אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
הכירו את 11 הסטארט-אפים שעלו לגמר תחרות הפודטק

ועידת כלכליסט

הכירו את 11 הסטארט-אפים שעלו לגמר תחרות הפודטק

בחירת המהלך החדשני הבא בתעשיית המזון של כלכליסט בשיתוף תנובה הגיעה לשלב הגמר. חברות הסטארט-אפ הן מתחום טכנולוגיית מזון, טכנולוגיה בחקלאות, בריאות, אופטימיזציה בשרשרת אספקה וחדשנות בשיווק

08.10.2019, 12:12 | נעמי צורף
בחירת המהלך החדשני הבא בתעשיית המזון של תנובה בשיתוף כלכליסט מגיעה לשלב המסכם. צוות השופטים ומשרד רואי החשבון KPMG סומך-חייקין המלווה את התחרות, בחרו מתוך עשרות פניות את 11 הסטארט־אפים המובילים שיציגו באירוע הגמר הנושאים בהם התמקדה התחרות הם טכנולוגיית מזון, טכנולוגיה בחקלאות, בריאות, אופטימיזציה בשרשרת אספקה וחדשנות בשיווק.

לפרטים המלאים של ועידת הפודטק לחצו כאן

ואלו הן אחד-עשר החברות שעולות לגמר:

1. DayTwo

צוות DayTwo צוות DayTwo צוות DayTwo

חברה מובילה בתחום הרפואה המדייקת המבוססת על מיקרוביום. החברה מפתחת פתרונות תזונה, אבחון וטיפול בהתאמה אישית תוך שימוש בבינה מלאכותית ו-Machine learning. החברה מחזיקה במסד הנתונים הגדול ביותר בעולם על חיידקי מעיים, המהווה את הפלטפורמה לאבחון וטיפול רפואי מדויק במחלות מטבוליות ואחרות.

DayTwo נוקטת בשיטת "מזון כתרופה" ומתאימה תפריט אישי למטופלים על פי תכונותיהם הקליניות והאישיות. המוצר הראשוני של החברה מאפשר שליטה גליקמית וממוקד לאנשים עם סוכרת מסוג 2 ומסייע לאזן את רמות הסוכר בדם, להוריד את ה- HbA1C ולרדת במשקל. מוצרי ההמשך של החברה יכוונו גם לספורטאים (שיפור ביצועים) וגם לתזונה מונעת.

יזמים: ליהיא סגל

גיוסים: 31 מיליון דולר

משקיעים: Marius Nacht, aMoon, Seventure, J&J, Ofek Ventures

2. Tamiz

 

 , צילום: shutterstock צילום: shutterstock  , צילום: shutterstock

 

החברה מייצרת גבינות ומוצרי חלב על בסיס צמחי ללא חלב וללא סויה, על בסיס טכנולוגיה וכימיה מתקדמות. מוצרי החברה מבוססים על שקדים ומספקים אלטרנטיבה בריאה וטעימה למוצרי חלב לטבעוניים כמו גם לרגישים ללקטוז. ניתן למצוא מוצרים ראשוניים של Tamiz בחנויות הטבע בישראל. כיום מיוצרים שלושה קווי מוצרים: משקאות (יוגורט), ממרחים וגבינות רכות (לבנה, קוטג') וגבינות קשות (סגנון צרפתי). כל המוצרים מיוצרים במפעל החברה בתהליכים יעילים וזולים וחיי המדף של המוצרים עומדים על בין 3-4 שבועות.

יזמים: תמי שטיינפלד

גיוסים: 100 אלף דולר

3. YORAN Imaging

אילוסטרציה, צילום: בלומברג אילוסטרציה | צילום: בלומברג אילוסטרציה, צילום: בלומברג

החברה מציעה פתרון חדשני בתחום בקרת איכות המוצר, הנוגע באופן ספציפי לבקרת אטימה בחום. החברה פיתחה מערכת בדיקה מקוונת עבור חבילות אטומות חום שאינה פולשנית ואינה גורמת להאטת ייצור, וזאת בניגוד המדגמית וההרסנית הקיימת היום. הבדיקה מתועדת ותאפשר בעתיד ניתוח נתונים לצרכי צפיית תקלות.

יזמים: ערן סינבר

גיוסים: 1.5 מיליון דולר

משקיעים: משקיעים פרטיים

4. Equinom

 , צילום: בלומברג צילום: בלומברג  , צילום: בלומברג

חברה לגידול זרעים המשתמשת ברצפי DNA ואלגוריתמים ליעול תהליך הרבייה. הזרעים מותאמים לתעשיית המזון העולמית, בעלי אחוז חלבון גבוה יותר (בכ-30-50 אחוז מעל ריכוז החלבון המקובל בתעשייה), בעלי תכונות פונקציונליות מותאמות לאפליקציות מזון שונות ובעלי ערכים בריאותיים גבוהים יותר.

הטכנולוגיה של Equinom מאפשרת גידול קרוב יותר אל נקודת הצריכה ובכך ניתן להגיע אל השוק מהר יותר עם מוצר איכותי יותר, עקבי ברמתו ובעל שווי שוק מקסימלי. הטכנולוגיה מתאימה לכל סוג זרע וכיום מתמקדת החברה בשומשום, אפונה, חומוס וסויה.

יזמים: גיל שליו, איתי דנה

גיוסים: 10.25 מיליון דולר

משקיעים: fortisimo, hazera 1939, dan danzinger and roquette

5. N.R. Soos Technology

   , צילום: שאטרסטוק צילום: שאטרסטוק    , צילום: שאטרסטוק

החברה מפתחת טכנולוגיה לשינוי מין בעוברי תרנגולת, זאת במטרה לאפשר לתעשיית הביצים להקטין את היקפי פרקטיקת ההשמדה של 7.5 מיליארד זכרים, להגדיל משמעותית את תפוקת המטילות לכל תא הדגרה ולשפר את שיעורי הרווחיות התפעולית במדגרות מסחריות.

הפתרון בנוי מתוכנה, מערכת סנסורים ותא הדגרה, המפעילים פרוטוקול הדגרה ששולט על הלחות, הטמפרטורה, רמות ה-CO2 וגלי הקול המופעלים במדגרה. פרוטוקול ההדגרה של Soos משפיע על תהליך התפתחות המין בעוברי תרנגולות ומאפשר להפוך זכרים גנטיים לנקבות פונקציונליות שמטילות ביצים. החברה ביצעה ניסויים במדגרות תעשייתיות והפיקה 60% נקבות בניסויים חוזרים.

יזמים: יעל אלטר

גיוסים: 1.8 מיליון דולר

משקיעים: Takwin, Mikal, SIBF, Alon Gozlan

6. Verstill

אילוסטרציה, צילום: גדי קבלו אילוסטרציה | צילום: גדי קבלו אילוסטרציה, צילום: גדי קבלו

החברה משלבת חדשנות טכנולוגית בשלבי הזיקוק והיישון בתהליכי הייצור של משקאות אלכוהוליים ובכך מביאה לייצור משקאות אלכוהוליים איכותיים במהירות ובעלות נמוכה.

ורסטיל פיתחה טכנולוגיה המאפשרת שליטה מלאה על פרופיל הטעם של המוצר והפחתה של 70%בעלויות הייצור הכוללות של תזקיקי אלכוהול. הטכנולוגיה מאפשרת לייצר בדוד אחד מספר סוגי וויסקי ומשקאות אלכוהוליים. בנוסף, פיתחה טכנולוגיה שמאיצה תהליכי יישון טבעיים, שמצמצמת את זמן היישון המסורתי של ויסקי ותזקיקים אחרים וחוסכת עד 90% מעלות אחזקת המלאי.

יזמים: מתן אנבי, יחיאל בן צבי, ליאור ליבמן

גיוסים: 550 אלף דולר

משקיעים: Company Foundesrs, Alex Haruni (Dalton winery), Termaips Technologies. F&F, other professional

7. Zero Egg

  

חביתה , צילום: Daniel Patterson חביתה | צילום: Daniel Patterson חביתה , צילום: Daniel Patterson

החברה פיתחה נוזל ביצה טבעוני באמצעותו ניתן להכין חביתות, עוגות ודברי מאפה ורטבים, כמו מיונז טבעוני. הצורך להחליף ביצה מן-החי מגיע הן מהצרכנים המחפשים אחר מוצרים טבעוניים והן מתעשיית המזון אשר מעוניינת בתחליפי ביצים ממניעים אחרים: פתוגניות (סלמונלה, התפרצות שפעת העופות), אלרגניות, שינוע ואיחסון נוזלי ביצים, תנודתיות גבוהה של מחירי הביצים. לטענת זירו אג המוצר שהיא יצרה יכול להביא לשינוי גלובלי ולאפשר לצרכנים לצרוך מוצרים טבעוניים, טעימים ומזינים מבלי לפגוע בבעלי החיים ובסביבה. בנוסף, המוצר של זירו אג בעל ערכים תזונתיים גבוהים וללא כולסטרול.

יזמים: לירון נמרודי, עמיאל דוד, ד"ר תמי מירון, יעל פוליקר

גיוסים: 1.05 מיליון דולר

משקיעים: TheKitchen hub + New Crop Capital

8. Phytolon

 

 , צילום: מכון ויצמן צילום: מכון ויצמן  , צילום: מכון ויצמן

החברה מציעה תחליפים טבעיים, בריאים ואיכותיים לשוק צבעי המזון. המוצרים חסכוניים ומציעים מגוון רחב של צבעים. Phytolon משתמשת בטכנולוגיה מבוססת מחקר של מכון ויצמן, המשתמשת בבטאלאינים חומרים טבעיים חסרי טעם. הטכנולוגיות הקיימות בשוק כיום יודעות להפיק חומרי צבע רק מסלק, גזר וכורכום, וגם זאת כאבקה, בדרך המחייבת ניצול של כל הצמח, תהליך יקר ולא אפקטיבי. לעומת זאת, Phytolon מפיקה את כל הצבעים בצורה טהורה וללא תלות בצמחים.

את Phytolon מובילים ביו-טכנולוגים מיומנים ומהנדסי מזון בעלי ניסיון נרחב בתעשייה. היא נהנית מליווי של חממת Trendlines ודירקטוריון בעל ניסיון רב. ממציאי הטכנולוגיה – פרופ' אסף אהרוני וד"ר גיא פולטורק ממכון ויצמן.

יזמים: ד"ר חלים ג'וברן, ד"ר טל זלצר ושרון לייבויץ  

9. TIPA Compostable Packaging

 

דפנה ניסנבוים , צילום: עדי אורני דפנה ניסנבוים | צילום: עדי אורני דפנה ניסנבוים , צילום: עדי אורני

החברה מפתחת ומייצרת פתרונות אריזה גמישים ומתכלים בעזרת פולימרים קומפוסטיביליים אשר הופכים לקומפוסט בתוך חודשים בודדים בתוך קומפוסטר. האריזות של TIPA בעלות תכונות פונקציונליות דומות לאריזות קונבציונליות (גמידות, שקיפות, חוזק, הדפסה וכ') אך עם התכונות המתאימות להתפרק בסוף החיים בדיוק כמו אשפה אורגנית ביתית.

הרעיון של TIPA הוא לתת פיתרון חלופי לאריזות פלסטיק חד-פעמיות גמישות שקיימות זה עשרות שנים ומהוות גורם פלסטי מזהם חמור למאות שנים קדימה במטמנות, באוקיינוסים ובטבע. האריזות של TIPA מתאימות להחליף מגוון שימושים מאריזות למזון טרי, חטיפים, גבינות קשות ובשר ועד לאריזות למגזינים ובגדים.

יזמים: דפנה ניסנבאום וטל נוימן

גיוסים: 24 מיליון דולר

משקיעים: Horizons Ventues, Blue Horizon Ventures, Triodos Organic Growth Fund Chestnut Holdings, GreenSoil Investments

 

10. AGRI IOT GROUP LTD

 , צילום: שאטרסטוק צילום: שאטרסטוק  , צילום: שאטרסטוק

החברה פתחה טכנולוגיה המאפשרת לזהות את רמת החנקן בצמח דרך מצלמה של מכשיר נייד ובכך לחסוך לחקלאים כ-10%-20% בעלויות הדישון. החברה פיתחה אפליקציה שמאפשרת לזהות חנקן בשישה גידולים: חיטה, תירס, עגבניות, פלפל חסה וגזר עם רמת דיוק של חנקן מעל 90 אחוז בהשוואה לבדיקות מעבדה כימיות, ושל אשלגן ופוספט ברמת דיוק של בין 70-80 אחוז ביחס לבדיקות מעבדה. הפתרון של החברה אינו דורש סנסור לניתור, אלא מבצע את הניתוח על בסיס תמונה בלבד של הצמח ושימוש ב- AI.

יזמים: אסף סופה

גיוסים: מיליון דולר

משקיעים: משקיעים פרטיים

11. Kinoko-Tech

  

פטריות, צילום: Yang Lab פטריות | צילום: Yang Lab פטריות, צילום: Yang Lab

החברה מייצרת מוצרי מזון המבוססים על תחליף חלבון טבעוני שעשוי מרקמת פטריות אכילה הנקראת mycelium, הצומחת על קטניות ודגנים. לחלבון הטבעוני יש מרקם וטעם דמוי בשר. החברה פיתחה מערכת גידול בת קיימא וידידותית לסביבה לייצור מגוון רב של מוצרים טעימים. כל מוצרי החברה הינם נטולי אלרגנים, ללא גלוטן, ללא כולסטרול ו- non-GMO.

יזמים: ד"ר דריה פלדמן, הדר שוחט ויסמין רביד

השופטים באירוע חצי גמר: מנכ"ל תנובה אייל מליס, פרופ' מרסל מחלוף דיקנית הפקולטה להנדסת ביוטכנולוגיה ומזון בטכניון, ד"ר עינב קליגר חברת סגל ומרצה בחוג למדעי המזון במכללה האקדמית תל חי, גיל מירון שותף בקרן פיניסטר, אורן אבראשי מנהל החדשנות בטמפו ותמר מורג-סלע שותפה בכירה ומרכזת תחום זכויות מטפחים, אגרוטק ופודטק בקבוצת ריינהולד כהן ועידית בלאנק-ורול שותפה וראש מחלקת מזון ופודטק ב-KPMG סומך חייקין המשמשת כרו"ח מלווה של התחרות.

תגיות