אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
"נהפוך את הודו לחופשית מפלסטיק חד-פעמי עד 2022" צילום: איי פי

"נהפוך את הודו לחופשית מפלסטיק חד-פעמי עד 2022"

ביום רביעי הקרוב צפויה הודו לאסור על שימוש בשקיות, כוסות וקשיות מפלסטיק; ראש הממשלה נרנדרה מודי אמר בכינוס האו"ם כי ארצו פתחה בקמפיין בנושא

27.09.2019, 21:17 | שירות כלכליסט

ראש ממשלת הודו, נרנדרה מודי, אמר בכינוס העצרת הכללית של האו"ם כי ארצו פתחה בקמפיין להפסקת השימוש בכלים חד-פעמיים מפלסטיק.

קראו עוד בכלכליסט

לדבריו, המטרה היא "להפוך את הודו לחופשית מפלסטיק חד-פעמי" עד לשנת 2022.

ביום רביעי הקרוב צפויה הודו, אחת מחמש המדינות המזהמות ביותר בעולם, לאסור על שימוש בשקיות, כוסות וקשיות מפלסטיק.

זיהום פלסטיק הפך לאחד האתגרים הסביבתיים הגדולים ביותר בהודו, שבה הרחובות מלאים בפסולת, ואיסוף זבל הפך לעיסוק בולט במגזר הבלתי פורמלי. על פי נתוני האו"ם, מתוך 10 נהרות שמוליכים יותר מ־90% מפסולת הפלסטיק לאוקיינוסים, שלושה נמצאים בהודו.

בכך מצטרפת הודו לשורה של מדינות בעולם שהחליטו על הטלת מגבלות על השימוש בכלים חד פעמיים. כך למשל קנדה, שראש ממשלתה ג'סטין טרודו הודיע ביוני כי החל מתחילת שנת 2021 ייאסר השימוש בקשיות שתייה, סכו"ם ושקיות מפלסטיק בכל רחבי המדינה.

בצרפת, צפוי להיכנס לתוקף בשנה הבאה החוק שאוסר על מכירת צלחות, כוסות וסכו"ם חד־פעמיים, אלא אם הם מיוצרים מחומרים טבעיים מתכלים.

מודי, צילום: רויטרס מודי | צילום: רויטרס מודי, צילום: רויטרס

תגיות

13 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

9.
ל-5
צריך להבין שלכל מטבע יש שני צדדים. למשל,הימנעות מכלים חד מגבירה סיכויים להתפשטות מחלות וזיהומים. בתור מישהו שהיה בהודו, אין סיכוי להפסיק להשתמש בבקבוקי מים חד פעמיים ללא תיקון מערכות סינון המים . סיכוי לכך שזה יקרה בהודו אפילו עד 2122 אפסי. שימוש בבקבוקי זכוכית תגמור את כל עתודות החול של המדינה. העולם נמצא במלכוד קשה, אשר בהחלט תואם את חוקי השימור של הטבע. נא לקרוא ולהבין את החוק השני של תרמודינמיקה. לכן ההכרזה של נשיא הודו לא מחזיקה מים, ואי לכך גם מגוחכת.
המפוכח  |  28.09.19
לכל התגובות