אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
שר האנרגיה המצרי: עסקת יצוא הגז מישראל למצרים מתקדמת לפי התוכנית צילום: בלומברג

שר האנרגיה המצרי: עסקת יצוא הגז מישראל למצרים מתקדמת לפי התוכנית

טארק אל מולא דיבר בוועידת האנרגיה באבו-דאבי מול כל הנציגים של המדינות הערביות באזור. הוא התייחס להסכם שנחתם בשבוע שעבר בלונדון בין חברות הגז הלאומיות המצריות לקצא"א הישראלית

10.09.2019, 10:11 | ליאור גוטמן
"עסקת יצוא הגז מישראל למצרים מתקדמת לפי התוכנית. נדרש לעוד צעדים בטרם תחל הזרמה בפועל, אבל הכל כבר מוסכם וישראל ומצרים כבר נתנו את ברכתן למהלך ואין ספק ביישום המהלך" - כך אמר אתמול (ב) בערב שר האנרגיה והנפט המצרי טארק אל מולא, שצוטט בסוכנות רויטרס.

מה שמיוחד בהצהרה של אל מולא הוא לא רק האישור הנוסף שלה מצד השלטון המצרי, אלא גם המיקום והקהל ששמע את ההצהרה - אל מולא דיבר במסגרת ועידת האנרגיה שנערכת באבו-דאבי, וזאת פומבית ואל מול כל הנציגים של המדינות הערביות באזור.

שר האנרגיה והנפט המצרי טארק אל מולא, צילום: בלומברג שר האנרגיה והנפט המצרי טארק אל מולא | צילום: בלומברג שר האנרגיה והנפט המצרי טארק אל מולא, צילום: בלומברג

אל מולא התייחס לחתימת הסכם השימוש בצנרת הגז שנחתמה בשבוע שעבר בלונדון בין חברות הגז הלאומיות המצריות לקצא"א הישראלית ואמר שמדובר בעסקה רב ממדית, כלומר לא רק מכירת גז אלא גם בעלות על צנרת הולכה, ומורכבותה היא זו שעכבה עד היום את הזרמת הגז הרשמית.

בהתייחס לפריסת התשתית במצרים אמר שמתקן יצוא הגז הנוזלי בדאמייטה יחדש את פעילותו כבר בסוף 2019, לפי התוכנית המקורית. מדובר במתקן שהיה מושבת בצורה מלאה או חלקית וזאת לאורך תקופה ארוכה ובשל מחסור בגז וסכסוכים שונים עם הבעלים, לרבות UFG הספרדית ו-ENI האיטלקית. אל מולא סיכם באומרו שתפוקת הגז היומית תגדל בשנה הבאה בכ-7% ועד לרף של 7.5 מיליארד רגל מעוקב של גז טבעי, עם עדיפות לספק את צרכי השוק המקומי ולא את שווקי הייצוא

תגיות

8 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

8.
האם זה פרוסם במצרים בתקשורת הערבית?
כשישראל ייבאה גז ממצרים, התקשורת המצרית לא רשמה מילה. חיפוש "גז + ישראל" הניב רק תוצאות על גז מדמיע מול פלסטינים. בסוף הצינור פוצץ - ההסכם הופר ואפילו ויתרו על הפיצויים שנפסקו. ולכן מעניין לדעת אם משהו השתנה. או שבתקשורת המצרית ממשיכים לדבר על יבוא גז מקפריסין? איזה רווח מדיני אמיתי יש מההסכמי הגז איתם. אני חושב שלילי אם הם מפירים אותם. וגם כספית נראה הפסד. כי ההסכם יופר ברגע שלמצרים יהיה נוח.
Atuk19  |  11.09.19
7.
מעניין אם פורסם גם בתקשורת המצרית בשפה הערבית.
אם כן - סיבה לאופטימיות. כלכלית ומדינית. אם לא, או אם בערבית כתוב קפריסין במקום ישראל - אז אין חדש. מה שהיה הוא שיהיה. כשמצרים ייצאה גז לישראל - לא היה שום איזכור לכך בתקשורת המצרית. הייתי מחפש "גז + ישראל" ומוצא רק כתבות על גז מדמיע בשטחים. תזכורת - ההסכם פוצץ עם הצינור. וגם בהסכם החדש התקשורת המצרית כתבה על הסכם עם קפריסין. לא ישראל. ולכן יש מצב שגם ההסכם הזה יופר כמו קודמו.
atuk19  |  10.09.19
לכל התגובות