אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
הכישלון ב-WeWork יביא למחיקת ערך של 5 מיליארד דולר לפחות בשווי סופטבנק צילום: בלומברג

הכישלון ב-WeWork יביא למחיקת ערך של 5 מיליארד דולר לפחות בשווי סופטבנק

לפי בלומברג, ירידת הערך של אחזקות כמו חברת חללי העבודה המשותפים וכן אובר יפגעו בחברה היפנית; סופטבנק נאלצה השבוע להשתלט על WeWork; לטענת מודי'ס, המחיקה הצפויה היא בעלת אפקט "קטן יחסית", אך לא מן הנמנע שהמשך ההידרדרות יאלץ את החברה היפנית להגדיל את השקעותיה

25.10.2019, 09:29 | שירות כלכליסט

חברת סופטבנק עשויה למחוק לפחות 5 מיליארד דולר בעקבות ירידת ערך של כמה מאחזקותיה הגדולות ביותר, כולל WeWork ואובר טכנולוגיות, כך מדווחת סוכנות הידיעות בלומברג מפי מקורות המקורבים לחברה.

קראו עוד בכלכליסט

על פי בלומברג, סופטבנק שמנהלת את קרן Vision בשווי 100 מיליארד דולר, תודיע על המחיקה במסגרת דו"חות הרבעון השני שיפורסמו ב-6 בנובמבר. מניות סופטבנק איבדו עד 2.7% במסחר הבוקר בבורסת טוקיו.

אדם נוימן אדם נוימן אדם נוימן

חברת ההשקעות היפנית הסכימה השבוע להוציא יותר מ-10 מיליארד דולר על מנת להשתלט על WeWork, והכפילה בכך את השקעתה בחברת שיתוף חללי העבודה. השקעה זו משקפת לחברה שווי של 8 מיליארד דולר, לאחר שכבר הוערכה ב-47 מיליארד דולר לפני כמה חודשים. היא נמצאת בסכנה לחדלות פירעון, ביטלה את הנפקתה ומייסדה אדם נוימן הודח מתפקידו כמנכ"ל ומהדירקטוריון במסגרת ההסדר בו השתלטה עליה סופטבנק. נוימן יקבל פיצוי כולל בסך 1.7 מיליארד דולר בעקבות כך.

אנליסט מודי'ס מוטוקי ינאסה אמר שמחיקה בסך 5 מיליארד דולר היא בעלת אפקט "קטן יחסית" על תיק ההשקעות של סופטבנק, שעמד ביוני על 240 מיליארד דולר. מודי'ס אישרה את דירוג האשראי של סופטבנק והוא עמד על Ba1 ביום רביעי, דרגה אחת מתחת לדירוג השקעה. אך ינאסה הוסיף שלא ניתן לפסול את האפשרות שמצבה של WeWork ימשיך להידרדר. "סופטבנק עשויה להידרש להעביר עוד כספים כדי להציל את החברה", הוא אמר.

WeWork נטשה את תוכניותיה להנפקה בחודש שעבר, לאחר שהמשקיעים החלו להעלות סימני שאלה סביב הפסדיה הגדולים, קיימות המודל העסקי שלה והאופן בו היא מנוהלת. חילוצה של החברה מתבצע בעוד מנכ"ל סופטבנק, מאסיושי סון, מנסה לגייס 108 מיליארד דולר לקרן נוספת.

תגיות

9 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

9.
תמיד אותו הסיפור
מנהלי סופטבנק יעדיפו להשקיע עוד מליארדים מאשר להכיר בהפסדי העתק. זה תמיד אותו הסיפור. הכסף לא שלהם, אבל הבונוסים, שתלויים בביצועים זה כבר סיפור אחר. אז מה עושים? במקום להגיד טעינו, ולהכיר בעשרות מליארדים הפסד, שיורידו את ביצועי הקרן בספרים דרמטית, משקיעים עוד מליארדים. ההשקעה לא נרשמת כהפסד, ולכן לא משפיעה על הביצועים באותה המידה. את ההכרה בהפסד יעשה כבר מישהו אחר, עוד 5 או 10 שנים, אבל את הבונוסים לאורך אותן שנים לא יקחו מהמנהלים. זה סיפור שחוזר על עצמו כל הזמן, זה מובנה בשיטת התגמול.
זוכר גם זוכר  |  26.10.19
לכל התגובות