אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
חברת Otoma של ראובן בן מנחם גייסה 8 מיליון דולר צילום: מוקי שוורץ

חברת Otoma של ראובן בן מנחם גייסה 8 מיליון דולר

החברה פיתחה פיתרון לאוטומציה של בדיקות תוכנה עבור מוסדות פיננסיים, שמאפשר לצמצם סיכוני תקלות והשבתות במערכות בנקאיות. את סבב הגיוס הובילו הקרנות מונטה ו-New Era

22.10.2019, 12:02 | מאיר אורבך

חברת הפינטק הישראלית אוטומה (Otoma) גייסה כ-8 מיליון דולר בהובלת קרן Moneta VC וקרן New Era Capital Partners, ולצדן ClalTech והמשקיעים הקיימים.

קראו עוד בכלכליסט

אוטומה מפתחת מערכות לאוטומציה של בדיקות תוכנה עבור מוסדות פיננסיים, ומספקת פתרונות להטמעה יעילה ומהירה של מערכות תוכנה. המוצרים שלה נשענים על כלי AI ומסוגלים להוריד משמעותית עלויות וסיכונים ביישום חידושי מערכות פיננסיות. סבב הגיוס ישמש את החברה להרחבת פעילות המו"פ שלה ולגיוס אנשי שיווק ומכירות בארה"ב ובאירופה.

החברה הוקמה ב-2016 בידי המנכ"ל צחי יניב וראובן בן מנחם, מייסד חברת פאנדטק. היא מעסיקה כ-20 עובדים בתל אביב ובוורשה. לאחרונה סיימה אוטומה בהצלחה פיילוט עם בנק אמריקאי מוביל, בעקבותיו רכש הבנק את מוצריה. בשיחה עם כלכליסט סיפרו בן מנחם ויניב על פעילות אוטומה, והתחרות עם ענקיות מחשוב בתחום - אקסנצ'ר ואינפוסיס העולמיות, וחברות בישראל כמטריקס ואחרות.
ראובן בן מנחם, צילום: מוקי שוורץ ראובן בן מנחם | צילום: מוקי שוורץ ראובן בן מנחם, צילום: מוקי שוורץ

"באנו לפתור את אחת הבעיות הקשות ביותר בעולם המחשוב של מערכת הבנקאות, ההטמעה והיישום", סיפר יניב. "אנחנו מתמקדים כיום בעולם של מערכות העברות הכספים". בתחילת דרכה של אוטומה, חשבו המייסדים לנסות לפתח מערכת לתחום כוח האדם; "מהר מאוד החלטנו לחזור לתחום שבו יש לנו קשרים וידע והשארנו את הידע שבנינו לחברה אחרת של ראובן. כיום כל תוכנה שצריך להטמיע בבנק עוברת תהליך ארוך ומייגע. בבסיס הפיתרון שלנו עומד מאגר מידע עסקי שמתאר את המערכת שהולכים להטמיע", אמר.

איך לשכנע את הבנק שהוא צריך דווקא את פתרון הפינטק שלך מייסדי סטארט-אפים פיננסיים ובכירים בתחום הבנקאות חשפו טיפים שיעזרו ליזמי פינטק לעבור משלב הרעיון לשלב ההצלחה. בין העצות המרכזיות: להשקיע באנשי שיווק ומכירות איכותיים, להתאמץ להמציא מחדש את הגלגל ולא להסתפק בחלופה זולה לפתרון קיים רעות שפיגלמן ורפאל קאהאןלכתבה המלאה

בן מנחם, שמכהן כיו"ר אוטומה, סיפר שרוב זמנו בחברה מוקדש לשתי פעילויות: אסטרטגיה ומכירות. "פאנדטק היתה בית תוכנה שפיתח אפליקציות. כאן אני מפתח טכנולוגיה ולא רק אפליקציה, הרבה בינה מלאכותית מעורבת כאן ולכן התוכנה היא יותר מורכבת ומביאה ערך יותר גבוה", סיפר. "אנשים שהיו בתחילת דרכם בפאנדטק הם כיום בתפקידים בכירים בגופים שמכרנו להם, אני מרגיש שאני משחק במגרש הביתי שלי".

פאנדטק היתה חברה בבעלות איי די בי שעסקה בתחום העברות הכספים; ב-2011 מכרה אי.די.בי את השליטה בחברה לקרן ההשקעות האמריקאית GTCR, ב-400 מיליון דולר. בן מנחם גרף הכניס כתוצאה מהמכירה כ-12 מיליון דולר. כשלוש שנים לאחר מכן נמכרה החברה שוב לחברה הקנדית D+H ב-1.25 מיליארד דולר. בן מנחם ליווה את החברה עד לאחר המיזוג שלה עם החברה הקנדית ולאחר מכן שמר על קשר איתה ועם השוק הפיננסי, הן בהשקעות והן בפיתוח של חברות נוספות. את יניב הכיר עוד מהשירות הצבאי, והאחרון מונה למנהל הסניף הישראלי של פאנדטק.

צחי יניב, צילום: ריקי לויסמן צחי יניב | צילום: ריקי לויסמן צחי יניב, צילום: ריקי לויסמן

"התוכנה של פאנדטק הותקנה ביותר מאלף בנקים בעולם ו-50 מתוך 70 הבנקים הגדולים ביותר", המשיך בן מנחם. "ההטמעה שלה היתה יקרה, היא קיבלה עדכונים כל חצי שנה וכל עדכון היה תהליך מורכב ומסוכן מבחינה של תקלות. אנחנו מלווים את התוכנה תוך כדי תהליך הייצור וההתקנה אצל הלקוח, בדיקות שהמערכת מתפקדת נכון בכל הבדיקות וליווי של פעולת המערכת במהלך חייה", סיפר.

לוקחים אחריות על ההטמעה

"מרבית יצרני התוכנה לא רוצים לקבל אחריות על תהליך ההתקנה שטעות בו יכולה להביא לנזק כספי עצום לבנק ואף לפגיעה ברישיון העיסקי שלו", סיפר יניב. "אנחנו רוצים להחליף חברות כמו אינפוסיס ואקסנצ'ר שעושות בקרת התקנה בצורה ידנית. כאשר הפעילות נעשת בצורה כזו, ההטמעה לא מסוגלת לספק כיסוי לכל הפעילות שלה ולכן מערכות כאלו עולות עם המון תקלות. המערכת האוטומטית שלנו מצליחה להגיע לאחוז כיסוי גבוה משמעותית".

אדורם געש, שותף מייסד בקרן מונטה מסר: "כקרן המתמחה בהשקעות פינטק, מונטה קפיטל גאה להוביל את סבב הגיוס באוטומה. היזמים זיהו שינוי מהותי בשוק הבנקאות העולמי ופיתחו פיתרון טכנולוגי מורכב העונה לצורך זה. עידן הבנקאות הדיגיטלית מחייב מוסדות פיננסים ברחבי העולם להטמיע טכנולוגיות וגרסאות חדשות בקצב גבוה בהרבה משנדרשו בעבר, ואת זה בדיוק מאפשרת הטכנולוגיה של אוטומה".

גידי ארגוב, שותף מנהל בקרן ניו ארה, מסר: "קרן ניו ארה תומכת באוטומה מימיה הראשונים ובגלל אמונתנו בחברה החלטנו הפעם להוביל את הסיבוב ביחד עם קרן מונטה. החברה פיתחה פלטפורמה פורצת דרך שמאפשרת לבנקים ותאגידים פיננסיים לשדרג את התוכנה הבסיסית שלהם בצורה שמאפשרת הפחתה משמעותית של כוח אדם ותוך שימוש בבינה מלאכותית שמאפשרת למערכת ללמוד ולהשתפר מעצמה".

דניאל שנער, מנכ"ל כללטק, מסר: "אנו שמחים להמשיך ולתמוך בראובן בן מנחם ובצחי יניב, עימם אנו משתפים פעולה יותר מעשור במספר חברות. לאחר שבנו את פאנדטק – אחת החברות המצליחות שיצאו מישראל, הם מביאים לידי ביטוי את הניסיון, הקשרים והכישורים שלהם לפתרון בעיה משמעותית בתעשייה ענקית שהם מכירים היטב".  

תגיות