אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
ברקזיט? זה לא בראש דאגותיהן של החברות החשופות לכלכלה הבריטית

ברקזיט? זה לא בראש דאגותיהן של החברות החשופות לכלכלה הבריטית

לפי מחקר חדש, גם חברות כמו פייפאל, שהן בעלות חשיפה משמעותית לבריטניה, מודאגות יותר מהתפתחויות פנימיות שאיתן הן צריכות להתמודד מאשר השפעות עזיבת האיחוד האירופי; זאת אפילו במצב של ברקזיט ללא הסכם

29.09.2019, 16:45 | שירות כלכליסט
ההתפתחויות בגירושים המלוכלכים של בריטניה מהאיחוד האירופי (הברקזיט) לא צפויות לפגוע במניות החשופות לכלכלה הבריטית, שכן נושאים הקשורים ספציפית לחברות השונות מאפילים על הדרמה של הברקזיט - כך לפי מחקר חדש.

קראו עוד בכלכליסט

לפי המחקר, בחברות שמרוויחות חלק ניכר מהכנסותיהן בבריטניה, הדרמה המלווה את הברקזיט היא משנית בלבד ביחס לנושאים אחרים, זאת על אף הכאוס בפרלמנט הבריטי בחודשים האחרונים והאפשרות הגדלה והולכת שבריטניה תעזוב את האיחוד בלי הסכם מוסדר. "הברקזיט הוא גורם, אבל הוא נמצא למטה ברשימה", סיכם דארין פלר, המנהל והחוקר הראשי במכון המחקר וולף (Wolfe Research).

רה"מ בוריס ג רה"מ בוריס ג'ונסון בפרלמנט | צילום: איי אף פי רה"מ בוריס ג

לפי דו"ח שפרסמו לאחרונה במכון, לחברת DXC טכנולוג'י המספקת שירותי IT, יש חשיפה לבריטניה המתבטאת ב-15% מההכנסות שלה. אולם, ההפסדים שספגה השנה, כולל ירידה במחיר המניה, נובעים ברובם מקשיים פנימיים בתוך החברה כמו פיטורי המנכ"ל והכנסות מאכזבות.

בכל זאת, מניות של חברות IT החשופות לבריטניה כמו DXC טכנולוג'י עלולות לספוג ירידות אם ההשלכות של הברקזיט יובילו לצניחה בצריכה הפרטית והעסקית."זה הנעלם הגדול, והוא בהחלט ישפע על המחיר", הוסיף בריאן ברגין, חוקר בחברת קואן.

חברת הפינטק פייפאל היא בעלת חשיפה של 11% לבריטניה, אך המשקיעים בכל זאת מהמרים שהחברה, שהמניה שלה עלתה ב-24% מאז תחילת השנה, תרשום ביצועים טובים יותר משל מדד S&P 500.

פייפאל, בדיוק כמו DXC, נאלצת להתמודד עם סוגיות בתוך החברה עצמה שלפי המשקיעים ישפיעו בצורה גדולה יותר על הביצועים מאשר הברקזיט, כמו שותפויות עם חברות גדולות אחרות, ביניהן פייסבוק ואובר. "גורמים אלה עשויים להספיק כדי לקזז האטה מתונה בכלכלה הבריטית", טוען פלר.

עם זאת, משקיעים אחרים מציינים כי אף שלחשיפה של פייפאל לכלכלה הבריטית אין השפעה ממשית על ההחלטה האם לרכוש או למכור את מניית החברה, לתנודות בשווי הפאונד, הנובעות בין השאר בשל חוסר הוודאות סביב הברקזיט, בהחלט יש. ירידה בפאונד במקביל לראלי במניות תוביל למכירה של מניות בשל הרווחים הגבוהים יותר.

האנליסטים מציינים עוד כי אמנם יש חברות שנפגעו בתחילת התהליך, במיוחד לאחר משאל העם ביוני 2016 שבו הצביעו רוב הבריטים בעד עזיבת האיחוד, וסביב תאריך העזיבה המקורי של ה-31 במרץ, 2019. אולם, הסחבת והעיכובים גרמו לכך שהמשקיעים מעדיפים להתמקד בנושאים אחרים. "הם כבר כמעט ונהיו אדישים לעניין", מסביר פלר, "כבר חישבנו במודלים שלנו צמיחה איטית יותר בבריטניה".

תגיות