אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
חברה ברזילאית בדרך להשקיע בברנמילר 3 מיליון דולר ב-24% מעל לשוויה בשוק צילום: זהר שחר

חברה ברזילאית בדרך להשקיע בברנמילר 3 מיליון דולר ב-24% מעל לשוויה בשוק

לפי מזכר ההבנות שנחתם, החברה שבשליטת אברהם ברנמילר תקבל רישיון של 25 שנה לייצור ושיווק מערכות אגירת אנרגיה בברזיל ובקולומביה

13.09.2019, 17:16 | חזי שטרנליכט

מפתחת מערכות אגירת האנרגיה ברנמילר, שבשליטת אברהם ברנמילר, רושמת שתי התפתחויות שמסייעות לה לצאת מהמחנק הכלכלי שבו היא נמצאת. החברה חתמה על מזכר הבנות לא מחייב להשקעה על ידי חברה ברזילאית מתחום המים והאנרגיה. החברה המשקיעה תשקיע בברנמילר 3 מיליון דולר לפי שווי של 15 מיליון דולר לברנמילר, 3.4 שקלים למניה, לפני הכסף. השקעה זו לפי מחיר המניה הזה הינה בפרמיה של 24% ביחס למחיר שבו חתמה מניית החברה את המסחר אתמול בבורסה, טרם פרסום ההודעה.

קראו עוד בכלכליסט

למרות שמדובר עדיין במזכר הבנות לא מחייב, יש לברנמילר הגנה מסויימת, שכן במידה והחברה הבריזלאית תיסוג מההשקעה היא עדיין תידרש לשלם לברנמילר תשלום של 1.5 מיליון דולר תמורת רישיון לייצור ושיווק הטכנולוגיה של ברנמילר בברזיל ובקולומביה.

כחלק מההסכם הנרקם מדובר ברישיון ל-25 שנים במסגרתו יוקמו מפעלי ייצור למערכות אגירת אנרגיה לפי הטכנולוגיה של ברנמילר. לפי התנאים ברנמילר תהיה זכאית לעמלה של 10% מכל מכירה שתבצע החברה הברזילאית, על כל מערכת שתמכור עד להקמת המפעל. בעתיד תהיה ברנמילר זכאית ל-10% תמלוגים על כל מכירה של החברה הברזילאית לאחר שתקים את המפעל.

אברהם ברנמילר, צילום: זהר שחר אברהם ברנמילר | צילום: זהר שחר אברהם ברנמילר, צילום: זהר שחר

במקביל קיבלה אתמול ברנמילר הלוואה מעניינת בהיקף של 1.955 מיליון שקל למשך 6 חודשים בריבית שנתית של 5%. המלווה העמיד לברנמילר הלוואה שתומר אוטומטית למניות של ברנמילר, זאת בהינתן שברנמילר תצליח לגייס חוב של 17.5 מיליון שקל לפחות בתקופת ההלוואה, או שהמלווה יודיע שהוא מעוניין לקבל את כספו חזרה בתקופת ההלוואה – בדרך שתעשה במניות. שער ההמרה למניה יעמוד על 3.4 שקלים, בפרמיה של 24% ביחס למחיר השוק אתמול בתום המסחר. בעל השליטה אברהם ברנמילר שיעבד 575 אלף מניות שברשותו בשיעבוד ראשון לטובת המלווה.

שווי השוק של ברנמילר עמד בתום המסחר אתמול על 43 מיליון שקל. החברה עברה טלטלה לא פשוטה בשנה האחרונה שהתבטאה במחנק אשראי, ככל שפרויקט הדגל שלה בדימונה, הקמת מערכות אגירת אנרגיה חדשניות (פרוייקטי רותם 1 ורותם 2), רשם עיכובים. צפי ההפעלה המסחרי של רותם 1 עומד נכון לתום הרבעון השני על שנת 2020 ורותם 2 בשנת 2021.

את תחנת רותם 1 החלה ברנמילר להקים ב-2018 ותחנת רותם 2 טרם החלה הקמתה ובחברה מעריכים כי זו תחל בשנה הבאה. החברה חתמה את הרבעון השני עם 605 אלף שקל בקופה מול 19.6 מיליון שקל שנה קודם לכן. בשורה התחתונה גדל ההפסד ל-19.99 מיליון שקל במחצית הראשונה של 2019 מול 7.3 מיליון שקל במחצית הראשונה אשתקד.

תגיות