אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
עם וינסנט צ'נגוויז כמשקיע עוגן: קרן חדשה של אקסלמד תגייס 100 מיליון דולר

בלעדי לכלכליסט

עם וינסנט צ'נגוויז כמשקיע עוגן: קרן חדשה של אקסלמד תגייס 100 מיליון דולר

אקסלמד ונצ'רס, המתמקדת בהשקעות בתחום הביוטק, מגייסת קרן רביעית שתתמקד בחברות שבונות על אקזיט ב־5 השנים הקרובות, וגם הפעם ניתן יהיה למצוא את מורי ארקין בין המשקיעים. אירית יניב, מנהלת בקרן: "השוק מתעורר"

07.10.2019, 07:49 | גולן חזני

אקסלמד ונצ'רס מגייסת קרן שנייה להשקעות בתחום המכשור הרפואי והבריאות הדיגיטלית בהיקף של 100 מיליון דולר, כך נודע ל"כלכליסט". משקיע העוגן בקרן הוא המיליארדר הבריטי וינסנט צ'נגוויז באמצעות חברת קונצנזוס גרופ. צ'נגוויז כבר העביר התחייבות להשקעה של 15 מיליון דולר, שאותם הוא מוכן להעביר עוד טרם סיום הגיוס כדי לסגור עסקאות השקעה.

הקרן מכוונת לגיוס גם ממוסדיים ישראלים, דוגמת מגדל, מנורה וילין לפידות, שהשקיעו בקרנות הקודמות. מורי ארקין, שהיה עד היום משקיע מרכזי בכל הקרנות בקבוצה, צפוי להשקיע גם הפעם, אם כי בהיקף נמוך יחסית.

מימין: מורי ארקין, המשקיע בקרנות של אקסלמד והמנהלים השותפים בקרן חדשה אמיר בלאט ואירית יניב מימין: מורי ארקין, המשקיע בקרנות של אקסלמד והמנהלים השותפים בקרן חדשה אמיר בלאט ואירית יניב מימין: מורי ארקין, המשקיע בקרנות של אקסלמד והמנהלים השותפים בקרן חדשה אמיר בלאט ואירית יניב

זוהי הקרן הרביעית שמגייסת אקסלמד, והשנייה להשקיע בחברות בשלבים מוקדמים. הקרן תשקיע בחברות ישראליות בשלב שלפני תחילת המכירות, ותכוון לחברות שיכולות להגיע לאקזיט תוך חמש שנים בממוצע, שמצויות לקראת אישור רגולטורי. זאת בשאיפה להוביל את סבבי ההשקעה עם השקעה ממוצעת של 10-8 מיליון דולר, שאליה יחברו שותפים.

קבוצת אקסלמד ונצ'רס מנהלת יותר מ־300 מיליון דולר תחת שלוש קרנות: אקסלמד, אקסלמד ונצ'רס ובקרן הפרייבט אקוויטי אקסלמד פרטנרס. בקרן הראשונה שלה גייסה אקסלמד ב־2011, יחד עם ארקין ומגדל, 75 מיליון דולר. לאחרונה רשמה אקזיט של חברת הפורטפוליו אקסימו מדיקל, שנרכשה על ידי AngioDynamics תמורת 66 מיליון דולר. אקזיט צפוי נוסף הוא של אנדוספן, שהתקשרה בעסקת אופציה לרכישתה על ידי CryoLife בסכום של עד 450 מיליון דולר.

אורי גייגר, מייסד אקסלמד ומי ששימש שותף מנהל בשלוש הקרנות הראשונות, יכהן כחבר בוועדת ההשקעות של הקרן. גייגר עבר לאחרונה לארה"ב, משם הוא מרכז את פעילות קרנות הפרייבט אקוויטי של אקסלמד.

הקרן החדשה תנוהל על ידי אמיר בלאט ואירית יניב, שפעלה עד היום לצד גייגר והובילה בשלוש השנים האחרונות את תחום ה"שלב המוקדם" ואת תחום החדשנות באקסלמד. יניב התייחסה אתמול לצורך בקרן מסוג זה: "בשוק המכשור הרפואי היו מגה־מיזוגים בארבע־חמש השנים האחרונות. החברות היו עסוקות באינטגרציה ונמנעו מעסקאות עם חברות בשלבים מוקדמים. לכן, חברות ללא משקיעים – נעלמו. היום השחקנים הגדולים בתחום מתחילים לחזור לשולחן, אבל הם מחפשים בעיקר חברות עם מכירות משמעותיות. אין כמעט מימון או קרנות המתמקדות במכשור רפואי בארץ. אם מדטרוניק מתחילה לבצע רכישות, זו הזדמנות עבורנו לחפש את האקזיט למכירה לחברות הגדולות. השוק מתעורר".

בלאט, השותף בקרנות מ־2016, אמר אתמול ל"כלכליסט": "בקרן לא נשקיע בשלב הפטנט אלא בחברות בשלב קליני, אחרי הוכחת היתכנות טכנולוגית וניסויים בבני אדם. הכסף שנשקיע נדרש לאישור ה־FDA. בתחום הבריאות הדיגיטלית מחפשים חברות שמציגות מכירות בארה"ב".

תגיות