחים על אפליקציות שהילד מתקין על המכשיר שלו.

9. מגבר קול מובנה - תכונה זו מזכירה בעיקר מגבר לבעלי שמיעה לקויה, אך למעשה מדובר בתכונה שמזכירה יותר את סינון הרעשים של אוזניות היוקרה של Bose או סוני. היא מאפשרת לחתוך קולות, למקד את השמע על סוגים מסוימים של צלילים או להגביר צלילים מסוימים כמו למשל במהלך הרצאה או צפייה בטלוויזיה.

10. תמיכה מובנית במסכים גמישים - עם השקת המכשירים ההיברידיים בעלי המסכים המתקפלים של סמסונג, וואווי ובקרוב כנראה גם שיאומי ומוטורולה, תצורה זו צפויה לכל הפחות לעורר עניין בקרב המשתמשים השונים. אנדרואיד 10 יודעת להתמודד עם שינויי הממשק הנדרשים במעבר בין מסך מקופל לפרוש, לשנות את מיקום האייקונים של האפליקציות ולהתאים את התצוגה למצב הטלפון.

תגיות

18 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

17.
תקלות באנדרואיד 10
לאחר עדכון אוטומטי של התוכנה בנוקיה 6.1 פתאום: 1. אי אפשר לשתף איש קשר עם תמונה כי לא נתמך. 2. חיפוש אנשי קשר אפשרי רק לפי השם הראשון, למשל אני מחפש את: מיכל ביטוח כלל, ואני מחפש לפי "כלל" כי אני לא זוכר את השם(מיכל), זה לא אפשרי 3. עוצמת הקול ביישום waze ירדה למינימום ואי אפשר לשמוע
חיים סער  |  29.01.20
14.
אפל תיצור לאפל טיוי + את הסרט בן ה-3 שעות The Mission שבסוף מציעים לגיבור יהודים אוכל בשולחן
בסרט של 14/10 והוא הוא אומר תודה ואומר רבי אני רוצה להתגייר. (אני יהודי חרדי מלידה) כמובן שבכל מקרה המיסיון הוא יצירת מופת אנטי נוצרית אנטי מוסלמית אנטי אינדיאנית. קדימה לעבודה עם מרטין סקורסזה היהודי כבמאי.
מנכ״ל אפל  |  07.09.19
לכל התגובות