אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
פפר משיק שירות המאפשר לרכוש חלקי מניות בוול סטריט ב-50 שקל צילום: שאטרסטוק

פפר משיק שירות המאפשר לרכוש חלקי מניות בוול סטריט ב-50 שקל

הבנק הדיגיטלי מקבוצת לאומי יציע לצעירים החל מגיל 18 להשקיע גם ברסיסי מניות בניו יורק. בשלב ראשון תינתן אפשרות לסחור במניות של חברות ממדד S&P 100. מבנה העמלות שיוצע - זול מחלופות אחרות למסחר בוול סטריט

22.09.2019, 17:08 | חזי שטרנליכט

הבנק הדיגיטלי מקבוצת לאומי, פפר (Pepper), יציע שירות השקעות בשם Pepper Invest שמאפשר לרכוש חלקי מניות ללקוחותיו. מדובר בחלופה זולה מבחינת מבנה העמלות, שתציע נגישות שלא קיימת למסחר בחלקי מניות בוול סטריט מחד, אך מוגבלת מאוד במספר המניות שניתן להשקיע בהן.

קראו עוד בכלכליסט

כמו כן, רף הסיכון למי שמעולם לא ביצע השקעות, עשוי להיות משמעותי, שכן התיק שייבנה באמצעות חשבון ההשקעה בפפר, עשוי להסתמך על ניירות ערך בודדים. בעתיד צפוי פפר להציע השקעות בתעודות סל (ETF) שבפועל יאפשרו השקעה במדדי מניות רחבים יותר, בעלי סיכון נמוך יותר.

וול סטריט, צילום: רויטרס וול סטריט | צילום: רויטרס וול סטריט, צילום: רויטרס

השירות החדש יאפשר לקנות מניות שחברות במדד S&P 100 בלבד. מדובר במאגר מצומצם של חברות ענק כגון ג'נרל מוטורס, פדקס, שברון וגם פייסבוק, דיסני ואמזון. האטרקטיביות טמונה באפשרות לרכוש רסיסי מניה, שכן בוול סטריט יש לרכוש מניות לפי מחירן הנקוב, ומחיר מניית פייסבוק נכון לנעילת המסחר ביום שישי האחרון עמד על 189 דולרים או 665 שקלים. דרך השירות החדש אפשר יהיה לקנות רסיסי מנייה בעלות של 50 שקלים ומעלה.

מבנה העמלות זול מהנהוג בחלופות האחרות למסחר בוול סטריט, וגם מהשירות של בנק לאומי – לאומי טרייד ובמידה רבה מחלופות נוספות. בפפר אינווסט עומדים לגבות מהלקוחות עמלה קבועה של 0.2% לרבעון, ו-0.8% בכל השנה על כל התיק. כלומר אין עמלה לרכישה ולמכירה של נייר ערך בבורסה האמריקנית, גם לא עמלת מינימום הנהוגה בד"כ בעסקאות מסוגים אלה.

כמו כן, אין עמלות נוספות לתיק ניירות הערך מעבר למבנה שנקבע מראש. עם זאת, מנכ"לית פפר, מיכל קיסוס הרצוג מציינת כי מבנה העמלות ישתנה ככל שיתווספו מוצרים נוספים, ובהם תעודות סל, שניתן יהיה להשקיע בהם.

ההשקעה תתבצע בדולרים ולשם כך תבוצע המרת הסכום בשקלים לדולרים, לפי שער הדולר הרציף בחדר המסחר של בנק לאומי ובתוספת עמלת המרה של 0.46%. לאחר שנרכשה המניה, ניתן יהיה לממש אותה ולהישאר ביתרה דולרית שאותה אפשר יהיה לנצל לרכישת מניות אחרות, מבלי הצורך לבצע המרה לשקלים בדרך.

השירות החדש של פפר מכוון לצעירים. הגיל המינימלי להשקעה הוא 18 שנים. בבנק לא חוששים מפתיחת האפשרות לצעירים, חסרי כל ניסיון בהשקעות, ישירות במניות של ענקיות אמריקניות.

"המילניאלס מכירים את החברות בארה"ב אפילו יותר ממה שהם מכירים את החברות הישראליות", מציינים בפפר ומוסיפים כי המטרה של השירות היא לאפשר לבצע את ההשקעה כאמור מסכומים קטנים ולהתנסות בהשקעה כך במניות. רק 10% מכספי הציבור הרחב בחשבונות הבנק בארץ מושקעים בניירות ערך בישראל או בחו"ל, לרבות קרנות נאמנות.

אז כיצד יאפשרו בפפר לרכוש רסיסי מניות בוול סטריט? הטכנולוגיה, שמספר סטארט אפים נוספים מתחום הפינטק ובהם stash ו-acrons נעזרים בה, מרכזת רכישות של מספר משקיעים ביחד לעסקה אחת ומפצלת ביניהם את המניות.

מי שרוצה לקנות מנייה ב-50 שקל, שולח הוראה, בכל שלב ביממה, כל יום, והיא מבוצעת ב-21:00 שעון ישראל, שעתיים לפני הסגירה, ביום המסחר הקרוב בוול סטריט בדרך מרוכזת. Pepper Invest היא למעשה בין האפליקציות הבודדות בנמצא שמאפשרות מסחר בשברי מניות בסכום מינימלי. אגב יש גם מגבלת מקסימום להוראה – 50 אלף שקל, וביום מסחר יש מגבלה של 100 אלף שקל להוראות קנייה.

האופציה להשקיע במניה דרך אינווסט זולה משמעותית, גם אם ההיצע מוגבל מאוד, מהחלופות האחרות בבנק. לפי התעריפון של בנק לאומי, קניית מניה בחו"ל נעשית בעמלה של 0.9% משווי העסקה, כאשר יש מינימום של 25 דולרים. לכך יש להוסיף עמלת דמי ניהול פקדון ניירות ערך של 0.2% לרבעון.

כלומר מי שקונה מנייה, כלקוח רגיל בבנק לאומי, לפי ספר העמלות התעריפי, ובוחר לקנות מניית פייסבוק בעלות של 665 שקלים, ישלם עמלה של 88.05 שקלים (שכן עמלה של 0.9%, 59.85 שקלים, היא מתחת למינימום הנדרש). ואם ימכור את המניה, באותו מחיר, ישלם את אותה עמלה על המכירה. ובנוסף ישלם עמלת שמירת פיקדון ניירות ערך של 1.33 שקלים ברבעון או 5.32 שקלים בשנה. בסה"כ על קנייה ושמירה של המניה ישלם בשנה 93.37 שקלים. דרך השירות החדש של פפר, ישלם 0.8% בשנה, כלומר 5.32 שקלים בלבד.

באפריל השנה השיק פפר שירות שאפשר לצעירים בגילאי 16 עד 18 לפתוח אצלו חשבון. היה זה לאחר שהבנק קיבל את אישור בנק ישראל.

אתמול הודו כי במשך חצי שנה חיכו לאישור הרגולטורי והוא היה מוכן להשקה על המדף עד שזה התקבל. השירות החדש, לפי בכירי פפר, פותח במשך השנתיים האחרונות, כאשר בחודשים האחרונים יכלו עובדי פפר וקרוביהם לבצע השקעות דרכו ולבחון אותו "על בשרם", עד להשקה.  

תגיות

11 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

9.
מה דעתכם?
לא שאני כזה אוהד של לאומי אבל מרגיש שאנשים רק רוצים לכעוס. ראיתי את התגובות האלה בהרבה מקומות, למה כל כך הרבה חושבים שזה חשוב לכולם שהמסחר מיידי? אני לא יושב כל היום ובודק מה מצב המניות וגם לא ברמה היומית. זאת עוד השקעה לטווח של שנים שבחברות שאני מאמין בהם וחושב שהם יעצבו את העתיד. זה אולי לא מתאים להרבה משקיעים עם מאות אלפים בבורסה אבל לצעירים שחוסכים 2000 שקל בחודש שיוכלו להתחיל להשקיע את זה בשוק ההון במקום לשים בפק״מ זה לא פתרון טוב?
שואל ברצינות  |  23.09.19
לכל התגובות