אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
רשת האופנה פוראבר 21 הגישה בקשה לפשיטת רגל: תסגור 178 חנויות בארה"ב עמית מגל

רשת האופנה פוראבר 21 הגישה בקשה לפשיטת רגל: תסגור 178 חנויות בארה"ב

הרשת הגישה בארה"ב בקשה להגנה מפשיטת רגל לפי צ'אפטר 11. בכוונתה לסגת מרוב פעילותה באסיה ובאירופה, אך להמשיך לפעול בארה"ב, במקסיקו ובאמריקה הלטינית. בינתיים, היא השיגה מימון של 350 מיליון דולר, שיעזור לה להמשיך בפעילות בזמן הוצאת הליכי פשיטת הרגל לפועל

30.09.2019, 09:54 | שירות כלכליסט

רשת האופנה פוראבר 21 הודיעה כי היא מגישה בקשה להגנה בפני פשיטת רגל (צ'אפטר 11). על פי הדיווחים, הקמעונאית הצליחה להשיג מימון של 350 מיליון דולר שיעזור לה להמשיך בפעילות בזמן הוצאת הליכי פשיטת הרגל לפועל. המימון כולל 275 מיליון דולר שהושגו מהמלווים הנוכחיים של הרשת, ג'יי.פי. מורגן, ו-75 מיליון דולר שהושגו מקרן TPG.

קראו עוד בכלכליסט

דובר מטעם הרשת מסר כי היא ביקשה אישור לסגור 178 סניפים בארה"ב. לפוראבר 21, שההתרחבות האגרסיבית שלה בתחום הנדל"ן הייתה השפעה שלילית על המצב הפיננסי שלה, יש 815 סניפים ברחבי העולם. היא נחשבת גם לדיירת השביעית בגודלה של מפעילת הקניונים, סיימון פרופרי גרופ, במונחים של גובה השכירות.

מייסד רשת פוראבר 21 דו וון צ מייסד רשת פוראבר 21 דו וון צ'אנג | צילום: בלומברג מייסד רשת פוראבר 21 דו וון צ

סניף של פוראבר 21, עמית מגל סניף של פוראבר 21 | עמית מגל סניף של פוראבר 21, עמית מגל

עוד נמסר מטעם החברה כי היא מתכוונת לסגת מרוב הפעילות שלה באסיה ובאירופה, אך תמשיך לפעול במקסיקו ובאמריקה הלטינית. החברה מתכוונת להמשיך ולפעול בשווקים המרכזיים בארה"ב.

בכך מצטרפת פוראבר 21 לקמעונאיות נוספות, ביניהן רשת בתי הכלבו היוקרתית בארני'ז, שהכריזה השנה על פשיטת רגל והשתמשה בהגנות הנלוות על מנת לצמצם את הפעילות. זהו המשך של השינוי בהרגלי הקנייה של הצרכנים, המעדיפים לבצע רכישות מקוונות על פני ביקורים בקניונים.

פוראבר 21 הוקמה בלוס אנג'לס ב-1984, ונחשבת בין החלוצים של ה"אופנה המהירה", כלומר הצעת קולקציות מתחלפות במהירות של בגדים במחירים סבירים. עם זאת, בשנים האחרונות הצרכנים הצעירים מתמקדים יותר בהשפעה הסביבתית של הבגדים שלהם על פני המחיר.

כך למשל, המניות של שתי השחקניות הראשיות בתחום האופנה המהירה, זארה ו-H&M נפלו מאז יוני 2017 ב-247% ו-23%, בהתאמה. יתרה מכך, לפי ההערכות, שוק האופנה יד שנייה בארה"ב צפוי לטפס עד 2028 לשווי של 64 מיליארד דולר, בעוד שהאופנה המהירה תעמוד על 44 מיליארד דולר.

תגיות