אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
שליש מהחוקרים המבצעים פוסט דוקטורט בישראל - מהודו צילום: דוד רובינגר

שליש מהחוקרים המבצעים פוסט דוקטורט בישראל - מהודו

לפי נתוני הלמ"ס, 51% מ-2,845 החוקרים שערכו את הפוסט דוקטורט שלהם בישראל ב-2017 הם זרים; 10% מהם הגיעו מסין, ו-3% בלבד הגיעו מארצות הברית. רבע מהחוקרים עשו את הפוסט דוקטורט שלהם באוניברסיטה העברית

06.10.2019, 14:55 | שחר אילן

כמעט שליש (32%) מהחוקרים שעשו פוסט דוקטורט בישראל ב-2017 הגיעו מהודו, 10% נוספים הגיעו מסין ו-3% בלבד הגיעו מארצות הברית; כך עולה מנתונים שמפרסמת היום (א') הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה (הלמ"ס) על בעלי תואר דוקטור שעורכים בישראל את הפוסט דוקטורט שלהם.

קראו עוד בכלכליסט

האוניברסיטה העברית, צילום: חיים צח האוניברסיטה העברית | צילום: חיים צח האוניברסיטה העברית, צילום: חיים צח

חוקרים עושים פוסט דוקטורט בדרך כלל בשנים הראשונות לאחר קבלת התואר, ומקבלים מלגת מחיה שמשחררת אותם לעיסוק במחקר. בישראל מעודדים מאוד את חברי הסגל האקדמי לעשות את הפוסט דוקטורט שלהם במוסדות בחו"ל.

ב-2017 ערכו 2,845 חוקרים את הפוסט דוקטורט שלהם בישראל – 51% מהם זרים. רבע מהחוקרים שערכו את הפוסט דוקטורט שלהם בישראל עשו זאת באוניברסיטה העברית, 21% מהם (ו-24% מהזרים) במכון וייצמן ו-14% בטכניון. רק 13% עשו את הפוסט דוקטורט באוניברסיטת תל אביב ובאוניברסיטת בבן גוריון, ואחוז אחד בלבד באריאל. 76% מהמחקרים בוצעו במדעי הטבע.

71% מהחוקרים הזרים העושים פוסט דוקטורט בישראל הם גברים, ורק 29% נשים. הקושי של נשים בעלות משפחה לעשות פוסט דוקטורט בחו"ל נחשב לאחד מהגורמים המעכבים שיוויון בדרגות האקדמיה הגבוהות.

תגיות

8 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

8.
למגיב 6: תהיה הוגן... מיטב המוחות שלהם נמצאים בסורבון!
כשרונות גדולים מיהדות צפון אפריקה "נשאבו" למערכת הצרפתית (ומלוב - לאיטלקית). הנה הגיעו מי שהיתה לצרפתים סיבה לא לקבל. כאן הם ניכסו מוניטין של עדות אחרות בכינוי "מזרחיים" או "ספרדים" (למרות שהגיעו ממערב וסבתא שלהם מעולם לא דיברה לדינו). בקיצור, הצרפתים לא טעו.
מזרחי + מערבי  |  10.10.19
7.
פוסט דוקטורנטיות ישראל
כרגיל משקיעים בסטודנטים זרים. כרגיל זה על חשבון ישראלים, בפרט על חשבון נשים. במקום שלמל״ג ולות״ת יהיה שכל לתת יותר כסף לחוקרות לעשות פוסט דוקטורטים קצרים בחו״ל של חודשיים- שלושה חודשים מדי שנה הם מממנים עוד פוסט דוקטורנטים מחו״ל שיעבדו בישראל. כייף לכל מי שיכולה לעשות פוסט דוק בחו״ל על חשבונה. רוב החוקרות הצעירות לא יכולות, כי הבעל מסרב לעזוב עבודה קבועה בארץ, ולהן אף אחד לא דואג ולכן אין כמעט פרופסוריות בכירות. באקדמיה נשארים העשירים, או גברים שהאישה טסה איתם לחול. ופה אין הבדל מזרחים אשכנזים.
פוסט דוקטורנטית ישראלית  |  08.10.19
לכל התגובות