אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
חפשו באנטרקטיקה: Airbnb מציעה - מסע של חודש בקוטב הדרומי צילום: Airbnb

חפשו באנטרקטיקה: Airbnb מציעה - מסע של חודש בקוטב הדרומי

המסע מיועד לחמישה טיילים שיסייעו בהתנדבות במחקר סביב השפעת המיקרו-פלסטיק על היבשת הקפואה; לפי החברה, מדובר ב"הזדמנות של פעם בחיים לצאת למסע לגבול הקפוא של הציוויליזציה ולעזור לנו להבין טוב יותר את השפעת בני האדם על הסביבה"; אין צורך בניסיון מדעי

30.09.2019, 22:17 | שירות כלכליסט

חברת Airbnb קוראת לכל מגיני האקלים בעולם להצטרף למסע על חשבונה לאנטרקטיקה: חמישה טיילים ברי מזל יזכו בהזדמנות לעבוד בהתנדבות עם מדענים שחוקרים את שינויי האקלים בחורף הקרוב ביבשת הקפואה. את בקשת ההצטרפות ניתן להגיש בכתובת זו עד ה-8 באוקטובר.

קראו עוד בכלכליסט

Airbnb חברה לצורך הפרויקט לארגון Ocean Conservancy, על מנת לארגן את המסע לאנטרקטיקה בדצמבר הקרוב עם קירסטי ג'ונס-וויליאמס, מדענית אקלים שחוקרת את השפעת המיקרו-פלסטיק - אותם סיבים פלסטיים מזהמים - על אנטרקטיקה. "אני מחפשת אנשים מלאי התלהבות שישמחו לקחת חלק בעבודה ושכשיחזרו הביתה ישתפו בממצאינו את העולם", כך כתבה ג'ונס-וויליאמס בהודעה לעיתונות.

נופים באנטרקטיקה, צילום: Airbnb נופים באנטרקטיקה | צילום: Airbnb נופים באנטרקטיקה, צילום: Airbnb

החברה קוראת למסע לאנטרקטיקה "שנת שבתון אנטרקטית", והיא מהווה "הזדמנות של פעם בחיים לצאת למסע לגבול הקפוא של הציוויליזציה ולעזור לנו להבין טוב יותר את השפעת בני האדם על הסביבה". אבל לא תצטרכו ניסיון מדעי כדי להגיש מועמדות לחוויה, שדרישותיה הפורמליות היחידות הן אהבת הרפתקאות ותשוקה לשימור הסביבה.

 , צילום: Airbnb צילום: Airbnb  , צילום: Airbnb

המדענים שיובילו את המסע יאספו דגימות שלג לצורך המחקר, אך אחת ממטרותיהם היא גם חיפוש אחר רעיונות חלוציים להגנה על כדור הארץ ממיקרו-פלסטיק שנוצר ע"י פעילויות האדם. "מטרת השבתון האנטרקטי היא להעלות את המודעות להשפעת האדם על האקלים באחת מהמערכות האקולוגיות הכי פחות מוכרות והמבודדות ביותר בעולם," כך לדברי Airbnb.

 , צילום: Airbnb צילום: Airbnb  , צילום: Airbnb

 , צילום: Airbnb צילום: Airbnb  , צילום: Airbnb

 , צילום: Airbnb צילום: Airbnb  , צילום: Airbnb

ההכשרה האיטנסיבית למסע בן החודש תיערך בנובמבר בצ'ילה, שם אנשי הצוות יכירו זה את זה ויעברו הכשרה שתכין אותם למחקר. בהמשך הם יבלו עשרה ימי מחקר באנטרקטיקה, ויזכו גם לבקר בקוטב הדרומי ולטייל בשורת אתרים.

"למשלחת הזאת תהיה עבודה קשה, עם כושר עמידה שנחוץ לתנאים הקשים האלה. אנו מחפשים אנשים מלאי התלהבות, עם תחושת אחריות גלובלית, שישמחו להיו חלק מהצוות ולשתף בממצאינו את העולם", כך כתבה ג'ונס-וויליאמס.

תגיות

5 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

4.
בניגוד למה שטוקבקיסטים כתבו פה - ישראלים כן יכולים לגשת
אבל בתנאי שיש להם אזרחות זרה של אחת מהמדינות המאושרות לכך. במציאות הנוכחית שבה לכל ישראלי שני או שלישי יש אזרחות זרה, זה תקף ועוד איך. מדובר באוסטרליה, אוסטריה, ארגנטינה, בלגיה, ברזיל, קנדה, צ'ילה, סין, דנמרק, דובאי, צרפת, גרמניה, הונג קונג, אירלנד, הודו, איטליה, יפן, דרום קוריאה, מלזיה, מקסיקו, הולנד, ניו זילנד, נורבגיה, פורטוגל, רוסיה, סינגפור, דרום אפריקה, ספרד, שבדיה, שוויץ, תאילנד, בריטנה וארה"ב
אחד  |  28.09.19