אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
CryoLife האמריקאית קיבלה אופציה לרכישת אנדוספן ב-450 מיליון דולר צילום: shutterstock

CryoLife האמריקאית קיבלה אופציה לרכישת אנדוספן ב-450 מיליון דולר

זאת במסגרת הסכם הפצה עם החברה הישראלית, המפתחת שתלים; בנוסף, תשלם לאנדוספן סכום של 25 מיליון דולר ותוכל לבצע את הרכישה תוך 90 יום מרגע שהחברה הישראלית תקבל אישור בארה"ב לאחד המוצרים שלה

12.09.2019, 20:18 | מאיר אורבך

חברת CryoLife האמריקאית חתמה על הסכם הפצה עם חברת אנדוספן הישראלית. במסגת הסכם זה היא התחייבה לשלם 25 מיליון דולר לחברה הישראלית, וכן קיבלה אופציה לרכוש את החברה הישראלית בעד 450 מיליון דולר. בין המשקיעים באנדוספן: קרן סקויה, אקסלמד של אורי גייגר ומורי ארקין והתאגיד הרפואי הסיני הייסקו.

קראו עוד בכלכליסט

במסגרת אופציית הרכישה יכולה חברת CryoLife לרכוש את אנדוספן בתוך 90 יום מרגע שהחברה הישראלית תקבל אישור FDA למערכת השתלים מסוג נקסוס מתוצרתה.

מורי ארקין, אחד המשקיעים מורי ארקין, אחד המשקיעים מורי ארקין, אחד המשקיעים

אנדוספן, שנוסדה ב־2009, מפתחת שתלים לטיפול בבעיות של אבי העורקים. כיום מפתחת החברה שני סוגי שתלים הנמצאים בשלבים שונים של אישורים רגולטוריים.

השתל הראשון (הקרוי כאמור נקסוס) מיועד לאנשים בסכנת התפרצות אבי העורקים העליון וקשת אבי העורקים. הוא נמצא בשלב ניסויי היתכנות באירופה ובהכנות לניסויים בארה"ב, לקראת אישור רגולטורי של המוצר.

השתל השני (הורייזון) המיועד לטיפול במפרצות אבי העורקים הבטני, מצוי בשלב ההכנות לבקשת אישור לשיווקו באירופה.

השתלים מושתלים בפרוצדורת צנתור הדומה מאוד לצנתור ללב, אך קוטר הצנרת דרכה מוחדרות המערכות רחב יותר (4–7 מ"מ) לעומת קוטר סטנט לעורקים הכליליים (1–2 מ"מ). השימוש בשתלים מפשט את הטיפול בחולים ומאפשר חלופה טיפולית פחות פולשנית מהניתוחים המקובלים כיום.

עו"ד מיקי ברנע ואריאלה דרייפוס ממשרד ברנע ייצגו את חברת CryoLife. עו"ד דני קליינהנדלר מייצג את אנדוספן.

תגיות