אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
זאפה ואביב גפן ינהלו מתחם עבודה עבור WeWork צילום: מיכה לובטון

בלעדי לכלכליסט

זאפה ואביב גפן ינהלו מתחם עבודה עבור WeWork

קבוצת המועדונים חתמה עם WeWork על ניהול שטח של 1,500 מ"ר ששכרה חברת חללי העבודה של אדם נוימן במתחם מידטאון בתל אביב, ותפעיל עם אביב גפן מתחם שישווק למוזיקאים

16.09.2019, 08:16 | אורנה יפת

קבוצת זאפה נכנסת לתחום חללי העבודה במסגרת שיתוף פעולה עם WeWork : הקבוצה בבעלות איש העסקים גולן עינת, יחד עם המוזיקאי אביב גפן, ינהלו עבור WeWork מתחם של 1,500 מ"ר ששכרה חברת חללי העבודה השיתופיים בפרויקט מידטאון של קנדה ישראל ברחוב מנחם בגין בתל אביב, וישמש כבית לאמנים. כך נודע לכלכליסט.

קראו עוד בכלכליסט

לפי הערכות בענף, WeWork צפויה להשקיע כ־15 מיליון שקל בהקמת המתחם, שיכלול חדרי הקלטות לאמנים, חדרי חזרות, משרדים למפיקים ויח"צנים בתחום וחדרי ישיבות. בהתאם למקובל בחברה, החללים יושכרו לאמנים לפי בסיס חודשי, שבועי ויומי.

מימין: בעלי קבוצת זאפה גולן עינת ומייסד ומנכ"ל WeWork אדם נוימן, צילום: מיכה לובטון מימין: בעלי קבוצת זאפה גולן עינת ומייסד ומנכ"ל WeWork אדם נוימן | צילום: מיכה לובטון מימין: בעלי קבוצת זאפה גולן עינת ומייסד ומנכ"ל WeWork אדם נוימן, צילום: מיכה לובטון

בנייתו של המתחם במרתפי מידטאון החלה במקביל לעבודות על סניף זאפה מידטאון הצמוד, ושני המתחמים צפויים להיפתח סביב מאי־יוני 2020. בזאפה מבקשים להרחיב ב־2020 את פעילות החברה־הבת זאפה event, העוסקת בקידום מכירות ואירועים עסקיים.

אביב גפן, צילום: יובל חן אביב גפן | צילום: יובל חן אביב גפן, צילום: יובל חן

זאפה מידטאון יופעל על של 2,200 מ"ר ובהשקעה כספית של 20 מיליון שקל, ויכלול שני אולמי הופעות, שיכילו 1,700 איש בעמידה ועוד 600 איש בישיבה. הסניף צפוי לפעול מספר חודשים במקביל לסניף רמת החייל, שייסגר בהמשך השנה.

עינת השלים את רכישת מלוא הבעלות בזאפה

עינת השלים בסוף השבוע האחרון את רכישת מלא הבעלות על רשת מועדוני זאפה, ורכש את יתרת 25% מניות הקבוצה לפי שווי של 80 מיליון שקל ממיסדי הרשת משפחת פיינגולד. עינת, בעלי רשת הקפה ארומה תל אביב ומבעלי רשת רולדין (50%), רכש בתחילת השנה את השליטה בזאפה לפי אותו שווי, לאחר שנכנס לראשונה לשותפות ברשת ב־2014 עם רכישת 25% מהחברה.

הדמיות של מיזם זאפה ו-Wework להשכרת חדרי סטודיו לאמנים, צילום: מיכה לובטון הדמיות של מיזם זאפה ו-Wework להשכרת חדרי סטודיו לאמנים | צילום: מיכה לובטון הדמיות של מיזם זאפה ו-Wework להשכרת חדרי סטודיו לאמנים, צילום: מיכה לובטון

השתלטות עינת על הזאפה באמצעות חברת GEG, שמחזיקה גם בבעלות על רשתות בתי הקפה, רשת ההמבורגרים קפטן וכוללת גם פעילות בתחום הנדל"ן. לפי ההערכות, GEG מגלגלת מחזור מכירות שנתי של כמיליארד שקל.

קבוצת הזאפה, המעסיקה 1,300 עובדים, נוהלה עד החודש שעבר בידי יוני פיינגולד, ואז עברו מושכות הניהול למנכ"ל קבוצת GEG משה הלוי. זאפה תחת עינת צפויה להשקיע ב־2020 סכום של 20 מיליון שקל בפרסום במדיות השונות, כולל קמפיין טלוויזיה שצפוי להתמקד במופעי אמנים שונים.

בעוד כארבעה חודשים צפויה הקבוצה לפתוח סניף חדש במתחם סינמה סיטי בבאר שבע, שיתפרס על 1,000 מ"ר ובהקמתו יושקעו 8 מיליון שקל. בכוונת עינת לפתוח בסוף 2020 או בתחילת 2021 מועדון נוסף על גג קניון עזריאלי ראשונים בראשון לציון, שישתרע על שטח של 2,000 מ"ר ובהקמתו יושקעו לפי הערכות 15 מיליון שקל. ב־2020 צפויה הקבוצה לכלול 10 מיקומים.

WeWork דחתה את מועד ההנפקה על רקע הביקורת

 

חברת השכרת חללי העבודה WeWork שמנוהלת בידי המייסד הישראלי אדם נוימן היתה צפויה לצאת להנפקה החודש, אך בשלב זה ההנפקה נדחתה. חברת־האם של WeWork המכונה WeCompany ביקשה לגייס 4-3 מיליארד דולר בהנפקה, אך לפני כשבוע דיווח "פייננשל טיימס" כי המשקיעה הגדולה בחברה, סופטבנק היפנית, לוחצת להקפיא את תוכנית ההנפקה בשל ביקורת מצד משקיעים ואנליסטים בעקבות תשלומים שהועברו לנוימן ועל רקע הנמכת הערכות השווי מצד הבנקים.

לפרסום התשקיף הציבורי שלה באמצע אוגוסט הגיעה WeWork עם הערכת שווי של 47 מיליארד דולר, אך לאחר פרסומו היא מוערכת כעת ב־20–15 מיליארד דולר בלבד. חברת חללי העבודה שיווקה עצמה כחברת טכנולוגיה וביקשה בהנפקה מכפילי רווח מקובלים בענף זה, אך נתקלה בהתנגדות מצד האנליסטים.  

תגיות