אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
נסגר: סופטבנק משתלטת על חברת WeWork, נוימן יפרוש

נסגר: סופטבנק משתלטת על חברת WeWork, נוימן יפרוש

לפי דיווח של הוול סטריט ג'ורנל, נסגרו פרטי הסכם ההשתלטות: חברת ההשקעות היפנית תשלם למייסד אדם נוימן 1.7 מיליארד דולר - והוא יעזוב את דירקטוריון החברה; העסקה משקפת לחברת חללי העבודה המשותפים שווי של 8 מיליארד דולר

22.10.2019, 15:46 | שירות כלכליסט

סופטבנק משתלטת על WeWork: לפי דיווח של הוול סטריט ג'ורנל מהיום (ג'), המייסד אדם נוימן יפרוש מדירקטוריון חברת חללי העבודה המשותפים, לאחר שלפני כחודש פרש מתפקיד המנכ"ל.

חברת ההשקעות היפנית תשלם לנוימן קרוב ל-1.7 מיליארד דולר, לפי החלוקה הבאה: נוימן ימכור לסופטבנק מניות WeWork שברשותו בהיקף של מיליארד דולר (כחלק מהצעת רכש כוללת בסך 3 מיליארד דולר שתוצע לכלל העובדים); בנוסף, הוא יקבל דמי ייעוץ בסך 185 מיליון דולר; ולבסוף, סופטבנק תעמיד לרשותו של נוימן אשראי בסך 500 מיליון דולר. העסקה משקפת לחברה שווי של 8 מיליארד דולר. עם זאת, נוימן ימשיך לשמור על אחזקה מסוימת בחברה וישמש כמשקיף בדירקטוריון ללא זכויות הצבעה. לפי רויטרס, דירקטוריון WeWork אישר את ההצעה של סופטבנק.

קראו עוד בכלכליסט

אדם נוימן ומסיושי סון אדם נוימן ומסיושי סון אדם נוימן ומסיושי סון

לפי דיווח שפורסם אתמול ברויטרס, כלל האחזקות של סופטבנק עומד על כשליש ממניות WeWork והיא צפויה עתה לעלות לשיעור של 60% עד 80% ממנה.

ההנפקה שבוטלה 

בחודש שעבר בוטלו תוכניות החברה לצאת בהנפקה ראשונית לציבור, לאחר שתשקיף שפורסם באוגוסט חשף הפסד גדול של 900 מיליון דולר בחצי השנה הראשונה של 2019 ועורר דאגות בקרב משקיעים על שוויה המנופח של החברה והתנהלותה התאגידית.

WeWork הוקמה ב-2010 והוערכה על ידי סופטבנק ב-47 מיליארד דולר מוקדם יותר השנה. הנפקתה הציבורית בניו יורק בוטלה, כאמור, בשל חשש המשקיעים מהערכת השווי המנופחת שלה. הערכה זו ירדה מתחת ל-20 מיליארד דולר, ובהמשך ל-10 מיליארד דולר, נוימן התפטר תחת לחץ, מה שהטיל צל כבד על החברה ואף חששות כי היא נמצאת בסכנה לפשיטת רגל כבר בחודש נובמבר הקרוב. מצב זה הדאיג את הבנקים המלווים את החברה, ובראשם ג'יי.פי מורגן, והם אף תכננו מהלך של מימון מחדש לחברה. בסך הכל נחתך שוויה של החברה ב-39 מיליארד דולר ל-8 מיליארד דולר כיום.

 

לפי רויטרס, WeWork הפסידה 1.9 מיליארד דולר ב-2018 ושרפה 2.36 מיליארד דולר במזומנים בחצי השנה הראשונה של 2019. בשבועות האחרונים סוכנויות הדירוג S&P ופיץ' חתכו את דירוג האשראי של החברה עמוק לתוך טריטוריית זבל בעוד שאג"ח החברה נסחרות בשיא שלילי.

בנוסף פורסם כי בכוונתה לפטר עובדים רבים עוד השנה, כשלפי חלק מההערכות מדובר בלפחות 2,000 משרות, כולל בחטיבות העסקיות. מדובר ב-16% מכוח העבודה של החברה המונה 12,500 עובדים, נכון ליוני.

משרדי החברה בתל אביב, צילום: אוראל כהן משרדי החברה בתל אביב | צילום: אוראל כהן משרדי החברה בתל אביב, צילום: אוראל כהן

התנהלותו הבעייתית של נוימן

בנוגע לנוימן, שהביע בעבר את רצונו להיות הטריליונר הראשון בעולם, הרי שבתקופה האחרונה נשמעה ביקורת קשה על התנהלותו האישית בחברה ותחקיר של וול סטריט ג'ורנל חשף פרטים עליה. למשל, הוא השאיר בעבר קופסה מלאה במריחואנה במטוס פרטי שהטיס אותו ואת חבריו לחופשה, כתוצאה מכך לא אפשר לו בעל המטוס להשתמש בו בטיסה חזרה לניו יורק. בנוסף, אשתו רבקה "הורתה לפטר לא מעט עובדים לאחר שפגשה בהם למספר דקות בלבד, בטענה שאינה אוהבת את האנרגיה שלהם".

באירוע ב-2016 הוא הפתיע את העובדים בחברה עם מגשי טקילה (המשקה האהוב עליו) והופעה של דארל מקדניאלס מ- Run-DMC, זאת שבועות ספורים לאחר שפיטר 7% מכוח האדם.

שוויו האישי של נוימן צנח מ-4.1 מיליארד דולר ל-600 מיליון דולר, כך העריך לאחרונה מגזין פורבס שהוציא אותו מרשימת המיליארדרים שלו.

לצד החדשות הפסימיות המגיעות לאחרונה מכיוונה של החברה, בכיר בנאסד"ק הביע היום תקווה כי WeWork דווקא תצא להנפקה. סגן היו"ר, אדוארד נייט, אמר בשיחה בוועידת הפינטק באבו דאבי, כי הוא "שורי" על החברה לטוח הארוך. לדבריו, "אנו מקווים שלבסוף היא תירשם להנפקה בנאסד"ק".

תגיות