אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

ועידת לונדון

נמרוד קוזלובסקי: "אנו נותנים למגזר הפרטי להוביל את תחום החדשנות, איפה המגזר הציבורי"

קוזלובסקי, שותף במשרד עורכי הדין הרצוג פוקס נאמן, הביא בוועידת Mind the Tech של כלכליסט בלונדון לדוגמה את מערכת הבריאות: "כדי שהחדשנות תשנה את תחום הבריאות אנחנו צריכים את התשתית של מערכת הבריאות שתתמוך בה"

12.09.2019, 16:49 | הגר רבט, לונדון

"אנחנו מגיעים לכנסי טכנולוגיה ברחבי העולם ושומעים איך הטכנולוגיה תשנה את חיינו, מדברים על מכוניות אוטונומיות, על מניעת פשע ועל ריפוי מחלות", אמר ד"ר נמרוד קוזלובסקי שותף במשרד עורכי הדין הרצוב פוקס נאמן בוועידה Mind the Tech של כלכליסט בלונדון, "אבל לרוב יש פער עצום בין הטכנולוגיות הקיי מות ובין הביטוי שלהן בחיי היומיום שלנו".

לדבריו, "לוקח הרבה מאוד זמן עד שהטכנולוגיה משנה את המציאות שלנו והשאלה היא למה? אני רוצה להציע כתשובה שאין לנו את התשתית לתמוך בהן. אפילו הסביבה הכלכלית לא מוכנה, המבנים החברתיים שיתמכו בטכנולוגיות. ראיתם עכשיו דרך החלון את הרכבת שעוברת כאן - טכנולוגיה בת 300 שנה - אבל אתם יודעים למה הרכבת ברוחב הזה? בגלל שאנחנו עדיין עובדים לפי רוחב הכרכרות הרומיות של לפני 2,000 שנה".

ד"ר נמרוד קוזלובסקי , צילום: אוראל כהן ד"ר נמרוד קוזלובסקי | צילום: אוראל כהן ד"ר נמרוד קוזלובסקי , צילום: אוראל כהן

קוזלובסקי ציין בנוגע ליישום החדשנות כי "אנו עוקבים אחרי מבנים קיימים, חברתיים ופיננסים. אנחנו נעולים במערכות קיימות - רגולציה בת מאות ואלפי שנה - שמגבילות את צורת המחשבה שלנו. כשאנו הולכים לכנסים הללו אנו מקשיבים ליזמים מהמגזר הפרטי, אבל כשאנחנו חושבים על המגזר הציבורי אנחנו חושבים על מבנה איטי ומגושם ואנחנו מניחים למגזר הפרטי להוביל את תחום החדשנות והוא מחדש רק בהתאם".

לדבריו, "מה שחסר כאן הוא החדשנות במגזר הציבורי - כדי שהחדשנות תשנה את תחום הבריאות אנחנו צריכים את התשתית של מערכת הבריאות שתתמוך בה. אנחנו צריכים את הפוליטיקאים. ועל תפקידם אני רוצה לדבר היום: אנחנו מתחילים לראות ברחבי העולם את הערים החדשות - מגה-ערים - שאמורות להכיל בתוכן את התשתיות שיאפשרו לנו ליהנות מהחדשנות הזו. במהלך הכנס אני אדבר על פרויקט מרגש שמגיע, במפתיע, מסעודיה. עיר העתיד בשם ניאום (Neom), שרובנו לא שמענו עליה.

״הסעודים מבינים ששלטון הנפט עומד להסתיים, והם משקיעים 500 מיליארד דולר בהקמה של עיר מסוג חדש. זו עיר ללא היסטוריה, עם מודל אזרחי חדש, שתדגים לנו כיצד ניתן לבנות חברה מאפס. כל משקיע בחדר יודע שאחד הדברים הראשונים להתחשב בהם הוא המגבלות שלנו, העיר הזו שואלת ׳מה אם לא היו לנו מגבלות׳? אנחנו חיים היום בעולם שבו הטכנולוגיה אמורה לסייע לנו להתגבר על משאבים מוגבלים, אבל העיר הזו מניחה שיש לנו משאבים בשפע - מה אם לא יהיו לנו מגבלות של אנרגיה או של מים? בכנס של היום אנחנו הולכים לשאול את עצמנו האם אנחנו מוכנים לעיר העתיד? לעיר שיהיו בה יותר רובוטים מאנשים? ולמה אנחנו ממשיכים לדבר על טכנולוגיות שאין לנו את התשתיות לתמוך בהן?".

לפי התכנון של הסעודים, העיר ניאום תקום בצפון-מערב ערב הסעודית ליד הים האדום וסמוך לגבול עם מצרים וירדן. שטח העיר אמור להיות מעל 26 אלף קילומטר מרובע.

הסעודים מתכננים להשלים את החלק הראשון של העיר עד 2025 מתוך עלות של 500 מיליארד דולר הסעודים מתכננים לגייס 300 מיליארד באמצעות IPO של חברת Armco. מנכ"ל הפרויקט הוא נדמי אל -נאסר. מי שהכריז על הקמת העיר הוא יורש העצר מוחמד בין סלמן באקטובר 2017.

תגיות