אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

ועידת לונדון

מנכ"לית ננומדיק: "כך ממציאים מחדש את התחבושת"

חן ברק, מנכ"לית חברת הטכנולוגיה הרפואית, סיפרה בוועידת הטכנולוגיה והחדשנות של כלכליסט על המוצר שלה; מדובר במערכת שמסוגלת "להדפיס" חומר דמוי עור אנושי על הפצע מבלי לגעת בו

12.09.2019, 18:59 | סופי שולמן, לונדון

"הטיפול בפצעים לא השתנה מהותית לאורך ההיסטוריה - כמו במצרים העתיקה בה היו מניחים דבש בתחבושות או רופאים ביוון העתיקה שהיו מניחים תחבושות עם עלי תאנה ויין, כך גם היום הטיפול מבוסס על תחבושות והחלפתן, תוך כדי העלאת הסיכון לזיהום בחשיפת הפצע, שלא לדבר על הכאב העז שמלווה את הפעולה", כך פתחה ד"ר חן ברק, מנכ"לית ננומדיק, את דבריה בוועידת Mind the Tech של כלכליסט בלונדון.

בחמש השנים האחרונות מפתחת ננומדיק מכשיר בשם ספיין קר, שאפשר לדמות את פעולתו להדפסת שכבת עור חדשה, מעין שכבת הגנה על הפצע בזמן אמת. השכבה נשארת על הפצע במהלך תהליך הריפוי.

במקום להדביק פיסת בד על פצע פתוח, בפעולה שמזכירה את תהליך הריפוי שראינו בסדרות דוגמת "מסע בין כוכבים", ננומדיק מצפה את הפצע מרחוק מבלי לגעת בפצע בשכבת ננו-פייבר שמדמה את העור האנושי. כמו כן, אין צורך להחליף או להסיר תחבושות.

חן ברק בוועידה, צילום: אוראל כהן חן ברק בוועידה | צילום: אוראל כהן חן ברק בוועידה, צילום: אוראל כהן

לדברי ברק, שוק הטיפול בפצעים אמור להגיע ל-42 מיליארד דולר עד 2024 עם קצב צמיחה שנתי של 6%. "אנחנו כבר התחלנו בתהליך מול FDA. המכשיר בנוי בדמיון מסויים למכונת נספרסו והוא מורכב ממתקן ומעין קפסולה לשימוש חד פעמי, הרופא מכניס קפסולה למכשיר ועובד עימו ממרחק של כ-20 ס"מ מהחולה כאשר האיזור הפצוע מתכסה מעין קורי עכביש לבנים. אנחנו נערכים להשקת ספין קר באירופה ב-2020", סיכמה ברק.

תגיות