אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
הצרות נערמות: הקריסה של פוראבר 21 עלולה להנחית מכה נוספת על סטארווד עמית מגל

הצרות נערמות: הקריסה של פוראבר 21 עלולה להנחית מכה נוספת על סטארווד

רשת האופנה היתה השוכרת החמישית בגודלה של חברת הנדל"ן ב־2018, והיתה אחראית ל־2.56% מההכנסות משכירות בפורטפוליו שלה. לכך מצטרפות קריסת סירס, לקוח עוגן של סטארווד, בשנה שעברה, וצניחה של 24% ב־FFO ברבעון השני

03.10.2019, 08:23 | חזי שטרנליכט

פשיטת הרגל של רשת האופנה פוראבר 21 עשויה לפגוע גם באחת מחברות הנדל"ן האמריקאיות שגייסו בתל אביב. סטארווד ווסט, שמחזיקה בשבעה קניונים וגייסה בפברואר 2018 אג"ח ב־910 מיליון שקל בסדרה אחת, חשופה במידה לא מבוטלת לרשת האופנה, שהיתה השוכרת החמישית בהיקפה במונחי ההכנסות מדמי השכירות ב־2018. בכך מצטרפת רשת האופנה הכושלת לסדרה של אירועים שליליים שפקדו את סטארווד ווסט מאז שגייסה את החוב בישראל.

קראו עוד בכלכליסט

ההכנסות של סטארווד ווסט מדמי השכירות בקרב השוכרים הגדולים שלה מתפרסות בפיזור לא קטן יחסית. כל שוכר מהווה אחוזים בודדים מסך ההכנסות. כך, דמי השכירות ששילמה לה פוראבר 21 הסתכמו ב־3.64 מיליון דולר בחישוב לשנת 2018; הרשת היוותה 2.56% מכלל ההכנסות בפורטפוליו של סטארווד ווסט.

בראש טבלת 20 השוכרים המשמעותיים של החברה ניצבת לימיטד בראנדס, שמחזיקה בין היתר ברשת ויקטוריה סיקרט. לימיטד בראנדס אחראית ל־5.74% מדמי השכירות, שהם 8.8 מיליון דולר.

גם מבחינת שטחי המסחר היתה לפוראבר 21 האופנה הכושלת אחיזה משמעותית בקניוני סטארווד ווסט. רשת האופנה המהירה שכרה 130.6 אלף רגל רבוע, לעומת 160 אלף רגל רבוע ששכרה וולמארט ו־300 אלף רגל רבוע ששכרה דיק'ס ספורטינג גודס.

ביום שלישי הודיעה פוראבר 21 על רשימה של 178 חנויות ברחבי ארה"ב שמצויות בסכנת סגירה. זאת בעקבות בקשתה להליכי הגנה מפני נושים שהגישה בתחילת השבוע. רק סניף אחד של הרשת נכלל בין שבעת הקניונים של סטארווד — קניון פארקוויי פלאזה בקליפורניה. לפוראבר 21 יש 549 חנויות בארה"ב ועוד 251 ברחבי העולם.

גם לפושטת רגל ידועה אחרת היו חנויות בקניוני סטארווד - רשת סירס (Sears). אלא שבמקרה ההוא היה אימפקט נמוך אף יותר, משום שחלקה של סירס בתמהיל ההכנסות של סטארווד היה קטן מאוד. הקושי לשרוד במציאות הקמעונאית בארה"ב ניכר במצב האג"ח של סטארווד בבורסה. החברה ספגה ביקורת מצד המשקיעים מאז הגיוס ב־2018. יום המסחר אתמול נפתח בתשואה לפדיון של 43.8%, המשקפת חשש גדול בקרב המשקיעים באשר ליכולת פירעון החוב של החברה. התשואה הלכה וטיפסה בחודשים האחרונים והיא קרובה לרמתה הגבוהה ביותר, שנרשמה בתחילת ספטמבר, 49.7%.

חשש המשקיעים נובע מהידרדרות במצב הקניונים בארה"ב וממעבר הציבור לרכישות מקוונות. פשיטות הרגל של רשתות כמו פוראבר 21 כעת, סירס בעבר ורשת טויז אר אס היוו זרז לסנטימנט השלילי בשוק. סטארווד חתמה את הרבעון השני של 2019 בירידה של 8.2% ב־NOI (דמי שכירות מתואמים), ואלה הסתכמו ב־25 מיליון דולר. ה־FFO של החברה ירד ב־24% ל־5.56 מיליון דולר. ה־FFO הנגזר מגישת ההנהלה, שאליו מוסיפים עלויות דוגמת עלויות גיוסי חוב נדחות ונגזרים פיננסים, נפל ב־41% ל־7.44 מיליון דולר.

מחזיקי האג"ח של החברה בחרו במשרד עו"ד גיסין כיועץ משפטי וברו"ח עומר סרבינסקי, יצחק עידן ופירמת דאבי אינווסטמנטס בתור יועצים כלכליים.

סטארווד ספגה קיטון בהכנסות בעיקר בצל עזיבות שוכרים וחידוש חוזים בדמי שכירות נמוכים יותר. סירס, שהייתה אמורה לשמש מנוע צמיחה ולהביא קונים, קרסה; ולקוח עוגן נוסף, Bon Ton, הגיש בקשה להליכים במסגרת Chapter 11 (פרק מס' 11 בחוק פשיטות הרגל האמריקאי, המתייחס להסדרת הליך פירוק חברה בארה"ב).

תגיות