אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
עורכי הדין המועמדים לפקח על הבחירות טוענים שכלל לא יצרו איתם קשר צילום: עמית שאבי

בלעדי לכלכליסט

עורכי הדין המועמדים לפקח על הבחירות טוענים שכלל לא יצרו איתם קשר

ועדת הבחירות הודיעה שתעסיק 700 עורכי דין בתפקיד פיקוח על הבחירות, אולם הסיכוי שמאות המועמדים יועסקו בבחירות כעת הוא אפסי, מאחר שלא זומנו להדרכה

15.09.2019, 13:50 | ענת רואה

עורכי דין רבים שהיו אמורים לשמש במפקחים בבחירות טוענים שוועדת הבחירות כלל לא פנתה אליהם ולא זימנה אותם להדרכה הנדרשת, כך שבפועל הם לא יוכלו לשמש כמפקחים על טוהר הבחירות, בבחירות הכלליות שיתקיימו מחרתיים.

קראו עוד בכלכליסט

ל"כלכליסט" נודע כי היום (א') מאז שעות הבוקר, פנו עשרות רבות וכנראה מאות עורכי דין ללשכת עורכי הדין שהתלוננו על כך שהם סברו שהם יועסקו כמפקחים על טוהר הבחירות, אך לטענתם ועדת הבחירות לא יצרה עמם קשר, ובמקרים בהם כן יצרו עמם קשר טלפוני – הם לא זומנו להדרכות שהתקיימו ברובן בשבוע שעבר או הבוקר, כך שלא ברור מה הסיכוי של עורכי הדין הללו להשתבץ לעבודה ביום הבחירות.

פתקי הצבעה פתקי הצבעה פתקי הצבעה

בתחילת החודש הודיעה לשכת עורכי הדין בראשותו של עו"ד אבי חימי כי היא הגיעה להסכמה עם ועדת הבחירות והשופט העליון חנן מלצר העומד בראשה לפיה מאות עורכי דין ישמשו כמפקחים מטעם ועדת הבחירות. בתחילה דובר על 1,000 עורכי דין אך בהמשך החליטה ועדת הבחירות שהיא תסתפק ב-700 עורכי דין בלבד ויתר 300 המפקחים יהיו רואי חשבון.

לשכת עורכי הדין נרתמה לסייע בגיוס 700 עורכי הדין והיא שלחה פנייה לכל עורכי הדין בישראל והציעה להם להגיש את מועמדותם. במסגרת "קול קורא" שפרסמה הלשכה פורטו התנאים הכללים ודרישות התפקיד, שכלל בצידו שכר בהיקף של כ-2,200 שקל עבור יום עבודה מהבוקר עד השעות הקטנות של הלילה.

התגייסות עורכי הדין היתה גבוהה מהצפוי ובתוך זמן קצר הוצפה ועדת הבחירות ב-1,400 מועמדויות של עורכי דין. בשלב הזה נדרשה לשכת עורכי הדין עצמה לסייע ולהעביר רשימות מסודרות של המועמדים כולל כל הטפסים הרלוונטיים.

לשכת עורכי הדין העבירה כ-1,000 טפסים בדוקים ומאומתים של מועמדים, מתוכם היתה אמורה ועדת הבחירות לזמן כ-700 איש. אלא שכאמור עורכי דין רבים טוענים כי זה לא ממש מה שקרה. כמה עורכי דין טענו שקיבלו טלפון הבוקר מוועדת הבחירות והוצע להם להגיע לפקח במספר קלפיות מצומצם בפזורה הבדואית בנגב בעיקר, אך לא הוצאו מקומות נוספים.

לטענת כמה עורכי דין נראה שוועדת הבחירות החליטה להעדיף להעסיק מפקחים שאינם עורכי דין אלא אנשים שיועסקו דרך חברת כוח אדם וזו הסיבה שלא היה צורך בעורכי הדין.

מוועדת הבחירות לא התקבלה עד כה כל תגובה לפניית כלכליסט, אף שהפניה הועברה כבר לפני מספר שעות.

מדוברות לשכת עורכי הדין נמסר בתגובה: "לשכת עורכי הדין יזמה את הרעיון, קיבלה את האישור מוועדת הבחירות המרכזית וזכתה למענה מעורכי דין רבים הרבה מעבר למצופה ולמבוקש. חשוב לציין כי הלשכה העבירה במועד הנדרש את מלוא הפרטים לוועדת הבחירות. על ביצוע ההדרכה והשיבוץ אחראית חברה פרטית שנשכרה ע"י ועדת הבחירות המרכזית. הלשכה עדיין מקווה שהחברה תפנה לעורכי הדין ותיעזר בהם כמפקחים בקלפיות בכל רחבי הארץ. לשכת עורכי הדין מצידה תמשיך לתרום את תרומתה לביצור הדמוקרטיה בישראלית".

תגובת ועדת הבחירות: "ועדת הבחירות המרכזית ממשיכה בגיוס עורכי הדין באמצעות לשכת עו"ד. אכן לשכת עו"ד הגישה לנו רשימה של כ-1,400 עורכי דין באיחור רב (הרשימה הגיעה ביום רביעי האחרון), ואז החל המיון של הרשומים, הכלל קרטריונים מסוימים בין היתר שרות צבאי/עבר הכשרה שאושרה ע"י משטרת ישראל למאבטח בסיסי, ועוד. המיון כלל גם חתימה על הצהרה האם יש לו זיקה/קשר/חברות במפלגה. כתוצאה מכך, הייתה ירידה טבעית במספר המועמדים שחלקם לא עמדו בקרטריונים שנקבעו, וחלקם שלא הסכימולחתום על ההצהרה, תיקנו אותה ואנחנו לא הסכמנו לקבל את התיקונים, וחלקם לא הסכימו להיות מוצבים באותם מקומות שהמערכת רצתה להציבם וחשבו שהם באים להיות מוצבים רק באזור גוש דן. לאור זאת, בכל מקרה אנחנו ממשיכים ביחד עם לשכת עורכי הדין בגיוס אנשים כך שנגיע למספר אליו תכננו להגיע מראש".

תגיות

10 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

6.
מה בזיון - החירות זה קומבינות - תפנימו
עשרות חברים של ובנים של ונשים של עומדים בתור כדי לעבוד ביום הבחירות . ניראה לכם שעכשיו שבועיים לפני הבחירות מישהו ייגע בהם ויזיז אותם וישים במקומן אנשי מקצוע כמו עו"ד ורו"ח שיפקחו על הליך הבחירות כדי שתהיה לנו מערכת בחירות תקינה ? אתם חיים בסרט . לראש הממשלה יש 3-4 תיקים ולא מעט חקירות בעניינים פליליים ואף אחד לא נוגע בו אז טוהר בחירות? למה ?
דורון  |  15.09.19
לכל התגובות