אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
דו"ח: בתוך חמש שנים יוכפל מספר הפאנלים הסולאריים בבתים ל-100 מיליון גגות צילום: שאטרסטוק

דו"ח: בתוך חמש שנים יוכפל מספר הפאנלים הסולאריים בבתים ל-100 מיליון גגות

על פי סוכנות האנרגיה הבינלאומית, התפוקה הגלובלית של אנרגיה בת-קיימא צפויה לעלות בין 2019 ל-2024 בשיעור של 50%. עם זאת, קצב הגידול עדיין נמוך משמעותית מהדרוש על מנת לעמוד ביעדים שנקבעו באמנת פריז, במטרה להגביל את ההתחממות הגלובלית ל-1.5 מעלות צלזיוס

22.10.2019, 12:18 | עומר כביר

התפוקה הגלובלית של אנרגיה בת-קיימא צפויה לעלות בין 2019 ל-2024 בשיעור של 50%, בעיקר בזכות גידול צפוי בהתקנה של פאנלים סולאריים בבתים פרטיים, בניניי משרדים ומתקנים תעשיתיים – כך לפי דו"ח של סוכנות האנרגיה הבינלאומית (International Energy Agency, IEA) שפורסם אתמול. עם זאת, קצב הגידול עדיין נמוך משמעותית מהדרוש על מנת לעמוד ביעדים שנקבעו באמנת פריז, במטרה להגביל את ההתחממות הגלובלית ל-1.5 מעלות צלזיוס.

קראו עוד בכלכליסט

פאנל סולארי בדרום אפריקה, צילום: בלומברג פאנל סולארי בדרום אפריקה | צילום: בלומברג פאנל סולארי בדרום אפריקה, צילום: בלומברג

לפי הדו"ח, עד 2024 תגדל התפוקה העולמית ממקורות אנרגיה מתחדשים ב-1,200 ג'יגה-וואט, כמות השווה ליכולת הפקת האנרגיה של ארה"ב כיום. חלקה של אנרגיה בת-קיימא בתפוקה העולמית יגדל ב-26% היום ל-30% ב-2024. המאמצים להתמודד עם משבר האקלים באיחוד האירופי ובארה"ב שיחקו תפקיד משמעותי בתחזית הגבוהה, אך סין צפויה להוביל את הדרך בהשקת פרויקטי אנרגיה סולארית ואנרגיית רוח.

את הגידול תדחוף עלייה בהפקת אנרגיה ממקורות סולאריים, שתספק 60% מהעלייה. זאת, הודות לירידה צפויה במחיר בשיעור של בין 15% ל-30%. מספר הפאנלים הסולארים בבתים עתיד להכפיל את עצמו ולהגיע ל-100 מיליון גגות ב-2024, כאשר הגידול החד ביותר ביחס לגודל אוכלוסייה יירשם באוסטרליה, בלגיה, קליפורניה, הולנד ואוסטריה. עם זאת, גם אחרי גידול זה רק 6% מהגגות בעולם יהיו מכוסים בפאנלים סולאריים, כך שפוטנציאל הצמיחה יישאר משמעותי במיוחד.

הזינוק המואץ צפוי להגיע אחרי שבשנה שעברה נרשם קיפאון בתפוקת האנרגיה ממקורות מתחדשים, לראשונה מזה שני עשורים של צמיחה. ואולם, לדברי מנהל IEA, ד"ר פאתיח בירול, גם הגידול הצפוי אינו מספיק. "אנרגיה בת-קיימא היא כבר מקור החשמל השני בגודלות בעולם, אבל פריסתה צריכה להיות מהירה יותר אם אנחנו רוצים לעמוד ביעדים ארוכי הטווח של משבר האקלים ואיכות האוויר", הוא התריע בהודעה לעיתונות. לדברי בירול, יש צורך לצלוח שלושה אתגרים על מנת להאיץ את הפריסה של מקורות אנרגיה מתחדשים: אי-ודאות רגולטוריות, סיכוני השקעה גבוהים ואינטרגציה של מערכות סולאריות ורוח.

תגיות