אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

ועידת לונדון

דינה פסקא־רז: הצלחת ה-OECD לשנות את חוקי המסוי הבינ"ל - היא כמו כוח של גיבור-על"

ראש תחום הטכנולוגיה ב-KPMG אמרה בוועידת Mind The Tech של כלכליסט בלונדון, כי "היום ממשלות רבות ברחבי העולם מתוסכלות וזועמות על כך שהן לא מסוגלות להפיק את הרווח ההוגן ממשאב טבעי שלהן. דאטה זה הזהב החדש"

12.09.2019, 17:18 | אליחי וידל, לונדון

אחרי תקופה ארוכה שבה ממשלות בעולם המערבי הפסידו לתאגידים הגלובליים בקרב על חלוקה צודקת של הכסף - אדם אחד הצליח להפוך את המשוואה ולגרום לכך ש-100 ממשלות התאחדו במאמץ לשנות את רגולציית המסוי הבינלאומית. האדם הזה הוא פסקל סיינט אמנס ראש מחלקת המיסוי בארגון ה-OECD. כך אמרה דינה פסקא־רז, ראש תחום הטכנולוגיה ב-KPMG, בוועידת Mind The Tech  של כלכליסט בלונדון.

במסגרת ההרצאה: "כששרלוק פרש את פסקל - AI וכוח הקונצנזוס", ציינה פסקא-רז, כי עבורה פסקל סיינט אמנס הוא סוג של גיבור בעל כוחות על בזכות העובדה שהוא הצליח לשנות את הנראטיב ארוך השנים שלפיו מתחילת עידן הגלובליזציה מתנהל משחק שחמט בין שני יריבים ענקיים ומתוחכמים: מצד אחד ממשלות המערב הכבדות והביורוקרטיות ומהצד השני תאגידים גלובליים, יעילים, גמישים ומהירים. לדבריה, היכולת של סיינט אמנס התבטאה ביכול שלו להבין את הכוח העצום של הקונסנסוס ובזכות זאת הוא הצליח להוביל את מהפיכת חלוקת המחירים ההוגנת (FAIR SHARE).

דינה פסקא-רז , צילום: אוראל כהן דינה פסקא-רז | צילום: אוראל כהן דינה פסקא-רז , צילום: אוראל כהן

"כמי שעוסקת כבר שנים בסוגיות מיסוי בינלאומיות, ראיתי שבכל אותו הזמן חברות בינ"ל הצליחו להיחלץ עם שיעור מסוי יד ספרתי והם אף התרברבו על כך. אבל מאז המשבר הפיננסי של 2008 הזעם האזרחי התחיל להיות מופנה כלפי הרשתות החברתיות והמדינות החברות ב-G8 וב-G20 לא יכלו להתעלם מהמצב הזה. אחרי שהעבירו את הטיפול בעניין מיד ליד במשך שנים, הצליח ארגון ה- OECD להשיג הסכמה רחבה וקונסנסוס סביב נושא מחלוקתי ואפילו להטמיע את החוקים שלו באמצעות שימוש בטכניקה מסורתית", אמרה פסקא־רז.

בהרצאתה, יצרה פסקא־רז השוואה בין היכולת של הדמות הספרותית שרלוק הולמס לחזות את העתיד ולהסיק מסקנות מתוך נתונים בשטח, למה שעושות חברות הטכנולוגיה הגלובליות עם כמויות הדאטה האדירות שהן אוגרות ומנתחות. "היום ממשלות רבות ברחבי העולם מתוסכלות וזועמות על כך שהן לא מסוגלות להפיק את הרווח ההוגן ממשאב טבעי שלהן, בדיוק כפי שמדינות עם נפט לא היו יכולות ליהנות מהרווחים עליו. דאטה זה הזהב החדש", אמרה. לדבריה, בגלל השינויים המהירים בטכנולוגיה, תפיסת הערך משתנה כל הזמן ולמערכת הפיסקאלית קשה להתאים את עצמה למציאות המשתנה בזמן אמיתי. איטליה, צרפת ואנגליה מנסות לחלץ משהו מהדאטה שהאזרחים שלהן מייצרים דרך ההטלפון הסלולרי.

"היום OECD הפך לבעלים של משהו חשוב - אמון. השאלה אינה האם החוקים הבסיסיים לחלוקת הרווחים ישתנו - אלא איך תשתנה החלוקה הזאת. הנושא הזה של החלוקה צודקת של הכסף לא חשוב רק לגוגל ופייסבוק, אלא לכל מי שיש לו נגיעה עסקית כלשהי לגלובליות. זה נוגע למי שמחפש לקוחות בשווקים חדשים, משקיעים ממדינות אחרות, או אפילו אם הערכת השווי של החברה שלכם תלויה בגורמים גלובליים - אז אתם חלק מהרפורמה הזאת שבפתח", הסבירה.

"לדעתי בניית קונצנזוס ושינוי החוקים והנורמות בקרב יותר מ-100 מדינות - מבלי שנורתה ירייה אחת זה כוח על שאין כדוגמתו. ואם יש אדם אחד עם מוח אנליטי שמבחינתי הוא גיבור על שהצליח לגרום למדינות לבנות מחדש את מבנה חלוקת הכסף בצורה צודקת יותר", אמרה פסקא־רז.

תגיות

4 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה