אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

ועידת לונדון

"אם נבין את הטריגרים ברשת אולי נוכל להפוך אותה למקום בטוח יותר"

עמרי טימיאנקר, נשיא Cobwebs Technologies, הסביר בוועידת Mind The Tech London 2019 של כלכליסט בלונדון מה האתגרים שעומדים היום בפני שירותי הביטחון ומציע גישה חדשה למניעת מתקפות רצחניות

12.09.2019, 18:27 | הגר רבט, לונדון

״שרשרת של מתקפות אלימות שהתחילה בירי במסגד בניו זילנד השנה הובילה אותנו למפות את המתודולוגיה של פושעים אלימים כאלה ברשת", סיפר עמרי טימיאנקר, נשיא Cobwebs Technologies בוועידת Mind The Tech London של כלכליסט בלונדון.

הסטארט-אפ Cobwebs הוקם ב-2015 הוא מונה היום כ-100 עובדים. הוא משרתת את שירותי הביטחון ואכיפת החוק במגזר הפרטי והציבורי. המערכת של החברה מזהה קשרי רשת בין פעילות קרימינלית ואיומי טרור. החברה מסייעת ללקוחותיה בחקירות ואנליזה של מידע מטורגט: מחיפושי רשת, דרך תובנות מודיעיניות ועד לניטור של התרעות בזמן אמת.

"7.7 מיליארד אנשים, 4.4 מיליארד משתמשי רשת, 26.6 מיליארד חשבונות מדיה חברתית יש בעולם היום״, אמר טימיאנקר, ״שבועות אחרי המתקפה בניו זילנד העולם חווה התקפות דומות כל כמה שבועות והתחלנו לחשוב מה הקשר בין המתקפות הללו.

עמרי טימיאנקר , צילום: אוראל כהן עמרי טימיאנקר | צילום: אוראל כהן עמרי טימיאנקר , צילום: אוראל כהן

״אז הלכנו ללמוד את הקשר הדיגיטלי בין הפושעים הללו - כבר לא מדובר בעולם שבו יש רק טרוריסטים איסלמים, גם פעילי ימין קיצוני משתמשים ברשת על מנת להפיץ את הרוע שלהם בעולם. אז עשינו בדיקה לראות מה המתודלוגיה של האנשים הללו בשימוש ברשת.

"ראינו שיש דפוס קבוע שלהם לפני ובזמן ההתקפה האלימה שהם מבצעים: ״ראשית, הם מעלים את המניפסטו שלהם לפלטפורמות הקטנות יותר ברשת. אחכ עולים איתותים ברשתות הגדולות יותר ולבסוף עולה לינק בפייסבוק.

"אחרי המתקפה יש שיתופים ופרסומים במדיות המרכזיות ונוצר תוכן ארכיוני ברשת. זה אומר שיש יותר ויותר אנשים שיש להם גישה לשנאה הזו", אמר טימיאנקר.

הוא הסביר מה האתגרים שעומדים היום בפני שירותי הביטחון ומציע גישה חדשה למניעת מתקפות רצחניות, שהופכות נפוצות יותר ויותר בשנים האחרונות: "ההנחה של שירותי המודיעין היא שניתן לעצור את ההתקפות הללו לפני שהן קורות. היום יש לנו רק את התגובה שלאחר אירוע והיא קשה במיוחד לשירותי הביטחון, כי המדיות החברתיות מוחקות מידע מהשרתים שלהם ואנחנו לא יכולים לדעת מה הטריגר - מהר מאוד עולה ברשת מידע מזויף ואנליסטים מתקשים מאוד לפענח מה נכון ומה לא.

״הנחה נוספת היא שהמוטיבציה ל'זאב הבודד' שמבצע את ההתקפות הללו, היא דברים כמו אידאולוגיה ואישיות. הגישה הפסיכולוגית למשל מנסה להוריד את רמות הכעס שלו - אולי אם נוריד אותן נוכל למנוע התקפה אחת או שתיים כאלה.

״אם נוכל להבין את הטריגרים ברשת אולי נוכל להפוך את הרשת למקום בטוח יותר, ואם נעשה את זה אולי נוכל להפוך את העולם למקום בטוח יותר. נוכל למנוע את ההשפעות של המתרחש ברשת על העולם האמיתי״, אמר טימיאנקר.

תגיות