אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
תעשיית הפודטק צומחת: מספר הגיוסים בענף גדל פי שלושה בשנים 2018-2013 צילום: אוראל כהן

תעשיית הפודטק צומחת: מספר הגיוסים בענף גדל פי שלושה בשנים 2018-2013

על פי נתוני רשות החדשנות, בישראל כ-250 חברות המגדירות את עצמן כחברות פודטק; סך הגיוסים בתחום ב-2019 עומד על 135 מיליון דולר עד סוף הרבעון השלישי. מנכ"ל רשות החדשנות: "ההשקעה בתחום הפודטק חיונית לתעשייה המסורתית"

23.09.2019, 08:32 | מאיר אורבך

תעשיית הפודטק בישראל רותחת, עם הקמת החממה החדשה של תנובה וטמפו בקריית שמונה ועלייה משמעותית בהשקעות בחברות הסטארטאפ המקומיות. על פי דו"ח של רשות החדשנות, למרות הזינוק בהשקעות והעלייה במספר החברות עדיין דרוש שיפור משמעותי בתחום, בעיקר בתעשיית המזון אותה הוא אמור לשנות.

קראו עוד בכלכליסט

מנכ"ל רשות החדשנות אהרון אהרון, צילום: אוראל כהן מנכ"ל רשות החדשנות אהרון אהרון | צילום: אוראל כהן מנכ"ל רשות החדשנות אהרון אהרון, צילום: אוראל כהן

לפי הדו"ח, הפריון הממוצע לעובד בענף המזון נמוך בלפחות 26% ביחס לממוצע הפריון במדינות ה-OECD. התוצר הממוצע לעובד בישראל בענף זה מוערך ב-55 אלף דולר בשנה, לעומת כ-74 אלף דולר ביחס למקבילו ב-OECD. הייצוא התעשייתי בענף צומח בשנתיים האחרונות ועמד על כ-1.2 מיליארד דולר בשנת 2018, המהווה רק כ-1% מכלל היצוא הישראלי בשנה זו. על פי הערכת הרשות, בתחום זה טמון פוטנציאל גידול עצום בדמות הכנסת חדשנות לענפי המזון, פיתוח טכנולוגיות חדשות וייצור מוצרים חדשים.

על פי נתוני רשות החדשנות, Start-Up Nation Central ו-IVC, כמות הגיוסים בין השנים 2013-2018 בענף הפודטק כמעט ושילשה את עצמה. כך לדוגמה, בשנת 2013 גייסו חברות הסטארטאפ בתחום רק 52 מיליון דולר; סך הגיוסים ב-2019 עומד על 135 מיליון דולר עד סוף הרבעון השלישי. על פי הרשות יש בישראל כ-250 חברות המגדירות עצמן חברות פודטק.

תעשיית המזון נחשבת לאחת מתעשיות הייצור הגדולות והוותיקות בעולם. הערך הכספי של תעשיות המזון והחקלאות בעולם מוערך ב-8.7 טריליון דולר בשנת 2018, המהווה צמיחה של כ-700 מיליארד דולר ביחס לשנה הקודמת. בישראל, כך לפי נתוני סטורנקסט, שווי מכירות המזון והמשקאות בשוק מוערך ב-37.4 מיליארד שקל בשנת 2018.

"ישראל ממוצבת כאחת המדינות המובילות בפודטק ורואים משקיעים וקרנות הון שמחפשות השקעות ומזהים את ההייפ בתחום", אומר צחי שנרך , מנהל המערך הטכנולוגי ברשות הטכנולוגית. "גם בעולם כולו הנושא בחיתולים. קיים צורך עז לתת מענה לאספקת מזון לכל העולם. אוכלוסיית העולם ב-2017 עמדה על כ-7.5 מיליארד בני אדם וצפויה להגיע ל- 8.5 מיליארד בשנת 2030 ול-9.5 מיליארד בני אדם בשנת 2050. העולם נעשה יותר מבוגר עם הרבה יותר אוכולוסיה ועם פחות משאבים לגידול מזון. פתרונות טכנולוגיים יידרשו בוודאות, וישראל ממוצבת במקום טוב לחברות המחפשות חדשנות בתחום זה".

מנכ"ל רשות החדשנות, אהרון אהרון: "מעבר לפעילות הענפה והתמיכה המגוונת אשר מובילה רשות החדשנות בתחום תעשיית ייצור המזון והפודטק, אנו פועלים לקידום חיבורים משמעותיים בין יצרניות המזון לבין חברות סטארטאפ בתחום המזון ותחומים משיקים כמנוף לצמיחה ועלייה בפריון בתעשיית ייצור המזון. ההשקעה בתחום הפודטק הינה חיונית הן לקידום הענף והן לתעשייה המסורתית, כמו גם למימוש הפוטנציאל הגלום בענף למדינת ישראל".

תגיות