אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
האיחוד האירופי קבע: הזכות להיעלם מחיפושי גוגל לא תהפוך לגלובלית צילום: שאטסטוק

האיחוד האירופי קבע: הזכות להיעלם מחיפושי גוגל לא תהפוך לגלובלית

בית המשפט האירופי לצדק דן בדרישת רגולטורים לחייב את גוגל לסנן תוצאות שהוסרו באיחוד גם בכל שאר העולם; השופטים קבעו שהזכות להישכח צריכה להיות מאוזנת אל מול זכות הציבור להשיג מידע, והחברה לא תחויב בצנזורה עולמית

25.09.2019, 16:00 | שירות כלכליסט
בפסיקה תקדימית בנושא פרטיות, קבע בית המשפט הגבוה באיחוד האירופי כי גוגל לא חייבת להחיל את חוקי הזכות להישכח ברמה העולמית. פירוש הדבר, שעליה להסיר תוצאות חיפוש שנויים במחלוקת רק באירופה ולא בשום מקום אחר.

קראו עוד בכלכליסט

המחלוקת בנושא התעוררה ב-2015, כש-CNIL, רגולטור הפרטיות בצרפת, הורה לגוגל להסיר לינקים המכילים לכאורה מידע מוליך שולל או מזיק על אנשים. בגוגל טענו כי צייתו להוראה על ידי חסימה גיאוגרפית של התוצאות באירופה, אך הרגולטור התעקש כי יש להסיר את התוצאות הבעייתיות מכל רחבי העולם. אחת הטענות הייתה כי כל אדם באירופה יכול להשתמש ב-VPN כדי לגשת למידע הזמין במדינות אחרות.

חיפושי גוגל, צילום: שאטסטוק חיפושי גוגל | צילום: שאטסטוק חיפושי גוגל, צילום: שאטסטוק

בגוגל ערערו על הקנס בגובה 109 אלף דולר שהוטל עליהם בעקבות זאת, בטענה ש"הרוב המוחלט של משתמשי האינטרנט בצרפת – שעומד כעת על 97% - נכנסים לגרסה האירופית של חיפוש גוגל". גוגל זכתה לתמיכת מיקרוסופט, וויקיפדיה, קהילת הכתבים למען חופש העיתונות וארגונים נוספים.

סוכנות רויטרס דיווחה שפסיקת בית המשפט לטובת גוגל לא הייתה מפתיעה במיוחד, שכן התובע הכללי של בית המשפט כבר המליץ על כך. הוא כתב כי הזכות להישכח צריכה להיות "מאוזנת" מול "האינטרס הלגיטימי" של הציבור להשיג מידע. מגוגל נמסר כי קיבלה יותר מ-845 אלף בקשות למחיקת מידע, ובסביבות 45% מתוך 3.3 מיליון כתובות האינטרנט נמחקו בסופו של דבר. אתרי חדשות פטורים מהחוק, אך גוגל נתבעת באיחוד האירופי בנוגע לנושאים כמו הרשעות במקרים לא חמורים יחסית.

תגיות