אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
וולוקופטר גייסה 50 מיליון דולר מג'ילי הסינית צילום: AFP

וולוקופטר גייסה 50 מיליון דולר מג'ילי הסינית

החברה מפתחת מונית מעופפת חשמלית, שבכוונתה להביא לשוק תוך שלוש שנים; השותפות עם קבוצת האחזקות מסין תסייע להפצת הכלי במדינה. עד כה, גייסה וולוקופטור 85 מיליון יורו

10.09.2019, 12:41 | שירות כלכליסט
קבוצת האחזקות הסינית ז'ה ג'יאנג ג'ילי תחבור לסטארט-אפ הגרמני וולוקופטר בייצור מוניות מעופפות - על כך דיווחה סוכנות רויטרס. במסגרת השותפות, ג'ילי תוביל סבב גיוס של 50 מיליון יורו עבור וולוקופטר ותשווק את המוניות המעופפות בסין.

קראו עוד בכלכליסט

וולוקופטר, שמפתחת מונית המעופפת חשמלית, מסרה אתמול (ב') כי בסבב השתתפה גם דיימלר, החברה האם של מרצדס בנץ. עד כה, גייסה וולוקופטר 85 מיליון יורו. החברה צופה שתשיק את הכלי שלה תוך שלוש שנים.

המונית המעופפת של וולוקופטר, צילום: AFP המונית המעופפת של וולוקופטר | צילום: AFP המונית המעופפת של וולוקופטר, צילום: AFP

הכלי של וולוקופטר נקרא Volocity ועיצובו יצירתי מאוד: יש לו מנועים חשמליים שמניעים 18 מדחפים קטנים, מה שמאפשר תיקון מהיר של סטייה מהמסלול בשל זרמי אוויר. הוא שוקל 900 ק"ג ומסוגל לשאת שני נוסעים לטווח של 35 ק"מ במהירות של 110 קמ"ש. העיצוב נשען על טיסה מאוישת, אך בעתיד יוכל להפוך לכלי אוטונומי, בדומה למוניות מעופפות של חברות מתחרות.

לפי יו"ר ג'ילי, לי שופו, ההשקעה משקפת את המעבר של התאגיד הסיני לטכנולוגיות התניידות של הדור הבא. "המיזם המשותף עם וולוקופטר משקף את הביטחון שלנו במוניות המעופפות שלה כצעד השאפתני הבא בהתרחבות הכוללת שלנו בתחומי החשמול ושירותי ההתניידות החדשים", ציין. זו איננה ההשקעה הראשונה של ג'ילי בכלי תעבורה מעופפים. בימים אלה היא מקימה מפעל בסין שבו היא תייצר מכוניות מעופפות תחת מותג טראפוגיה - חברה שפיתחה מכוניות מעופפות בתצורת רכב שהופך למטוס ומצריך מסלול המראה.

בפברואר שעבר השלימה ג'ילי רכישה של 10% מדיימלר, מהלך שנעשה ללא ידיעת החברה ועורר סערה פוליטית בשל הכניסה הזרה לאחד מיהלומי הכתר של התעשייה הגרמנית. נוסף לנתח בדיימלר, ג'ילי היא גם הבעלים של וולוו, של יצרנית מכוניות הספורט לוטוס ושל יצרנית המוניות השחורות LEVC.

תגיות

5 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

2.
35 ק"מ במהירות של 110 קמ"ש? זה 20 דקות נסיעה ואז מה?
כמה זמן טעינה? בשביל יעילות כה נמוכה לא שווה לרכוש כזה צעצוע ובטח לא לטרוח ולהוציא לו רישיון, אם בכלל יגיעו לזה. צריך אישור מנהל התעופה, אישור לקבלת מסלול, פיקוח על גובה נכון, ידע רב בנוגע לתיקון תקלות, מוסכים מורשים בפריסה רחבה או מוסכניק שיגיע עד אליך. הקיצר, זה חלום רחוק מאד ויש לו מתחרים לא מעטים, כמו מייסד גוגל
חן  |  10.09.19