אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
נעילה אדומה בוול סטריט; "פריצת דרך ממשית בשיחות הסחר אינה סבירה"

דיווח שוטף

נעילה אדומה בוול סטריט; "פריצת דרך ממשית בשיחות הסחר אינה סבירה"

דאו ג'ונס ירד ב-0.4%, S&P 500 נחלש ב-0.5% ונאסד"ק השיל מערכו 0.3%. הצוותים הסיניים והאמריקאיים צפויים להיפגש בהמשך השבוע; יו"ר ומנכ"ל בלאקסטון סטיב שוורצמן: "רק בעיה גיאופוליטית יכולה להוביל את ארה"ב למיתון"

07.10.2019, 23:13 | כתבי שוק ההון

דיווח שוטף מהשווקים המובילים בעולם: העדכונים החשובים, המניות הבולטות, אגרות החוב, ועדכוני האנליסטים

ניקיי שנגחאי האנג סנג דאקס קאק פוטסי דאו ג'ונס נאסד"ק S&P 500

הצטרפו לעדכונים שוטפים בערוץ הטלגרם של מדור שוק ההון ב"כלכליסט"

23:00 - המסחר בוול סטריט ננעל הערב (ב') בירידות שערים קלות, כשעיני המשקיעים נשואות לשיחות הסחר בין סין לארה"ב, שצפויות להיפתח בהמשך השבוע. מדד דאו ג'ונס ירד ב-0.4%, מדד S&P 500 נחלש ב-0.5% ומדד נאסד"ק השיל מערכו 0.3%. ברקע - דיווחים שהתפרסמו בכלי התקשורת ולפיהם צוות המו"מ הסיני לא יחתום על עסקה בנוגע להגנות על הקניין הרוחני, סוגייה שהיא תנאי מבחינת האמריקאים. כמו כן, המשקיעים מצפים להפחתת ריבית נוספת מצד הפד שבכיריו יוועדו בהמשך החודש.

מניית חברת SmileDirectClub שנרשמה למסחר בשבוע שעבר ירדה ב-7%, למרות שני פרסומים חיוביים לגביה. המסחר היום היה תנודתי כשהמדדים עברו מעליות קליות לירידות, ולבסוף ננעלו באדום. פיל בלנקאטו, מנכ"ל Ladenburg Thalmann Management Asset Management, אמר כי "כל שינוי או פריצת דרך ממשיים (בשיחות הסחר) אינם סבירים, אך שיחות חיוביות הולכות להיות זרז לשוק". לדבריו, שבוע המסחר הנוכחי יתן רמזים למשקיעים לגבי כיוון השוק בסוף השנה.

22:15 - שיעור הצמיחה בהלוואות של הצרכנים האמריקאים נחלש מעט בחודש אוגוסט, כך על פי מידע של הפדרל ריזרב שפורסם היום (ב'). סך האשראי הצרכני טיפס ב-17.9 מיליארד דולר, המשקף קצב עלייה שנתי של 5.2%. ההלוואת עלו בשיעור של 23 מיליארד דולר ביולי. כלכלנים שהשתתפו בסקר של מרקטווץ' חזו עלייה של 18.2 מיליארד דולר.

ענקית הרכב ג'נרל מוטורס GE, הודיעה הערב כי היא מקפיאה את הפנסיות ל-20 אלף עובדים שכירים, בניסיון להפחית את הגירעון הפנסיוני שלה שעומד על 8 מיליארד דולר. עוד הודיעה החברה כי תקפיא הטבות פנסיה משלימות ל-700 עובדים. גמלאי החברה שכבר מקבלים את תשלומי הפנסיה שלהם לא יושפעו מהמהלך וכך גם עובדים שכירים חדשים שנרשמו לתוכנית הפנסיה החל מ-2012.

21:35 - מחיר הנפט ירד היום בשיעור קל של 0.1% ונקבע על 52.75 דולר לחבית.

20:45 - טסלה מתחזקת ב-2.7% אחרי דיווח באתר חדשות קנדי שלפיו יצרנית הרכב החשמלי שייסד אלון מאסק רכשה את חברת Hibar Systems מאונטריו, שמתמחה בייצור סוללות במהירות גבוהה לרכבים חשמליים. באתר Electric Autonomy Canada מתבססים על רישומים ציבוריים וציינו כי "הרכישה השקטה" התבצעה בין יולי לאוקטובר.

הזהב ננעל היום בירידה של 0.8% ובמחיר של 1,504.4 דולר לאונקיה. המדדים דאו ג'ונס, נאסד"ק ו-S&P 500 מחזקים את המגמה החיובים ומטפסים ב-0.3%.

אלון מאסק במכונית של טסלה, צילום: EPA אלון מאסק במכונית של טסלה | צילום: EPA אלון מאסק במכונית של טסלה, צילום: EPA

 

19:10 - המדדים המובילים בניו יורק עברו לעליות קלות - נאסד"ק ו-S&P 500 מטפסים ב-0.1%, דאו ג'ונס מתחזק בפחות מ-0.1%. ענקית השבבים אנבידיה רושמת עלייה של 2.5% אחרי שבתאגיד הפיננסי אוורקור (Evercore) כתבו שהתאוששות בעסקי הגיימינג של אנבידיה תזניק את המניה כלפי מעלה. באוורקור חזרו על דירוג 'תשואת יתר' למניית אנבידיה והעלו את מחיר היעד ל-225 דולר מ-185 דולר - עלייה של כמעט 25%.

בנעילה באירופה - דאקס התחזק ב-0.7%, פוטסי וקאק טיפסו ב-0.6%.

18:00 - מחירי הנפט מטפסים ברקע חששות מפגיעה מאספקה הגלובלית על רקע המשבר הפוליטי והתסיסה בעיראק - יצואנית הנפט השנייה בגודלה בארגון היצואניות אופ"ק (OPEC). הנפט מסוג WTI עולה ב-1.9% לרמה של 53.8 דולר לחבית, הנפט מסוג ברנט מתחזק ב-1.8% ונסחר תמורת 59.4 דולר לחבית.

ביום שלישי האחרון החלו בעיראק מהומות אלימות מצד אזרחים בעקבות האבטלה הגבוהה והשירותים העלובים שמספקים השלטונות. עד מהרה התחלפו קולות המחאה של המפגינים נגד התנהלות הממשלה בקולות הקוראים להתפטרותה, והטלטלה הביטחונית שעוברת כעת על עיראק היא מהחמורות שידעה המדינה זה שנים. במהלך העימותים נהרגו יותר מ-110 בני אדם.

ייצוא הנפט מעיראק בהיקף 3.43 מיליון חביות ביום (bpd) מנמלי בצרה עשוי להיפגע אם חוסר היציבות יימשך במשך שבועות, כך אמר עייהאם קמאל (Ayham Kamel) מ- Eurasia Group.

את השבוע שעבר סיימו שני סוגי הנפט בירידה של יותר מ-5% לאחר נתוני ייצור חלשים בארה"ב ובסין, כאשר מלחמת הסחר בין שתי הכלכלות הגדולות בעולם מעיבה על התחזיות הכלכליות הגלובליות. נציגי שתי המדינות ייפגשו בוושינגטון ב-10 וב-11 באוקטובר לסבב נוסף של שיחות סחר במטרה להגיע להסכם שיפתור את המשבר ביניהן.

16:30 - פתיחת המסחר בניו יורק: דאו ג'ונס ו-S&P 500 יורדים ב-0.3% ונאסד"ק נחלש ב-0.2%. השוק נפתח בירידות קלות על רקע ספקות באשר לשיחות הצפויות להתקיים השבוע בין ארה"ב לסין, בנושא הסחר בין שתי המדינות. קטרפילר יורדת ב-1% בתחתית דאו ג'ונס, ג'נרל אלקטריק מאבדת 0.7%, לאחר שבטרום עלתה ב-1%. 

15:15 - הבורסות בניו יורק צפויות לפתוח את שבוע המסחר בירידות קלות, כך לפי החוזים העתידיים על המדדים המובילים. החוזים על נאסד"ק נחלשים ב-0.3%, החוזים על דאו ג'ונס ו-S&P 500 נסוגים ב-0.2%.

אובר מטפסת ב-3.1% בטרום המסחר אחרי שסיטי בנק העלה את המלצת המניה ל'קנייה' מ'נייטרלי', והותיר את מחיר היעד על 45 דולר. בסיטי הביעו אופטימיות בנוגע לשינוי חיובי בסנטימנט שסובב את פעילות הליבה של אובר – נסיעות שיתופיות. המתחרה ליפט מטפסת ב-1.1% בטרום.

יום ההנפקה של אובר בניו יורק, צילום: בלומברג יום ההנפקה של אובר בניו יורק | צילום: בלומברג יום ההנפקה של אובר בניו יורק, צילום: בלומברג

 

14:10 - ג'נרל אלקטריק מקפיאה תוכניות פנסיה מבניות עבור 20,000 עובדים ותוכניות פנסיה מיוחדות נוספות עבור 700 מעובדיה הבכירים. זכויות העובדים שכבר בפנסיה לא ייפגעו והם ימשיכו לקבל את התשלומים המגיעים להם (החברה תמשיך לספק לעובדים תוכניות פרישה בסיסיות בהתאם לחוק). ג'נרל אלקטריק טוענת בהודעה שהוציאה על המהלך שהוא צפוי לצמצם את הגירעון הפנסיוני שלה בסכום שבין 5 ל-8 מיליארד דולר ואת החוב השוטף שלה בסכום שבין 4 ל-6 מיליארד דולר.

 , צילום: בלומברג צילום: בלומברג  , צילום: בלומברג

 

14:00 - שעתיים וחצי לפתיחת שבוע מסחר בניו יורק, החוזים על המדדים המובילים יורדים ב-0.2%.

עוד בשווקים: היורו יציב, נסחר ב-1.097 דולר, הפאונד יציב, נסחר ב-1.232 דולר; תשואת אג"ח ארה"ב ל-10 שנים עולה ב-2 נק' בסיס ל-1.54%; הנפט מסוג WTI עולה ב-0.6% ל-53.1 דולר לחבית; הזהב יורד ב-0.4% ל-1506.20 דולר לאונקיה; באירופה - דאקס וקאק עולים ב-0.5%, פוטסי עולה ב-0.3%. יורד ב-0.5% וקאק יורד ב-0.9%.

13:20 - סטיב שוורצמן (Steve Schwarzman), מייסד, יו"ר ומנכ"ל ענקית ניהול הנכסים בלאקסטון (Blackstone Group), לא מתרגש מנתוני המאקרו החלשים שפורסמו בשבוע האחרון על מצב התעשייה האמריקאית, כל עוד נתוני הצריכה ממשיכים להעיד על תמונת מצב חיובית . "פעילות הצריכה בארה"ב היא סביב 70%, אולי קצת יותר, מהכלכלה האמריקאית, וה-70% האלה מראים ביצועים לא רעים בכלל", אמר שוורצמן בראיון שהעניק ל-CNBC.

שוורצמן הוסיף: "יש לנו תעסוקה מלאה בארה"ב, שיעור אבטלה של 3.5%, הנמוך ביותר מאז 1969, זה די מדהים. המחסור בעובדים מתחיל ללחוץ כלפי מעלה על גובה השכר של העובדים, ומה שהם עושים עם הכסף זה להוציא אותו. כך שיש לנו נתח של 70% מהכלכלה שמציג איתנות. הדבר היחיד שיכול להפריע לכלכלה שלנו זה בעיה גיאופוליטית. אני לא רואה מחזוריות עסקית רגילה שיכולה להוביל את ארה"ב למיתון".

סטיב שוורצמן, צילום: איי פי סטיב שוורצמן | צילום: איי פי סטיב שוורצמן, צילום: איי פי

 

12:30 - עוד נתון מאקרו מאכזב שיוצא מאירופה: סקר אמון המשקיעים של Sentix בגוש היורו ירד  לרמה שלילית של 16.8- נק', שפל של שש שנים וחצי. תחזית הכלכלנים היתה לקריאה של מינוס 13 נק', לאחר נתון של 11.1- בספטמבר.

11:45 - תנועות מתונות נרשמות בפתיחת השבוע בבורסות אירופה, התנועה החזקה ביותר נרשמת בשטוקהולם שעולה ב-0.5%. מניית רשת האופנה H&M (בשמה המלא Hennes & Mauritz) מטפסת ב-4% בפסגת המדד השבדי.

10:45 - בורסות אירופה פותחות שבוע מסחר: דאקס ופוטסי יציבים, קאק נחלש ב-0.2%; היורו יציב, נסחר ב-1.097 דולר, הפאונד יורד ב-0.2% ל-1.230 דולר. בין המניות הבולטות: באייר עולה ב-2% בפרנקפורט, פובליסיס יורדת ב-3% בפריז.

 , צילום: רויטרס צילום: רויטרס  , צילום: רויטרס

10:00 - סקטור הייצור בגרמניה ממשיך להידרדר, כאשר הכלכלה הגדולה באירופה שעל סף כניסה למיתון: הזמנות המפעלים בגרמניה ירדו בחודש אוגוסט ב-0.6%, חודש 15 ברציפות של נסיגה במדד – וכאשר התחזיות עמדו על ירידה של 0.3%. בחישוב שנתי נפלו הזמנות המפעלים בשיעור של 6.7%.

8:20 - שקט בסחורות בפתיחת השבוע: בנפט - הברנט נחלש ב-0.1% ל-58.30 דולר לחבית, ה-WTI ללא שינוי, נסחר ב-52.8 דולר לחבית; הזהב יורד ב-0.2% ל-1,512 דולר האונקיה.

7:30 - נשיאת הפד בקנזס סיטי אסתר ג'ורג' (Esther George) דחתה אתמול את הטענה שהפד צריך לחתוך את שיעור הריבית על מנת לדחוף את האינפלציה. לדבריה, שיעור האינפלציה הנמוך הוא תוצאה של כוחות גלובאליים שלמדיניות המוניטארית של הפד אין אפשרות ממשית לתקוף אותם. "בנסיבות הקיימות, נראה שאין צורך לדאוג מאינפלציה נמוכה. הכלכלה האמריקאית נמצאת כיום במצב צוב, עם אינפלציה נמוכה, שיעור אבטלה נמוך ותחזית להמשך צמיחה מתונה", אמרה ג'ורג', שהתנגדה לשתי הורדות הריבית האחרונות שביצע הפד, בכינוס כלכלי בדנבר.

 

נשיאת הפד בקנזס סיטי אסתר ג נשיאת הפד בקנזס סיטי אסתר ג'ורג' | צילום: Bloomberg נשיאת הפד בקנזס סיטי אסתר ג

 

7:25 - אווירה פסימית במו"מ בין נציגי העובדים בג'נרל מוטורס לבין ההנהלה על חוזה חדש של 4 שנים, לאחר שהאיגוד המקצועי דחה את ההצעה האחרונה שהגישה ההנהלה לעובדים. בשלב זה השיחות עדיין לא התפוצצו והצדדים ממשיכים בדיונים. לדברי טרי דיט (Terry Dittes,), סגן נשיא האיגוד המקצועי המייצג את העובדים, ההצעה שנדחתה היתה שחזור למעשה של הצעה קודמת שכבר קיבלה מענה שלילי. "המו"מ הזה הגיע למצב הגרוע ביותר. אנחנו באיגוד לא יכולים להיות מאוכזבים יותר מג'נרל מוטורס, החברה הציגה לנו חוסר נכונות לפשרה הוגנת", אמר דיט.

7:20 - מסחר חלקי מאד באסיה הבוקר - בבורסת טוקיו נרשמת ירידה קלה של 0.3% בניקיי, בסין ממשיכות החגיגות הלאומיות, לא מתקיים מסחר בשנגחאי ובשנזן, הן ישובו לפעילות רגילה רק ביום שלישי. בהונג קונג הבורסה סגורה לרגל פסטיבל שנתי - לא ברור באיזה מתכונת ובאיזה היקף יתקיים הפסטיבל השנה, לנוכח מחאת ההמונים בחצי האי והמתיחות מול הממשל המקומי. בטוקיו נרשמות ירידות של כ-1% במניות הבנקים הגדולים, מיצובישי פייננשל נסוג ב-1%, מיטסו פייננשל וסומיטומו נחלשים ב-0.9%.

7:10 - הבנק הפרטי הגדול בעולם יוצא למהלך פיטורים ענק: הפייננשל טיימס מדווח ש-HSBC (שרק הבנקים הסיניים שבבעלות עקיפה של ממשלת בייג'ין גדולים ממנו) יוצא למהלך התייעלות שכולל צמצום 10,000 משרות. את המהלך מוביל המנכ"ל הזמני נואל קווין (Noel Quinn).

זהו צעד ההתייעלות החריף ביותר שביצע הבנק הבריטי, שהנתח העיקרי של פעילותו בשווקים של אסיה, ושנסחר במקביל בהונג קונג ובלונדון – ולפי הפייננשל טיימס, המסתמך על 2 מקורות מעורבים, הוא צפוי להתמקד בעיקר בדרג הניהולי של מקבלי שכר גבוה. הבנק צפוי להודיע על המהלך לצד פרסום הדוחות הכספיים של הרבעון השלישי, ב-4 בנובמבר הקרוב, אף שתיתכן הודעה בשלב מוקדם יותר.

קווין קודם לתפקיד המנכ"ל הזמני בחודש אוגוסט, לאחר ההודעה המפתיעה של HSBC על פרישתו של ג'ון פלינט (John Flint), בנימוק שהבנק נדרש להתמודד בימים אלה עם "אווירה גלובלית מאתגרת". ברויטרס דווח בשעתו שהפרישה המאולצת של פלינט נבעה ממחלוקות ששררו בינו לבין היו"ר מארק טאקר (Mark Tucker) בשורה של נושאים, בין היתר בדבר הגישה הנכונה לצמצום עלויות.

 

 , צילום: בלומברג צילום: בלומברג  , צילום: בלומברג

תגיות