אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
חברת CASTOR גייסה 2 מיליון דולר

חברת CASTOR גייסה 2 מיליון דולר

החברה פיתחה תוכנה שמסייעת לארגונים לתכנן ולבצע ייצור בהדפסה תלת ממדית. בסבב השתתפו הקרנות TAU Ventures ,JIHTV ועוד

29.10.2019, 15:43 | הגר רבט

חברת CASTOR הישראלית השלימה גיוס סבב סיד של 2 מיליון דולר. בסבב השתתפו קרן JIHTV של קבוצת Chartered היפנית המשקיעה בטכנולוגיות חדשניות ישראליות, קרן הון הסיכון התאגידית של חברת Evonik, אחת מיצרניות הכימיקלים הגדולות בעולם ו-TAU Ventures של אוניברסיטת ת"א.

קראו עוד בכלכליסט

הגיוס מצטרף להשקעת Pre-Seed בהיקף של 370 אלף דולר שקיבלה החברה בקיץ 2018 מ-TAU Ventures, האקסלרטור Techstars ואיש העסקים והיזם ג'רמי קולר.

מדפסת תלת ממד מדפסת תלת ממד מדפסת תלת ממד

קסטור, שהוקמה ב-2017, פועלת בתחום הדפסת התלת ממד כספקית תוכנה ליצרניות. מייסדי החברה עומר בלייר, אלעד שילר ודוד קלדרון הכירו במהלך שירותם הצבאי ביחידה 669. "יצא לי לראות היטב את צרכי השוק מצד אחד, אבל גם להכיר את המגבלות של הטכנולוגיה בתעשייה הזו", סיפר בלייר, שעבד בסטרסיס, חברת מדפסות התלת ממד הגדולה בעולם. "עולם התלת ממד לא מספיק מוכר עדיין אצל מהנדסי הייצור ורוב החלקים בעולם מתוכננים לייצור בשיטות מסורתיות".

התוכנה של קסטור סוקרת את כל קטלוג החלקים הרלוונטי של החברה ומוציאה דו"ח שכולל המלצות לחלקים שמתאימים לייצור בתלת ממד, שינויים נדרשים לחלקים שאינם מתאימים ומהם החומר והטכנולוגיה המתאימים ביותר. התוכנה גם מאפשרת למשתמש לשלוח את החלק להדפסה באחת מעשרות מלשכות השירות שעימן קסטור עובדת (לשכות שירות הינן מפעלים המתמחים בייצור באמצעות הדפסה בתלת ממד בהן עשרות מדפסות וחומרים ממגוון טכנולוגיות שונות). החברה יושבת בת"א ומעסיקה עשרה עובדים. יש לה מוצר בטא בו השתמשו בינתיים 66 חברות, שחלקן הפכו ללקוחות משלמים. 

האם היתרונות של הדפסה בתלת ממד משמעותיים?

"ברמת העסק תלת ממד טובה למי שעוסק בהיקף נמוך של מאות או אלפי חלקים שנתי וברמת מורכבות גבוהה - ז"א ייצור מורכב", השיב בלייר. "יש לנו למשל מספר חברות רכב שמשתמשות במוצר – מתוך מאות החלקים התוכנה שולפת להם הבודדים שניתן להעביר לתלת ממד.

"ליצרנית כלי העבודה סטנלי בלק אנד דקר, הלקוח הגדול ביותר שלנו, איתרנו חלקים מתוך הרכבות גדולות של מכונות לייצור קפיצים שיכולים להגיע ב-8 ימים במקום 7 שבועות ובחסכון של 50% מהעלות. יש גם מקרים של הורדת משקל בהם שאפשר להגיע לחסכון של כמה עשרות אחוזים ממשקל החלק ובתעשיות הרכב או התעופה למשל זה קריטי".

תגיות