אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
ביג משנה כיוון: נכנסת למגורים ולמשרדים צילום: evolve media

בלעדי לכלכליסט

ביג משנה כיוון: נכנסת למגורים ולמשרדים

הקבוצה מגוונת את פעילותה על רקע הטלטלות בענף הקניונים. נכנסה לשותפות בפרויקט משרדים בהוד השרון, בהמשך לפרויקט הכולל גם מגורים בקריית גת

28.10.2019, 06:50 | שלומית צור

קבוצת ביג, המחזיקה במרכזים מסחריים, פועלת לפיזור סיכונים ומרחיבה את פעילותה לתחום המגורים והמשרדים, כך נודע ל"כלכליסט". על רקע הטלטלות בשוק הקניונים ביצעה הקבוצה שני מהלכים לאחרונה: כניסה לשותפות בפרויקט משרדים בהוד השרון; ורכישת מגרש בשימושים מעורבים, כולל מגורים ומשרדים, בקריית גת.

ביג מרכזי קניות, שבשליטת האחים נפתלי ובניהול חי גאליס, חתמה בשבוע שעבר על הסכם שלפיו תיכנס כשותפה בפרויקט משרדים בהוד השרון עם קבוצת וייס, שבבעלות רוני וייס, וקבוצת סופרין, שבבעלות צחי סופרין. הפרויקט, בן 12 אלף מ"ר, מתוכנן לקום במגרש בן 3.6 דונם ברחוב החרש באזור התעשייה נווה נאמן. זאת לאחר שבתחילת ספטמבר זכתה שותפות וייס־סופרין במכרז שפרסמה רשות מקרקעי ישראל (רמ"י) לרכישת המגרש תמורת 27 מיליון שקל.

קראו עוד בכלכליסט

הדמיית פרויקט המשרדים בהוד השרון. ביג ווייס־סופרין יקימו במשותף את הפרויקט, צילום: evolve media הדמיית פרויקט המשרדים בהוד השרון. ביג ווייס־סופרין יקימו במשותף את הפרויקט | צילום: evolve media הדמיית פרויקט המשרדים בהוד השרון. ביג ווייס־סופרין יקימו במשותף את הפרויקט, צילום: evolve media

על פי ההסכם בין ביג ובין וייס־סופרין, החברות יקימו במשותף את הפרויקט, ישכירו אותו במלואו, ויחזיקו בו כנכס מניב. עלות הפרויקט, לרבות רכיב הקרקע, נאמדת ב־120 מיליון שקל. את ביג ייצג בעסקה עו"ד חנוך מורגנשטרן ממשרד סלומון ליפשיץ, ואת וייס־סופרין ייצגו בעסקה עורכי הדין שי עדולם ויוסי חלד.

באותו הרחוב מקימה קבוצת וייס־סופרין פרויקט משרדים נוסף במודל של קבוצת רכישה, ובו זכויות בנייה בהיקף 30 אלף מ"ר. כיום ממתין הפרויקט לקבלת היתר בנייה.

במהלך השנה האחרונה החלה ביג מרכזי קניות, שליבת פעילותה היתה הקמה וניהול של מרכזים מסחריים פתוחים, להרחיב את תחומי פעילותה אל תחומי נדל"ן מניב נוספים כגון משרדים ואף אל תחום הנדל"ן למגורים. זאת בדומה לחברות נוספות שבחרו לפזר סיכונים על רקע המציאות המשתנה בתחום המסחר והקניונים, והאתגרים שמציבה התרבות המתפתחת של הרכישות המקוונות.

כך למשל לפני כשנה זכתה ביג במכרז שפרסמה רשות מקרקעי ישראל לרכישת מגרש בשכונת כרמי גת בקריית גת תמורת 68 מיליון שקל. המגרש כולל זכויות בנייה ל־12 אלף מ"ר מסחר, 11 אלף מ"ר משרדים ו־76 יחידות דיור מוגן.

מנכ"ל ביג חי גאליס. מטמיעים את השינויים בהרגלי הצריכה מנכ"ל ביג חי גאליס. מטמיעים את השינויים בהרגלי הצריכה מנכ"ל ביג חי גאליס. מטמיעים את השינויים בהרגלי הצריכה

באמצע 2018 ביצעה ביג עסקה נוספת וחתמה בשותפות עם אשטרום על הסכם לרכישת מגרש צמוד לקניון בת ים שבבעלותן, הכולל זכויות בנייה ל־5,000 מ"ר משרדים ו־130 דירות מגורים. כמו כן מחזיקה ביג במשרדים מעל המרכז המסחרי שבבעלותה בכניסה לבית שמש ובזכויות בנייה נוספות למשרדים במבנה זה.

עסקה נוספת שביצעה לאחרונה ביג, המשקפת את הרחבת תחומי פעילותה, היא רכישת מתחם שרונה מרקט בתל אביב. את המתחם היא רכשה מחברת גינדי החזקות תמורת 160 מיליון שקל. העסקה בוצעה בשותפות עם חברת מגה אור. מדובר במתחם קולינרי הכולל 90 חנויות בשטח כולל של 8,700 מ"ר, אותו הקימה גינדי החזקות למרגלות פרויקט המגורים שרונה, והחזיקה בו במשך ארבע שנים.

גם שני הפרויקטים המשמעותיים של החברה לשנים הקרובות - הקמת מרכז ביג בגלילות, צפונית למתחם סינמה סיטי; והקמת מרכז ביג בפתח תקווה - משקפים תמהיל שימושים מגוון, וכוללים עשרות אלפי מ"ר של מרכז מסחרי ומשרדים.

לדברי תמיר בן שחר, מנכ"ל חברת הייעוץ צ'מנסקי בן שחר, המהלך שעושות חברות כמו ביג הוא מחויב המציאות: "בשנים הקרובות שליש מכוח הקנייה בישראל יתכווץ. 20% מכוח הקנייה עובר לאינטרנט, ו־10% מתממש בשמים הפתוחים. על כן אין כבר מספיק מקום לכל מרכז מסחרי גדול חדש".

בביג אישרו את הפרטים.

תגיות