אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
עכשיו זמן טאיוואן צילום: pixabay

עכשיו זמן טאיוואן

לאחר שהשיקה את משרדיה בישראל, אמה יאנג, מנהלת מרכז החדשנות והסחר טאיוואן – ישראל מארחת בארץ את בכירי התעשייה מטאיוואן באירוע מיוחד, ומספרת על השאיפה ללמוד מהיזמים הישראלים ולשתף פעולה עם אומת הסטארט-אפ

15.09.2019, 11:51 | בשיתוף מרכז החדשנות והסחר טייוואן-ישראל

"לטייוואן יש הרבה יותר במשותף עם ישראל ממה שחושבים", פוסקת אמה יאנג, מנהלת מרכז החדשנות והסחר טייוואן - ישראל שהושק לפני שבעה חודשים בתל אביב. ארגון הסחר של טאיוואן, TAITRA, הוא ארגון הפועל ללא מטרות רווח. סניפו הישראלי הוא הסניף ה-63 של הארגון בו פועלים כ – 1400 עובדים בכ- 35 מדינות. "מטרת הארגון בדרך כלל היא לתמוך בחברות הטייוואניות במאמציהן להפוך לחברות גלובליות, ולעזור להן בייצוא לשווקים גדולים", מספרת יאנג, "אבל בישראל המטרה שלנו שונה".

השוק הישראלי הוא אכן לא שוק יעד טיפוסי עבור TAITRA. הארגון, האמון על ארגון משלחות של חברות טייוואניות לכל השווקים הגדולים ביניהם ארה"ב, הודו, דרום אמריקה ואירופה, ועל תערוכות בינלאומיות כדוגמת Computex, שנחשבת לתערוכת הטכנולוגיה השנייה בגודלה בעולם, מוצא בישראל עניין אחר. ב - TAITRA מספרים שמה שהוביל לפתיחת הסניף הישראלי הוא ביקור שערך כאן יו"ר הארגון, מר ג'יימס הואנג, שמיד עם חזרתו הורה לפתוח את הסניף בהקדם האפשרי. "המטרה לשמה הגענו לישראל איננה קידום היצוא הטאיוואני בלבד" מסבירה יאנג, "כי אם לעזור לחברות, ליזמים וליצרנים טיוואנים ליזום שיתופי פעולה עם תעשיית ההיי-טק והסטארט-אפ הישראלית".
אמה יאנג, מנהלת מרכז החדשנות והסחר טייוואן-ישראל, צילום: סו - פאן שן אמה יאנג, מנהלת מרכז החדשנות והסחר טייוואן-ישראל | צילום: סו - פאן שן אמה יאנג, מנהלת מרכז החדשנות והסחר טייוואן-ישראל, צילום: סו - פאן שן

"רק לאחרונה הגיעה לכאן משלחת של עשרות מנכ"לים ומנכ"ליות של חברות מובילות מטאיוואן. הם הגיעו ללמוד על האקו סיסטם ועל תרבות החדשנות הישראלית, באמצעות פגישות עם מרצים מובילים מהאקדמיה, קרנות הון סיכון, אקסלרטורים, יזמים ובכירים בארגונים" מספרת בגאווה יאנג, שבעצמה עובדת בארגון כבר מעל לשני עשורים, ועד להתחלת הפעילות הישראלית ניהלה את פעילות הארגון בדרום אסיה. "משום שחברות טייוואניות רבות נוטות להתמקד ולהתמקצע בייצור מתקדם ופועלים בעיקר באזורי הנוחות שלהם, שנמצאים בטאיוואן ואסיה, הם מתקשים להרחיב את הפעילות שלהם בעולם. אנו סבורים שהמשלחות והפגישות שאנחנו מייצרים עבורם בישראל יעזרו להם לא רק להתחבר לטכנולוגיות המובילות בעולם, אלא גם לשנות את הדרך בה הם חושבים על העסקים שלהם ואיך להפוך ליזמים מוצלחים".

יש היגיון רב בשיתוף פעולה בין ישראל לטייוואן. שתי המדינות קטנות יחסית, ומסתמכות בעיקר על המשאב העיקרי שלהן - הון אנושי. טאיוואן בסך הכל גדולה מישראל פי אחת וחצי, אבל נחשבת לכלכלה השישית בגודלה באסיה, ונמצאת במקום ה - 17 בהיקף הסחר הבין-לאומי, על פי ארגון הסחר העולמי, עם ייצוא בשווי 317 מיליארד דולר, וייבוא בשווי של 259 מיליארד דולר. היא יצרנית מובילה של רכיבי אלקטרוניקה, מעל ל83% מהמחשבים הניידים בעולם מיוצרים בה כיום, 90% מלוחות האם וגם מרבית רכיבי האייפון.

משלחת המנכ"לים בביקור בישראל, צילום: יח"צ משלחת המנכ"לים בביקור בישראל | צילום: יח"צ משלחת המנכ"לים בביקור בישראל, צילום: יח"צ

"ישראל היא מקום מעניין שהטייוואנים צריכים להכיר ולדעת עליו, אבל גם בישראל צריך לעורר מודעות לגבי ההזדמנויות שנמצאות בטאיוואן עבור חברות ויזמים ישראליים" מציינת יאנג. כאמור, טאיוואן היא מעצמת ייצור מתקדם ומתמחה בייצור והטמעה של טכנולוגיות חדשניות בתחומים כמו: מוליכים למחצה (Semiconductors), מצלמות, אופטיקה ורכיבים אלקטרוניים נוספים. בנוסף, לפי יאנג, טאיוואן משמשת כגשר לאסיה, "מצד אחד, הטייוואנים דוברי אנגלית, ופועלים לפי קודים מערביים, ומצד שני הם עושים עסקים עם מדינות מובילות כמו אינדונזיה, יפן וסין כמובן. טייוואן יכולה להוות גשר לסטארטאפים ישראליים רבים המעוניינים לחדור לשוק האסייתי. טייוואן נגישה יותר מסין, היא דמוקרטית, הרגולציה שונה, והשוק שלנו הוא שוק פרטי, שדומה יותר לארצות הברית מאשר לסין".

TAITRA צפויה להשיק את הפעילות שלה באירוע חגיגי במסגרת פסטיבל DLD, בו ישתתפו מובילי האקו-סיסטם הטייוואני, קרן הון הסיכון הגדולה ביותר בטאייוואן שהגיעה לישראל על מנת לבחון שיתופי פעולה ומחפשת השקעות מעניינות בארץ, ובכירים בחברות הטאיוואניות הגדולות כמו Asus ו-Advantech, שייקחו חלק בפאנל ייחודי הסוקר את אפשרויות שיתופי הפעולה בין המדינות.

"אנחנו מזהים בישראל פוטנציאל עצום כגורם משלים באותם תחומי תעשייה בהם טאיוואן מצטיינת. ישראל מובילה בחדשנות ובמו"פ, בעוד טאיוואן מובילה בהנדסה ובייצור. החברות הטאיוואניות הגדולות צריכות את הטכנולוגיה שהחברות הישראליות יודעות לפתח. התחומים אותם סימנו לשנה הקרובה הם יצור מתקדם (Industry 4.0), סייבר וחדשנות טכנולוגית בתחום הרפואה והערים החכמות. אנחנו בטוחים שהשילוב בין היכולות של שתי המדינות יסייע לשני הצדדים להמשיך לעמוד בחזית החדשנות העולמית", סיכמה.

אירוע ההשקה של TAITRA במסגרת פסטיבל החדשנות  DLD יתקיים ב19.9.19, יום חמישי

תגיות