אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
נציגי 26 בנקים מרכזיים יתשאלו את פייסבוק על מטבע הליברה צילום: רויטרס

נציגי 26 בנקים מרכזיים יתשאלו את פייסבוק על מטבע הליברה

אנשי הרשת החברתית וארגון ליברה יפגשו היום בשווייץ פורום של נציגי בנקים, ביניהם הפד האמריקאי והבנק האנגלי, כדי להסביר את השפעות המטבע על כלכלות בינלאומיות. בראש הפורום עומד בנואה קורה מהבנק האירופי, שכבר מתח ביקורת על פרויקט הקריפטו של פייסבוק

16.09.2019, 09:37 | שירות כלכליסט

נציגי ארגון ליברה של פייסבוק, שמנהל את מטבע הקריפטו שפיתחה וזוכה לביקורות קשות מפי רגולטורים בעולם, צפויים להיפגש היום (ב') עם נציגי 26 בנקים מרכזיים, ביניהם הפד האמריקאי והבנק האנגלי. המפגש, שינוהל בידי בנואה קורה מהבנק המרכזי האירופי, ייערך בבזל שבשווייץ. מטרת המפגש היא לאפשר לרשת החברתית להסביר לבנקים את האפשרויות שיעלה המטבע החדש, מבנה הפעלתו והבקרה עליו.

קראו עוד בכלכליסט

נציגי ליברה, מצידם, מסרו שהם מברכים כל מפגש עם גורמי רגולציה ופיננסים, כדי להסביר ולקדם את חזון המטבע האמור. כמו כן, הודיעה החברה שתכננה מראש לו"ז ממושך לפגישות מעין אלה לפני ההשקה המתוכננת ל-2020, כדי לדון במטבע ולקבל משוב עליו.

מטבע הליברה, צילום: רויטרס מטבע הליברה | צילום: רויטרס מטבע הליברה, צילום: רויטרס

ואולם, לא מן הנמנע שפייסבוק לא תרווה נחת מן המפגש: קורה כבר העלה חששות מכך שמטבעות כליברה יוציאו מאיזון את המערכת הפיננסית ויחתרו תחת הסמכות של הבנקים הממשלתיים. צרפת וגרמניה טענו שיש לחסום את ליברה באיחוד האירופי כיוון שהוא עלול לאתגר את ה"משילות המוניטרית" של ממשלות.

פייסבוק שיווקה את ליברה כדמוקרטיזציה של הכסף, שתספק שירותי בנקאות למשתמשים חדשים רבים ותיצור פורמט עצמאי מהשפעתה של מדינה בודדת כזו או אחרת. אך זה האחרון הוא בדיוק החלק בכוונותיה של ליברה שמדאיג את הפוליטיקאים ואת מבקרי המטבע. כי בעוד ליברה הוגדר כ-stablecoin, כלומר כזה ערכו אמור להיקבע ביחס למטבעות סטנדרטיים, הוא עשוי לתת לפייסבוק ולארגון ליברה כוח עצום אם הוא יתרומם. לכן, לפייסבוק אולי לא תהיה ברירה אלא לבצע ויתורים אם ברצונה שהמטבע יהיה בעל תפוצה רחבה, ולספק לגורמים הפיננסיים ערובות לכך שכוחה יוגבל במקרה של אימוץ נרחב.

תגיות