אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
ההסתדרות תובעת את הצופים ב-1.4 מיליון שקל: "פגיעה בהתארגנות" צילום: אלעד גרשגורן

ההסתדרות תובעת את הצופים ב-1.4 מיליון שקל: "פגיעה בהתארגנות"

מדובר בחידוש תביעה בסך 1.2 מיליון שקל, שהוגשה לביה"ד לעבודה בת"א ביולי 2018 - בטענה לניסיונות אסורים של הנהלת התנועה לסכל את התארגנותם של כ-700 עובדים צעירים, מעל גיל 21, שהתאגדו ב-2017 בהסתדרות בניסיון לשפר את תנאי העסקתם

16.09.2019, 16:16 | בילי פרנקל

ההסתדרות הגישה אמש (א') לבית הדין האזורי לעבודה בתל-אביב, תביעה לפיצוי בסך 1.4 מיליון שקל נגד תנועת הצופים, בטענה לניסיונות אסורים של הנהלת התנועה לסכל את התארגנות העובדים. כך נודע ל"כלכליסט".

קראו עוד בכלכליסט

מדובר בחידוש של תביעה, שהוגשה על ידי ההסתדרות כבר בחודש יולי 2018, בדרישה לפיצוי של 1.2 מיליון שקל. תביעה זו הקופאה לאחר שהצדדים הסכימו להיכנס למשא ומתן בעידוד בית הדין, אולם זה כשל.

כעת החליטו בארגון העובדים לחדש את התביעה ואף דורשים תוספת של 200 אלף שקל לסכום הפיצוי, בטענה להתווספות של הפרות מצד ההנהלה כלפי העובדים מאז הגשת התביעה.

עו"ד גיל בר טל , צילום: באדיבות אגף הדוברות בהסתדרות עו"ד גיל בר טל | צילום: באדיבות אגף הדוברות בהסתדרות עו"ד גיל בר טל , צילום: באדיבות אגף הדוברות בהסתדרות

בתנועת הצופים מועסקים כ-700 עובדים צעירים מעל גיל 21. העובדים התאגדו בהסתדרות בשנת 2017, במטרה לשפר את תנאי העסקתם ושכרם, אולם בהסתדרות טוענים כי מרגע שנודע להנהגת התנועה על ההתארגנות, הם פעלו לסכל אותה בדרכים שונות, במקום להכנס עם העובדים למו"מ ענייני.

בתביעה, שהוגשה באמצעות עו"ד מאיה צחור-אבירם וסיון רדיאן מהלשכה המשפטית של האגף לאיגוד מקצועי, נטען כי הנהגת התנועה פעלה באמצעים לא לגיטימיים ובלתי חוקיים כדי לסכל את ההתארגנות, שכללו פרסומים לעובדים, פגיעה בחברי הוועד, גיוס עובדים מקורבים להנהלה נגד המהלך, ניסיון לפטר חברת ועד ועוד.

בהסתדרות מפנים אצבע מאשימה כלפי הנהגת התנועה, גם בכל הקשור לכשלון המו"מ בין הצדדים. בתוך כך הם מציינים, כי בחודש יוני האחרון הסכימו על פרטי הסכם קיבוצי לעובדים, שאף אושר על ידי ההנהגה הארצית של התנועה, אבל סירבו לחתום עליו בסופו של דבר. בעקבות זאת הורה עו"ד גיל בר-טל, יו"ר הסתדרות המעו"ף המלווה את התאגדות עובדי תנועת הצופים, לחדש את התביעה בטענה להפרת חוק הסכמים קיבוציים.

חניכי תנועת הצופים, צילום: אלעד גרשגורן חניכי תנועת הצופים | צילום: אלעד גרשגורן חניכי תנועת הצופים, צילום: אלעד גרשגורן

"התברר כי המו"מ שניהלו הצדדים היה לא יותר ממסך עשן שנועד לעוור את העובדים, את ההסתדרות ואת בית הדין ולהסוות את כוונותיה האמיתיות של תנועת הצופים – סיכול ההתארגנות", נטען בתביעה. "התנהלות ביריונית זו של התנועה מנעה גם הענקת זכויות וביטחון תעסוקתי מעובדים, אשר משמשים באופן מסור ונאמן כשליחיה לחינוך הילדים והנוער המתחנכים בתנועה. לאחר שסוכמו תנאי העובדים בין הצדדים והיה נראה שההסכם כבר עומד להיחתם, בערב חתימת ההסכם, חזרה בה תנועת הצופים וסירבה לחתום עליו".

עו"ד בר-טל מסר כי "אין מילים שיוכלו להביע את הפתעתי ואכזבתי מהתנהלות הצופים. הגענו במאמצים רבים להסכם שמיטיב עם העובדים, משפר את זכויותיהם ומגן על ביטחונם התעסוקתי של צעירים, אידיאליסטים ומוכשרים. קיוויתי שיהיה שיתוף פעולה אך גיליתי התנהלות של אחרון המעסיקים וקריסת ערכים מוחלטת. בטוחני שבית הדין יקבל את ההחלטה הנכונה ויחייב את תנועת הצופים לחתום על הסכם קיבוצי ארוך טווח לשמירה על זכויות העובדים ונציגותם. הסתדרות המעו"ף תשתף פעולה לכל אורך מערכת יחסי העבודה שתיבנה בעתיד".

תגובת תנועת הצופים טרם התקבלה.

תגיות