אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
הפעילות הישראלית של מגדלת הקנאביס בטר מוצעת למכירה בכ-20 מיליון דולר צילום: שאטרסטוק

בלעדי לכלכליסט

הפעילות הישראלית של מגדלת הקנאביס בטר מוצעת למכירה בכ-20 מיליון דולר

יוחאי גולן גילד, מייסד ובעל השליטה במגדלת הקנאביס הפרטית, הציע למספר גורמים בתחום לרכוש את הפעילות; גורמים המקורבים לחברה: "נמצאים כיום לקראת הכנסת משקיע"

28.10.2019, 08:10 | צלי גרינברג

הפעילות הישראלית של מגדלת הקנאביס הרפואי הוותיקה בטר (קאן פרמצבטיקה) הוצעה למכירה למספר גורמים בשוק הקנאביס הישראלי על ידי יוחאי גולן גילד, מייסד החברה, הנשיא וסמנכ"ל הטכנולוגיות שלה, תמורת כ-20 מיליון דולר.

קראו עוד בכלכליסט

גורמים המקורבים לחברה מסרו לכלכליסט, כי "אכן נוהלו בתקופה האחרונה מגעים עם כמה חברות ישראליות מובילות על מכירת החווה בארץ, כולל רשימת המטופלים, אך ללא הטכנולוגיה והזנים. אך מגעים אלו הופסקו לאחר שהחברה התקדמה במגעים להכנסת משקיע פרטי".

 , צילום: שטארסטוק צילום: שטארסטוק  , צילום: שטארסטוק

בנוסף לפעילותה המקומית, בטר פועלת גם באמצעות בטר גלובל באוסטרליה, בה היא מוצאת את עיקר הפוטנציאל המסחרי שלה, כמרכז יצוא עולמי. הגורמים המקורבים לחברה מסרו בנושא זה, כי "הבחינה היתה למכירת הפעילות הישראלית בלבד, שהרי החברה פועלת גם באוסטרליה בחוות גידול על שטח של כ-400 דונם, ומחזיקה ברישיונות יצוא ויבוא של קנאבסי רפואי, ובאישור לניסוי קליני שלב 2 בטיפול לאפליפסיה שאינה מגיבה לטיפול תרופתי".

גורמים מתחום הקנאביס שקיבלו מגילד ההצעה לרכישת הפעילות הישראלית אמרו לכלכליסט, כי "בטר היא מוקד להתעניינות בעיקר בשל זני צמח הקנאביס שבהם היא מחזיקה ושידועים כזנים איכותיים. הפעילות החקלאית שלה פחות מעניינת, ובוודאי שבמצבה הנוכחי אינה מצדיקה השקעה. ההשקעה הכדאית מבחינתנו בחברה היא ברכישת הזנים".

בטר טיפלה בכ-5,000 מטופלים

בטר הייתה החברה השנייה בגודלה בשוק הישראלי, אחרי תיקון עולם, וטיפלה בכ-5,000 מטופלים. עם כניסת רפורמת האסדרה החדשה לתוקף וכניסת שחקנים נוספים לשוק, יחד עם כניסת חברות קנאביס לבורסה, החלה החברה לחוות מגוון קשיים.

פנחס צרויה, לשעבר מנכ"ל בטר, צילום: אולפן פנחס צרויה, לשעבר מנכ"ל בטר | צילום: אולפן פנחס צרויה, לשעבר מנכ"ל בטר, צילום: אולפן

לחברה עדיין לא ניתן אישור קבוע מהיחידה לקנביס רפואי (יק"ר) לגידול קנאביס רפואי על פי כללי האסדרה החדשה, בשל היעדר רישיון בנייה נדרש למתקניה, והיא פועלת באמצעות רישיון זמני עד לסוף השנה. החברה פעלה לקדם ישיבה בוועדת הבנייה של המועצה האזורית חוף אשקלון לקידום הנושא, וטוענת כי קיבלה אתמול (א') את היתר הבנייה לצורך חקלאי.

בטר גם מתמודדת בחודשים האחרונים עם מספר אתגרים נוספים, ובהם מעצרה של עובדת החברה בעקבות פריצה לחוות הגידול שלה בתחילת חודש ספטמבר השנה,

כפי שנחשף בכלכליסט. ההערכות הן כי 350 ק"ג של מוצרי קנאביס רפואי נגנבו ממתקן החברה, בשווי של 4-3.5 מיליון שקל במחירי האסדרה הישנה (טרום יישום התקינה במוצרי הקנאביס הרפואיים, המחויבת ברפורמת הקנאביס של משרד הבריאות) ובשווי כפול במחירי האסדרה החדשה (תוצרת שעומדת בתקינה הנדרשת ברפורמת הקנאביס של משרד הבריאות). דני נוה, יו"ר החברה, ופנחס צרויה, מנכ"ל החברה, התפטרו ב-18 לאוגוסט השנה על רקע אי קבלת ההצעה של נוה למתווה חדש למיזוג עם החברה ציבורית וויטסמוק תוכנה, שהתקבל על ידי דירקטוריון החברה אך ככל הנראה לא התקבל על ידי בעל השליטה.

באותו היום הודיעה וויטסמוק, כי לא הצליחה להגיע להסכמות בקשר להשלמת הסכם המיזוג עם בטר. בטר נשארה חייבת לוויטסמוק כ-2.5 מיליון דולר שקיבלה מהאחרונה כהלוואה. המיזוג בין החברות עמד זה זמן בסימן שאלה לאור התנאים המתלים שהעמידה בטר לטובתו, ובהם, בין היתר, סכום הגיוס הנדרש מהחברה הציבורית על ידי בטר, שהועמד על 12 מיליון דולר.

מחברת בטר לא נמסרה תגובה.

תגיות