אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
הסכסוך במישורים: S&P מעלות הכניסה את הדירוג של החברה למעקב צילום: באדיבות ONE

הסכסוך במישורים: S&P מעלות הכניסה את הדירוג של החברה למעקב

לדברי חברת הדירוג, "המחלוקות והמאבק המתמשך בין בעלי המניות עלולים, להערכתנו, לפגוע בתהליכי קבלת ההחלטות בחברה ובפעילותה השוטפת"

15.09.2019, 17:51 | גולן חזני

הסכסוך בין בעלי השליטה במישורים הגיע לדירוג של חברת הנדל"ן: מישורים הודיעה היום (א') כי חברת הדירוג S&P מעלות הכניסה את הדירוג שלה ושל סדרות האג"ח שלה, שמדורגות בדירוג BBB+, לרשימת מעקב עם השלכות שליליות בשל הסכסוך המתמשך בין בעלי השליטה – אלכס שניידר וגיל בלוטרייך.

קראו עוד בכלכליסט

סכסוך זה, שמתנהל מאז נובמבר אשתקד, בשלל אופנים, הגיע לשיאו בשבוע שעבר כששניידר רכש יחד עם שולם לפידות, מנכ"ל דסק"ש ואי.די.בי פתוח לשעבר, את חלקה של חברת הביטוח הראל (8%). לפידות רכש 3% ואילו שניידר רכש 5%. בכך עלה שניידר מהחזקה של 37.4% - דומה לזו של בלוטרייך (37.6%) – ל-42.5%. בלוטרייך מיהר להגיש בקשה לצו מניעה נגד העסקה, ובית המשפט הוציא צו מניעה זמני.

גיל בלוטטרייך, צילום: יח"צ גיל בלוטטרייך | צילום: יח"צ גיל בלוטטרייך, צילום: יח"צ

עוד קודם לכן, בתחילת החודש, פנה בלוטרייך לבית המשפט בבקשה להפעיל מנגנון היפרדות שיביא לסיום השליטה המשותפת שלו ושל שניידר בחברת הנדל"ן. בלוטרייך ביקש להפעיל מנגנון במב"י (Buy Me Buy You), ורכישת המניות של הראל על ידי שניידר היא מהלך שככל הנראה מבטיח שיפסיד בהליך, ועל כל הגיש בקשה לצו מניעה.

אלכס שניידר אלכס שניידר אלכס שניידר

הסכסוך המשפטי הוא אחת הסיבות להכנסת הדירוג של החברה לרשימת המעקב. "המאבק והסכסוך המתמשך בין בעלי השליטה הגיע לכדי הגשת תביעה בבית המשפט המחוזי בתל אביב על ידי בלוטרייך, בבקשה לקבוע מנגנון היפרדות בינו לבין שניידר. במקביל דיווחה החברה כי שניידר רכש כ-5% ממניות החברה מידי הראל קרנות נאמנות בע"מ, ובסך הכול כ-8%, יחד עם שותף, אולם נכון לעכשיו ניתן צו מניעה זמני לעסקה על ידי בית המשפט", לפי מעלות.

עוד הוסיפה מעלות כי "המחלוקות והמאבק המתמשך בין בעלי המניות עלולים, להערכתנו, לפגוע בתהליכי קבלת ההחלטות בחברה ובפעילותה השוטפת; להקשות על השלמת עסקאות ומימונים; להוביל לשינוי באסטרטגיה העסקית ובמדיניות הפיננסית של ההנהלה; לפגוע בממשל התאגידי של החברה; ולפגוע בזרימת המזומנים בין החברות בקבוצה. בשלב זה קיימת אי ודאות לגבי מידת ההשפעה של המחלוקות והמאבק על השליטה בחברה ועל הפעילות השוטפת של החברה והחברות הבנות שלה".

תגיות

4 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

4.
מה יהיה ?
למה שניידר לא רוצה להפרד באופן מכובד ? מהכתבה עולה שבלוטרייך מבקש הפרדות בדרך של במב״י זה לא עדיף מאשר לבטל חד צדדית הסכם שליטה ולהביא שותף יומיים אחרי ולקנות מניות ״ שליטה ״ ? מה יצא לשניידר מהצעד הזה ? הוא חושב ששופטי ישראל קורצו מאותו חומר של השופטים שלו באוקראינה ? ככה לא עושים כסף בישראל. הוא חושב שהמשקיעים ימחו לו כפיים ? הסכמים מכבדים. יש בעיה מבררים בבוררות , ממשיכה הבעיה פונים לבית המישפט . יש סדר בעניינים. ביטול חד צדדי זו לדעתי ביריונות לשמה שמקומה לא בשוק בישראל.
דניאל  |  17.09.19
3.
פושט הרגל מטורונטו
שניידר פשט רגל במיגדל שבנה בטורונטו רק לפני שנה וחצי. הפסיד 100 מליון דולר שלו והבנק האוסטרי שליווה אותו מחק 140 מליון דולר. 1. איך פושטים רגל בעשור שבו שוק בנדלן בטורונטו בגיאות מטורפת ? 2. למה שאני אקנה אג״ח בחברה שבשליטה של פושט רגל ?? אתמול המלווים בטורונטו אכלו אותה ממנו ומחר בעלי האג״ח בישראל.
אחד מטורונטו  |  16.09.19