אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
שמעון יצחקי והביטוח שלו ישלמו 5 מיליון שקל על חשבון זיסר צילומים: אוראל כהן, עמית שעל

בלעדי לכלכליסט

שמעון יצחקי והביטוח שלו ישלמו 5 מיליון שקל על חשבון זיסר

כונס הנכסים של מרכזי שליטה טען כי יצחקי, שניהל את החברה, לא מנע מבעל השליטה מוטי זיסר לצבור חוב כלפיה. לפי הסדר פשרה ייחודי שאישר בית המשפט, יצחקי ישלם לקופת הכינוס 3 מיליון שקל וחברת הביטוח שלו עוד 2 מיליון שקל. יצחקי צפוי לתבוע פיצוי מיורשי זיסר

02.10.2019, 06:50 | ליטל דוברוביצקי

שמעון יצחקי, יד ימינו לשעבר של מוטי זיסר, ישלם 3 מיליון שקל לכונס הנכסים של חברת מרכזי שליטה, שבה שלט זיסר. חברת הביטוח שלו תשלם 2 מיליון שקל נוספים לקופת הכינוס. כך קבע נשיא בית המשפט המחוזי בתל אביב, השופט איתן אורנשטיין, בהסדר פשרה שאישר לפני ראש השנה.

קראו עוד בכלכליסט

הפשרה היא תולדה של הליך גישור ממושך, שכלל נציגים מטעם חברת הביטוח, והתנהל בפני השופטת בדימוס הילה גרסטל. כתוצאה מההסכם ייהנו נושיה של חברת האחזקות מרכזי שליטה, ובראשם בנק הפועלים, מסכום נוסף של 5 מיליון שקל שיחולק להם.

תביעה לא שגרתית: חברה פרטית שתובעת מנהל בגלל חוב של הבעלים

ההסכם צופה אפשרות שיצחקי וחברת הביטוח יתבעו את יורשיו של זיסר, שנפטר ב־2016, כדי לקבל שיפוי על סכומי הפשרה שישלמו. ככל שאכן יזכו יצחקי וחברת הביטוח בתביעה כזאת, ישולם לקופת הכינוס סכום נוסף של עד 2 מיליון שקל. מדובר בהחזר של חלק משמעותי מתוך החוב שהיה לזיסר כלפי מרכזי שליטה.

השופטת בדימוס הילה גרסטל. בפניה התנהל הגישור, צילום: נמרוד גליקמן השופטת בדימוס הילה גרסטל. בפניה התנהל הגישור | צילום: נמרוד גליקמן השופטת בדימוס הילה גרסטל. בפניה התנהל הגישור, צילום: נמרוד גליקמן

שמעון יצחקי ומוטי זיסר. לא להיגרר להליכים מתישים, צילומים: אוראל כהן, עמית שעל שמעון יצחקי ומוטי זיסר. לא להיגרר להליכים מתישים | צילומים: אוראל כהן, עמית שעל שמעון יצחקי ומוטי זיסר. לא להיגרר להליכים מתישים, צילומים: אוראל כהן, עמית שעל

תביעות נגד נושאי משרה בחברות הן אומנם עניין שכיח, אולם התביעה נגד יצחקי אינה שגרתית. מרכזי שליטה היתה חברה פרטית שבה היה בעל מניות אחד - זיסר. לא זכור תקדים למקרה שבו מנהל בחברה שכזו נתבע על ידיה בגלל החוב של הבעלים כלפי החברה שלו עצמו.

בשנת 2013 מונה עורך דין גיורא ארדינסט ככונס נכסים לחברות הפרטיות של זיסר, בהן חברת מרכזי שליטה, לאחר שהתקבלה בקשתו של בנק הפועלים לכינוס נכסי החברות. במסגרת הבדיקה שערך הכונס לחברות, נטען כי לזיסר חוב אישי בספרים של מרכזי שליטה, לאחר שנטל כספים מן החברה ולא הוחזרו, בסכום מצטבר של כ־18 מיליון שקל. עוד נטען כי זיסר לא העמיד לטובת מרכזי שליטה בטוחה כלשהי להבטחת פירעון חובותיו כלפיה.

כדי לגבות את החוב, הגיש הכונס במאי 2017, בהתאם לאישור בית משפט שדן בהליך הכינוס, תביעה בשם מרכזי שליטה לבית המשפט המחוזי בתל אביב נגד שמעון יצחקי. בתביעה נטען כי יצחקי היה "יד ימינו" של זיסר, ושימש בתקופה הרלבנטית לתביעה כדירקטור וכמנהל בכיר בחברת מרכזי שליטה, לצידו של זיסר. עוד נטען כי יצחקי איפשר לזיסר, בעל השליטה, לעשות בחברה כרצונו, ובין השאר למשוך כספים ולעשות פעולות שיצרו חוב עתק של זיסר כלפי החברה. בתביעה נטען כי בהתנהלותו זו הפר יצחקי את חובות הזהירות והאמון שלו כדירקטור כלפי החברה, ובכך גרם לה נזק בגובה יתרת החוב שלא נפרעה.

יצחקי הגיש כתב הגנה שבמסגרתו הכחיש את החוב ואת אחריותו אליו. יצחקי טען כי הוא מבוטח בפוליסת ביטוח חבות דירקטורים, המכסה את אחריותו הנטענת בתביעה נגדו, אך חברת הביטוח שלו כפרה באחריותה הביטוחית.

עוד טען יצחקי כי זיסר, וכיום עזבונו ויורשיו, הוא החייב העיקרי בחוב והוא שאמור לשאת בו. לפיכך יצחקי וחברת הביטוח זכאים, לשיטתם, לפיצוי מלא מיורשי זיסר.

בית המשפט הדן בתביעה נגד יצחקי המליץ לצדדים לקיים הליך גישור, ובמסגרתו הושג ההסדר. הוסכם כי על מנת לסיים התביעה נגד יצחקי על דרך הפשרה, בהמלצת המגשרת ומבלי להודות בטענה כלשהי, יצחקי ישלם לקופת הכינוס כ־3 מיליון שקל וחברת הביטוח 2 מיליון שקל.

יצחקי וחברת הביטוח הודיעו לכונס כי בכוונתם לתבוע את עזבונו ויורשיו של זיסר לשיפוי ו/או פיצוי עבור ההוצאות שנגרמו להם, לטענתם, לרבות הסכומים שהם משלמים במסגרת הסדר הגישור.

ללא הודאה באחריות: יצחקי ביקש "להניח את הדברים מאחוריו"

עורכי הדין גיורא ארדינסט, תומר ויסמן, גיל לבקוביץ וטל הוכבוים ממשרד EBN ארדינסט, בן נתן, טלידאנו ושות' ייצגו את מרכזי שליטה, ואת יצחקי ייצגו בועז אדלשטיין ויניב יוגב ממשרד גולדמן, ארליך, אדלשטיין, אביגד ושות'.

עו"ד אדלשטיין, בא כוחו של יצחקי, מסר: "יצחקי נאלץ לפרוע מכיסו שלו כספי הלוואה שנטל זיסר מחברת מרכזי שליטה שהיא פרטית שלו. לטענת הכונס, היה על יצחקי כדירקטור בחברה לדאוג כי בעל החברה ידאג להעמדת ביטחונות. יצחקי כפר באחריותו. עם זאת, ומבלי להודות באחריות כלשהי, ולאחר שעלה בידינו להשיג השתתפות ניכרת מצד חברת הביטוח, בחרנו להגיע לפשרה, המאזנת בין החשיפה הטבעית הקיימת בכל הליך משפטי, לבין טענות ההגנה שלו, יחד עם רצונו של יצחקי להניח את הדברים מאחוריו ולא להיגרר להליכים ארוכים ומתישים".

תגיות