אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
קרן אינסייט, המשקיעה הגדולה בהייטק הישראלי, פותחת משרד בארץ צילום: Ben Asen

קרן אינסייט, המשקיעה הגדולה בהייטק הישראלי, פותחת משרד בארץ

הקרן כבר ביצעה בישראל השקעות בכ-700 מיליון דולר, ועתה משיקה משרד מקומי - הראשון שלה מחוץ לניו יורק. בראיון לכלכליסט סיפר טדי ווארדי, שותף באינסייט, על תפיסת ההשקעה של הקרן והסביר למה ניפוחי שווי של יוניקורנים לא מטרידים אותה

28.10.2019, 13:03 | מאיר אורבך

קרן ההשקעות אינסייט פרטנרס פותחת משרד בישראל, אותו ינהל דניאל ארונוביץ'. הקרן השקיעה עד כה כ-700 מיליון דולר בחברות ישראליות. המשרד הישראלי יהיה השני של הקרן בעולם, לצד המטה בניו יורק.

קראו עוד בכלכליסט

לאינסייט פרטנרס יש היסטוריה ארוכה בשוק הישראלי, והיא מחזיקה כיום יותר מ-15 השקעות פעילות בחברות מקומיות ביניהן Checkmarx שפועלת בתחום אבטחת אפליקציות, Lightricks שפיתחה אפליקציות זוכות פרסים בתחום עריכת תוכן, Monday שפיתחה פלטפורמה לניהול פרויקטים בארגונים ו-WalkMe שפיתחה פלטפורמה להדרכת משתמשים באתרים ואפליקציות.

הפירמה רואה עצמה שותפה לבנייתן והתרחבותן של חברות ועד היום ליוותה, בשיתוף עם חברות השקעה, יותר מ-40 הנפקות, לרבות Wix, לאחר שהובילה ב-2011 את גיוס סדרה D של החברה ותמכה בה לאורך ההנפקה.בראיון לכלכליסט סיפר טדי ווארדי, שותף בקרן, על הכניסה לישראל.

טדי ווארדי, שותף בקרן אינסייט, צילום: Ben Asen טדי ווארדי, שותף בקרן אינסייט | צילום: Ben Asen טדי ווארדי, שותף בקרן אינסייט, צילום: Ben Asen

מה לקח לקרן זמן כה רב?

"השקענו באיזור כבר הרבה זמן והעסקה הראשונה היתה לפני 15 שנה. ניו יורק היה המשרד היחידי שלנו, והשני הוא צעד מאוד חשוב. קצב ההשקעות שלנו כאן גדל מאוד ועשינו משמעותיות, כמו רכישת הפוטרפוליו של קרן ג'נסיס. אנחנו רואים שמספר החברות שיוצאות מכאן גדל משמעותית, וחשבנו שטוב שיהיה לנו נוכחות כאן כדי לפגוש חברות בשלבים מוקדמים"

בשנתיים האחרונות חברות טכנולוגיה רבות ויתרו על המשך הגיוסים מקרנות פרטיות והנפיקו בנאסד"ק או בבורסת ניו יורק. פייבר הישראלית היא דוגמה טובה לכך וגם הרבה חברות ענק אמריקאיות דוגמת אובר, ליפט ואחרות. לאחרונה נעצר החלון בעיקר תודות לחברת We שכשלה בהנפקה והכניסה רוח שלילית לשוק. ווארדי מאמין שגם ללא הנפקה, יש היום הרבה אפשרויות לאקזיטים: "הנפקה היא אמצעי אחד חשוב שיהיה לחברות שלנו ככלי מימוני אבל הוא אינו האופציה היחידה. השוק הציבורי נע בין מיקוד על רווחיות וצמיחה. אנחנו משקיעים רק בחברות תוכנה, ובעיקר כאלה הפונות לשוק ה-B2B שבעיקר מסתכל על צמיחה ופחות על רווחים. הגישה שלנו היא להשקיע בחברות עם איכות גבוהה, שיש להן גמישות ויכולת להגיע לרוחיות אם הן יכולת וזה קשה יותר בעולם ה-B2C".

לרוץ לבורסה? לא הפיתרון היחיד. הנפקת אובר, צילום: בלומברג לרוץ לבורסה? לא הפיתרון היחיד. הנפקת אובר | צילום: בלומברג לרוץ לבורסה? לא הפיתרון היחיד. הנפקת אובר, צילום: בלומברג

ווארדי, פיני במוצאו, מאמין שאירופה חשובה מאוד לחברות ויזמים: "בנינו מדריך לכניסה לאירופה עבור החברות שלנו. הרבה חברות אמריקאיות מגיעות לאירופה מוקדם מהצפוי כי שוק התוכנה הוא הרבה יותר גלובלי. חברות ישראליות רבות מתחילות בעיקר בארצות הברית וצריכות להסתכל על אירופה". ואולם, הוא עדיין סבור שצפון אמריקה הוא השוק הגדול ביותר לתוכנה, ולכן חכם להתחיל שם.

"גישתה של אינסייט מבוססת על בלתי אמצעיות והשגת תוצאות", אמר. "צוות הקרן כולל מומחים בתוכנה ולקראת כל השקעה מתחייבים לשותפות, כאשר לרשות הסטארט-אפים עומדים יותר מ-50 מלווי צמיחה שמתמחים בכל ההיבטים התפעוליים ותומכים בחברות לאורך כל תהליך הגדילה וההתרחבות שלהן".

"יש לנו חברות שהשקענו בהן בסדרה A ותמכנו בהן עד ההנפקה, ומה שמניע אותנו הוא היכולת והאפשרות להיות שותפים אמיתיים של חברות משנות שוק לאורך כל המסע שלהן", מסר דניאל ארונוביץ'. "אנו מחויבים לפעול בשקיפות בתהליך גיוס ההון, ע"י מתן משוב ישיר ונהיר והצגת תנאים ברורים במסגרת הצעות ההשקעה".

יוניקורנים? יש מי שיקנה אותם

אחת הבעיות הגדולות היום בשוק ההייטק הפרטי הוא השווי הגבוה של החברות והמרדף אחר תואר היוניקורן. "הערכות השווי מאוד גבוהות והן ככה הרבה שנים. זה השוק שאנחנו נמצאים בו וזה מאוד תלוי באיכות החברה", אמר ווארדי . "אנחנו בוחרים חברות שיכולות להגיע למיצוי הפוטנציאל בתחום התוכנה והאינטרנט. כשיש בסיס, אנחנו מסתכלים על שמירת לקוחות מעבר לצמיחה כדי להיות בטוחים שלחברה יש פונציאל לאקזיט. תנאי שוק משתנים ואנחנו רוצים להגיע לחברות מוקדם יותר מבעבר ולעבוד עם חברות מספר שנים. אנחנו לא יודעים איך השוק יראה בעתיד, ורוצים לבנות חברות".

ווארדי אינו חושש ממיעוט קונים לחברות הענק שנוצרות כיום: "יש בשוק הרבה יותר קונים מבעבר ולמרות שהן בשווי גבוה, יש הרבה קרנות פרייבט אקוויטי שמוכנות לרכוש חברות תוכנה בשווי גבוה. השווי של החברות עדיין הגיוני ואינו מוגזם בעיקר של חברות בשלב מוקדם", אמר.  

חדי קרן? יש מי שיקנה חדי קרן? יש מי שיקנה חדי קרן? יש מי שיקנה

אחד התחומים שמעניין את אינסייט כיום הוא אבטחת מידע, והקרן השקיעה עד כה במספר חברות סייבר ישראליות. עד כה נודע תחום זה בהרבה אקזיטים קטנים ופחות באקזיטים של מיליארדי דולרים החביבים על קרנות כמותה. "אנחנו משקיעים גדולים בתחום זה בישראל ובעולם ועשינו השקעות ב-14 חברות", סיפר ווארדי. "אנחנו מאמינים שניתן לבנות חברות ענק בתחום הזה. היתה לנו הנפקה של חברת טנבל ורכישה של חברה אחרת. ניתן לבנות חברות תוכנה גדולות בתחום הסייבר, וחברות שיוצאות מישראל יכולות גם הן להגיע לשווי של מיליארדי דולרים". 

ווארדי אינו חושש מאפקט WeWork על החברות שלו ובכלל: "אנחנו ממוקדים רק בחברות תוכנה ולא נחוש השפעה גדולה ממה שקרה ב-WeWork. יש המון הזדמנויות בתחומי הענק של התוכנה. תחום הענן הוא עדיין עצום והגענו רק ל-30% ממנו. יש עוד הרבה לעשות שם, הרבה מה לראות ואנשים יופתעו ממה שיקרה".

תגיות