אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
רוצים לעשות תואר ראשון באוניברסיטה הטובה בארה"ב? תכינו 300 אלף דולר צילום: cc by davedgd

רוצים לעשות תואר ראשון באוניברסיטה הטובה בארה"ב? תכינו 300 אלף דולר

עפ"י דירוג מגזין U.S. News & World Report, אוניברסיטת פרינסטון שמרה על תוארה כאוניברסיטה הטובה בארה"ב לתואר ראשון. ממה מורכב שכר הלימוד הגבוה?

14.09.2019, 19:21 | שירות כלכליסט

אוניברסיטת פרינסטון שמרה על תוארה כאוניברסיטה הטובה בארה"ב לתואר ראשון, כך לפי הדירוג השנתי שמפרסם מגזין U.S. News & World Report. אחריה מדורגות אוניברסיטאות היוקרה הרווארד, קולומביה, MIT וייל. בדירוג נכללו 1,400 מוסדות שדורגו בהתבסס על קריטריונים כמו שיעור הבוגרים, משאבי הפקולטות, ביניהם גודל הכיתות, והצלחת הסטודנטים במבחני הקבלה.

קראו עוד בכלכליסט

פרינסטון קיבלה ניקוד גבוה בחלק גדול מהקטגוריות, כולל שיעור גבוה של מסיימים (98%). אך כל הטוב הזה מגיע עם תג מחיר גבוה למדי: דמי הלימוד לשנה עומדים על 73,450 דולר. מכיוון שמדובר על תואר של ארבע שנים הסכום המלא עומד על 293 אלף דולר. המחיר הגבוה מורכב מ-51,870 דולר דמי לימוד, 10,090 דולר למעונות, 7,060 דולר לארוחות, 930 דולר בתשלומים נוספים הקשורים למגורים ו-3,500 דולר בהוצאות נוספות כמו ספרי לימוד והוצאות אישיות.

אוניברסיטת הרווארד המדורגת שנייה גובה שכר לימוד דומה שנע בין 73 ל-78 אלף דולר, תלוי בגובה ההוצאות על נסיעות. על המחיר הזה יש להוסיף 3,700 דולר לכיסוי ביטוח הבריאות.

עם זאת, בפרינסטון מנסים לבוא לקראת הסטודנטים ומציעים כמה תכניות לתשלומים, כולל פריסה לעשרה תשלומים והלוואות. בהתאם, שיעור החובות של הסטודנטים המסיימים את התואר הוא בין הנמוכים בקרב האוניברסיטאות בארה"ב: 4% בלבד מהבוגרים סיימו את התואר עם חוב חציוני של 7,500 דולר בלבד.

סטנפורד והאוניברסיטאות של שיקגו ופנסילבניה חולשות יחד על המקום השישי בדירוג, נורת'ווסטרן מדורגת תשיעית ודיוק וג'ונס הופקינס מדורגות יחד במקום העשירי.

בנוסף לאוניברסיטאות הפרטיות, פרסם המגזין גם דירוג של האוניברסיטאות הציבוריות הטובות ביותר. אוניברסיטת קליפורניה בלוס אנג'לס דורגה ראשונה בדירוג זה, ואחריה אוניברסיטת קליפורניה בברקלי ואוניברסיטת מישיגן.

10 האוניברסיטאות הטובות בארה"ב:

 

10. ג'ונס הופקינס

 

 , צילום: בלומברג צילום: בלומברג  , צילום: בלומברג

 

10. דיוק

 

 

9. נורת'ווסטרן

 

 

6. אוניברסיטת פנסילבניה

 

 , צילום: בלומברג צילום: בלומברג  , צילום: בלומברג

 

 

6. אוניברסיטת שיקגו

 

 , צילום: priceonomics.com צילום: priceonomics.com  , צילום: priceonomics.com

 

 

6. סטנפורד

 

 

5. ייל

 

 

3. MIT

 

 , צילום: Boston.com צילום: Boston.com  , צילום: Boston.com

 

3. קולומביה

 

 , צילום: Columbia university צילום: Columbia university  , צילום: Columbia university

 

2. הרווארד

 

 , צילום: Harvard  צילום: Harvard  , צילום: Harvard

1. פרינסטון

 , צילום: cc by davedgd צילום: cc by davedgd  , צילום: cc by davedgd

תגיות

27 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

27.
בישראל דווקא בוגרי האוניברסיטאות מבוקשים יותר בשוק
בארהב בוגרי האוניברסיטאות הפרטיות מבוקשים הרבה יותר בשוק הפרטי וגם משתכרים הרבה יותר מבוגרי האוניברסיטאות הציבוריות. בישראל בדיוק הפוך בוגרי אוניברסיטאות (שהן ציבוריות) נחשבים לאיכותיים יותר ולכן גם מבוקשים הרבה יותר בשוק העבודה לעומת בוגרי המכללות (שהן פרטיות) שנחשבים לפחות בשוק העבודה בגלל פערי רמה לימודית
בוגר  |  16.09.19
25.
למה בוגרי האוניברסיטאות היוקרה מקבלים שכר גבוהה יותר
השכר של בוגרי האוניברסיטאות המובילות אכן גבוה [בממוצע] משכר של בוגרי אוניברסיטאות או קולג'ים מאעפן. אבל, צריך לשים לב שבאופן מוחלט, ההשכר תלוי במה שהאדם למד. אז בוגר תואר ראשון, לא תמיד ישיג משכורת גבוהה באופן מוחלט. את זה הוא ישיג אחרי תואר מתקדם כרופא, מינהל עסקים, עו"ד וכדומה. גם כאן הוא ירוויח אפילו יותר אם למד באוניברסיטה מובילה. ואם אתם לא מבינים למה, [כן, אלקים, 22] תראו מה קורה בארץ. דוגמה, בחינות לישכת עורכי הדין. אחוז המעבר הגבוה מתקבל אצל בוגרי פקולטות למשפטים שתנאי הקבלה שלהם גבוהים, אחוז מעבר נמוך אצל בוגרי מכללות עם סף קבלה נמוך. זאת הסיבה שבוגרי מוסדות המובילים מוערכים יותר - תנאי הקבלה שלהם גבוהים יותר [בממוצע, ובהכללה. תמיד יש יוצאים מהכלל]
אלי  |  15.09.19
24.
לכל המגיבים שלא מבינים, כולל אלקים [22]
ובכן, הדירוג משלב לא רק את רמת המרצים [על פי מחקריהם, והפירסומים שלהם] אלא גם מספר תלמידים למורה [גודל כיתות הלימוד], איכות הסיפרייה והערכת עמיתים. בתואר הראשון לומדים, הרבה, ובחלק הגדול מדובר על השכלה כללית - שלא כמו בארץ שישר, כבר בתואר ראשון לומדים "מקצוע" [הבנת אלקים?]. למשל, רפואה ומשפטים, כמו גם עבודה סוציאלית לומדים רק לאחר סיום התואר הראשון [בעבודה סוציאלית, תואר ראשון זה כמו "טכנאי", לא "מהנדס" ותה לא יכול לקבל הסמכה, לחתום על מסמכים ודוחות וכו']
אא  |  15.09.19
23.
אין משמעות לאוניברסיטאות האלו מלבד סמל סטטוס לנפנף בו
הדבר היחיד שמקבל מי שלומד באוניברסיטאות האלו הוא תואר לנפנף בו כמו עוד כל סמל סטטוס אחר, ורשת חברתית שתעזור לו למצוא עבודה בעתיד. המורים שם לא טובים יותר שהרי 40% מהסגל האקדמי בארה"ב הוא זרים, שלעתים בקושי מדברים אנגלית. הסטודנטים רובם מתקבלים על מלגות. מלגות ספורט שההורים העשירים קנו להם (דוגמא אחת של פליסיטי הלכה לכלא השבוע אבל היא קצה הקרחון בנושא הזה), מלגות של זרים, של מוצא אתני, של מעמד סוציו אקונומי נמוך אבל עם המוצא האתני הנכון (היספאני, אינדיאני, שחור). מצחיק שהם מחשיבים ספרים בתקציב בזמן שהכל נקרא ונעשה אלקטרונית... כולל תקציב האוכל כשהסטודנטים עסוקים בשתייה שרק התקציב שלה הוא פי עשר מכל תקציב אוכל של סטודנט אחר בעולם. בקיצור מעט מאוד לומדים שם כי הם תלמידים מצטיינים ומעט מאוד מהם מגיעים למקומות משפיעים או תורמים לחברה. בגדול זה הכל קשרים חברתיים.
קשרים, קשרים, קשרים  |  15.09.19
לכל התגובות