אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
דאגה בארה"ב: "משבר הלוואות הסטודנטים הולך ומחמיר" צילום: שטרסטוק

דאגה בארה"ב: "משבר הלוואות הסטודנטים הולך ומחמיר"

לפי מידע עדכני בארה"ב, תוכניות חיסכון לקולג' עם הטבות מס צברו נכון לאמצע השנה 352 מיליארד דולר - עלייה של 7% לעומת השנה שעברה. יחד עם זאת, החוב של הסטודנטים האמריקאים עומד על 1.5 טריליון דולר, גובה ההלוואה הממוצע עולה ושכר הלימוד הולך ומתייקר

27.09.2019, 15:17 | שירות כלכליסט

מספר שיא של אמריקאים חוסכים לקולג'. תוכניות חיסכון לקולג' עם הטבות מס, המוכרות כחשבונות חיסכון ללימודים "529", צברו 352.4 מיליארד דולר בנכסים עד אמצע השנה - עלייה של 7% לעומת שנה שעברה, כך על פי רשת תוכניות החיסכון לקולג' (College Savings Plans Network), ארגון גג שמנטר את תוכניות 529 בארה"ב.

קראו עוד בכלכליסט

נכון לחודש יוני היו בארה"ב 14 מיליון 'חשבונות 529' - עלייה לעומת 13.8 מיליון חשבונות מסוג זה בסוף שנת 2018, כך נמסר בדוח שפורסם אתמול. אך בעוד החיסכון עולה, כן עולים גם עומסי החוב של הסטודנטים ועלויות הלימודים בקולג'. אזרחי ארה"ב חייבים כיום כ-1.5 טריליון דולר בחובות סטודנטים, כך על פי מידע של הבנק הפדרלי של ניו יורק. מאזן הלוואת הסטודנט הממוצעת היה בסוף השנה שעברה 32,700 דולר, עלייה של כמעט 6% לעומת שנה שעברה, כך מראה המידע של הבנק.

סטודנטים, צילום: Penn State סטודנטים | צילום: Penn State סטודנטים, צילום: Penn State

מידע של ועדת הקולג'ים (College Board) הראה עלייה של 1,960 דולר בעלויות שכר הלימוד השנתיות בבתי ספר דו-שנתיים, עלייה של 6,870 דולר בשכר הלימוד של מוסדות ציבוריים ארבע-שנתיים, ועלייה של 18,820 דולר בשכר הלימוד במוסדות פרטיים ללא מטרות רווח בעלי תוכנית לארבע שנים, במהלך 30 השנים האחרונות.

הלימודים בקולג' "לא נעשים זולים יותר, אבל משבר הלוואות הסטודנטים הולך ומחמיר", כך אמר ג'ים דיאוליו, יושב ראש רשת תכניות החיסכון לקולג'.

העלייה בחיסכון בתוכניות 529 נשמע מעודד, אך ממצאים אחרים מעודדים פחות. פחות הורים חסכו ללימודי הקולג' של ילדיהם ב-2018 לעומת 2015, על פי מידע של קרן חינוך המשקיעים FINRA, שהיא הזרוע החינוכית של ארגון ללא מטרות רווח שמבצע רגולציה על תעשיית התיווך/ברוקראז' (brokerage industry). בשנה שעברה 38% מההורים חסכו כסף לחינוך ילדיהם, ירידה לעומת 41% ב-2015.

תגיות

4 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

4.
הקפיטליזם מת
הקפיטליזם חרט על דגלו כלכלה חופשית, ואי התערבות של הממשלה בכלכלה,נותנים לשוק לתקן את עצמו,בפועל המצב הזה השתנה מאז שנת 2008, הממשלות מתערבות בכלכלה לא נותנים לשוק לאזן את עצמו, מורידים ריבית ל0 ומכניסים כסף בכמויות רק שלא להיכנס למיתון,ראשי הכלכלה שמחים כשהשמש עולה ולא מבינים שככל שהשכר עולה יורדת כדאיות הייצור כי בסין זה הרבה יותר זול , מה שנשאר לנו זה לחכות לקריסה שתבוא,זה יקרה כאשר יפסיקו את פרמידת הדפסת הכסף,עד אז אין מדיניות כלכלית,יש רק ניפוח שווקים על ידי הדפסת כסף
בר  |  28.09.19
3.
האקדמאים מובטלים ואנשי יד חסרים
נותנים הלוואות בשביל להגיע לאבטלה. אין צורך בכמות הזאת של אנשי אקדמיה. לעומת זאת אנשי יד כחשמלאים, נגרים, שרברבים ,מוסכניקים , אנשי בנייה ועוד חסרים בכמויות אדירות. מסתבר שנותנים לכלכלה לנהל את עצמה ישנם מקומות בהן היא כושלת. לפיכך, אסור לתת הלוואות ללימודים שהיכולת להתפרנס מהתואר שלהם בסימן שאלה גדול. בכלל, לחנך יוצאי תיכון להלוואות , זה דבר נורא. החוב היום הוא כל כך גדול שמועמדים נשיאותים של הדמוקטים מציעים לבטל אותו ולהעמיק לימודים חינם, הם רק שוכחים שלארצות הברית עצמה חוב של 23 טריליון דולר.
אמת  |  27.09.19
2.
אני מתערב שחצי מההלוואת זה ללימודי רוח שכמו שמם שווים רוח
אנשים לומדים לימודי מגדר ומשלמים 30 אלף דולר לשנה וקונים מקבוק ואייפון לשופוני, וגרים בכוונה בעיר מרוחקת כדי לחוות את "עזיבת הבית" המסורתית בארה"ב במקום להשאר עם ההורים וליסוע ללימודים באוטובוס כמו שרוב הסטודנטים אצלנו עושים.
מתמטיקאי  |  27.09.19