אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
הביקוש למתמחים מהמגזר הערבי בתעשיית ההייטק עלה השנה צילום: שקד חצרוני

הביקוש למתמחים מהמגזר הערבי בתעשיית ההייטק עלה השנה

התעשייה עדיין נמצאת במצוקת כוח אדם, וכעת נודע כי תוכנית שהפעילה הרשות להשקעות במשרד הכלכלה והתעשייה מ-2012, תפסה השנה תאוצה, וסייעה לכ-17 חברות שונות לקלוט לענפי ההייטק כ-229 מתמחים מהמגזר -בהיקף מענק של למעלה מ-24 מיליון שקל

27.10.2019, 16:03 | מאיר אורבך

תעשיית ההייטק נמצאת עדיין במצוקה משמעותית של גיוס עובדים, כאשר לפחות 10,000 משרות בתחום אינן מאויישות. כעת נודע כי תוכנית לגיוס מתמחים מהמגזר הערבי, אותה הפעילה הרשות להשקעות במשרד הכלכלה והתעשייה מאז 2012, תפסה תאוצה השנה.

קראו עוד בכלכליסט

בנוסף לחסר בעובדים, מנתונים שפורסמו השנה עולה כי שכר העובדים ממשיך לעלות ומעסיקים מציעים פחות משרות בתחום. התוכנית כוללת שני מקצים לשילוב מתמחים בהייטק, כאלה שמגיעים מיישובי המיעוטים: בראשון אושרו חמש בקשות - במסגרתן יקלטו 24 מתמחים בשוק ההייטק, בהיקף תקציבי של כ-2.2 מיליון שקל.  

במקצה השני אושרו עשר בקשות בהיקף תקציבי של כ-4.8 מיליון שקל, במסגרתן יקלטו כ-50 מתמחים חדשים, בעלות שכר ממוצעת של כ-15 אלף שקל. עד כה נקלטו 229 עובדים במסלולים אלה.

נחום איצקוביץ נחום איצקוביץ' נחום איצקוביץ

בשיחה עם כלכליסט אמר ד"ר נחום איצקוביץ מנהל הרשות להשקעות: "אנחנו מנסים להתמודד עם החסמים שיש כיום לעובדים שאינם מהקהילה הקרובה ביחד עם סטודנטים מהמגזר הערבי, נשים וגברים. המסלול שלנו מאפשר למעסיקים לקלוט עובדים ומתמרץ אותם לקלוט מסיימי שנה שלישית או סטודנטים לומדים. מי שעובר במסלול זה, מקבל כניסה טובה יותר לתעשיית ההייטק. מצאנו מסלול לשילובם של אנשים בעלי ידע תיאורטי ופתחנו בפני חברות ההיי טק מאגר נוסף של עובדים".

איצקוביץ אופטימי לגבי שנת התקציב הבאה, שעדיין לא ברור התקציב בה: "אנחנו מאמינים שזה נמצא בבסיס התקציב ונצליח לשכנע שזהו מסלול ראוי גם בשנת הכספים 2020". לפי התוכנית, שיעור התמיכה בשכרו של עובד במסלול עומד בשנת ההעסקה הראשונה על 40% מעלות שכרו ובשנה השנייה על 30% (שגדלים ל-40% בתנאים מסוימים).

בין האישורים שניתנו השנה נמנות חברת גליל סופטוור מנצרת (מענק בן כ-1.2 מיליון שקל לטובת 15 משרות, בנוסף ל-66 משרות ממקצים קודמים) שמספקת שירותי תוכנה לחברות הייטק גדולות; וחברת סיראג מב"ש שמתמחה בתוכנות בקרה ושליטה של רכיבי מערכות תעשייתיות (חמש משרות, ביותר מ-600 אלף שקל).

תגיות