אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
לבנקים בשוויץ נמאס מהריבית השלילית והם יגבו תשלום מלקוחות עשירים צילום: בלומברג

לבנקים בשוויץ נמאס מהריבית השלילית והם יגבו תשלום מלקוחות עשירים

הריבית השלילית על הפקדונות במדינה אמורה לעודד לקיחת הלוואות והמרצה של הכלכלה, אך מדיניות זו מהווה נטל על הבנקים שמתקשים לייצר רווח; לפיכך, קרדיט סוויס ו-UBS יחילו עמלות על חשבונות של מעל שני מיליון פרנקים

20.10.2019, 22:46 | שירות כלכליסט

במקום לשלם ריבית על פקדונות, הבנקים השוויצריים מתחילים לגבות תשלום מלקוחות עשירים עבור שמירת כספם. כך לפי סקירה המתפרסמת ב-CNN.

קראו עוד בכלכליסט

קרדיט סוויס הודיע שלשום (ו') שהבנק יחיל עמלה של 0.75% על חשבונות של מעל שני מיליון פרנקים שווייצריים (שני מיליון דולר). משמעות הדבר היא שאם לקוח פרטי או עסק כלשהו יחזיקו בבנק שלושה מיליון פרנקים במשך שנה אחת, הם יצטרכו לשלם 7,500 פרנקים לבנק. עבור לקוחות עסקיים שמחזיקים למעלה מ-10 מיליון פרנק, העמלה תעלה ל-0.85%. השינוי ייכנס לתוקף עבור לקוחות תאגידיים ב-15 בנובמבר, ועבור לקוחות פרטיים ב-1 בינואר.

קרדיט סוויס, צילום: בלומברג קרדיט סוויס | צילום: בלומברג קרדיט סוויס, צילום: בלומברג

המדיניות יוצאת הדופן היא הוצאה של שיעורי ריבית נמוכים ברמה היסטורית. השיעורים שליליים (0.25%-), שנהוגים בשווייץ מאז 2015, וב-19 מדינות בהן מונהג היורו - מאז 2014, אמורים לעודד נטילת הלוואות ולהמריץ את הכלכלה. אך המדיניות המוניטרית הזו מהווה נטל על הבנקים המקומיים, ומקשה עליהם לייצר רווחים מהלוואות ומשכנתאות, ומאלצת אותם לשלם על הפקדת רזרבות שמצטברות אצלם בבנקים המרכזיים.

לכן כעת, בשעה שלשיעור הריבית השלילי אין סוף ראה לעין, הבנקים השוויצריים המתוסכלים מעבירים חלק מהנטל ללקוחותיהם העשירים ביותר. UBS, שהשיק עמלות פיקדון עבור לקוחות תאגידיים גדולים ב-2015, הודיע ביולי שגם הוא ינקוט בגישה דומה. עמלה בסך של 0.75% על חשבונות של מעל שני מיליון פרנק שמוחזקים בבנק בשווייץ תיכנס לתוקף בנובמבר. הבנק גם יוריד את הרף עבור העמלה בשיעור 0.6% שהוא גובה על חשבונות ביורו למעל 500 אלף יורו, ירידה לעומת רף של מיליון יורו עד כה.

"התנאים בשוקי המט"ח וההון עדיין מאוד מאתגרים", כך מסר UBS בנוגע למהלך.

תגיות

10 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

9.
כמה הסברים למי שלא מבין למשל מספר 3, 8
אם העשירים יעבירו כספם לבנק אחר אך ישאירו את הכסף במטבע םרנק שוויצרי אז הבנק החדש יתחיל להפסיד, ותשובה למספר 8: דמי ניהול בבנק נגבים כל מניות בהחזקה ישירה בלבד ולא על מזומן בעובר ושב, על השקעה בקרנות הבנק גובה מהקרנות עמלת הפצה.
דור  |  21.10.19
6.
ריבית האינפלציה הם מנועי הכלכלה
כסף הוא מוצר לכל דבר ומי שקונה כסף צריך לשלם על זה. האינפלציה מנגד, שוחקת את מי שאינו משקיע את הכסף שלו בכלכלה. כך, כסף שהמדינה מנפיקה (המוצר) נהנה מתנועה (אירועי מס) בעלי ההון מלווים את העודף למי שצמא לו, והמלווים מתייעלים כדי להיות רווחיים. ריבית שלישית היא למעשה על כל הכלכלה ומדובר בפלסטר לבעייה רצינית אחרת. ראו מה קרה למחירי הנדלן בישראל מאז שהכסף ניהיה זול והציבור ספג הפסדים ותספורות בשוק ההון
סריי  |  21.10.19
לכל התגובות